Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee

Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
halfpension
299
p.p.
Prijzen & boeken
 • 4 volle skidagen
 • Begeleiding van ervaren reisleider
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Skilift en skibus bij hotel
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Bus
Verzorging
Halfpension
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
6 dagen
vr 28 februari 299
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Royal Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
 • Reisleiding in de bus
 • Begeleiding door uw chauffeur en reisleiding op de bestemming
 • Verblijf in hotel Bergheimat und Moonlight op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Toeristenbelasting
 • Duitse Autobahn belasting
 • Gratis vervoer eigen skimateriaal
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Skipas (u heeft de mogelijkheid deze optioneel bij te boeken)
Lees meer
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Voordelig en comfortabel wintersporten doet u tijdens deze 6-daagse busreis naar Saas Grund in Zwitserland. Onze bussen arriveren ’s ochtends op de bestemming, waarna onze reisleider op uw verzoek de skipassen e.d. kan regelen, waarna u direct kunt gaan genieten van de sneeuw. Zowel de bus, chauffeur als onze reisleider blijven gedurende uw gehele verblijf op de bestemming. Mocht u vragen hebben tijdens uw vakantie, dan kunt u altijd bij de chauffeur en reisleider terecht. Op de dag van vertrek gaat de bus aan het eind van de middag beginnen aan de terugreis. U heeft hierdoor nog de mogelijkheid om ook op de laatste dag heerlijk te genieten van de sneeuw en de pistes. Geniet van 4 volle skidagen in de Zwitserse Alpen!

Saas-Grund ligt in het Saasdal en maakt onderdeel uit van het skigebied Saas Grund & Saas-Almagell. Echter ook het fantastische skigebied van Saas Fee is eenvoudig te bereiken. Door de hoge ligging is het Saastal sneeuwzeker. Het wintersportseizoen loopt hier van midden december tot eind april. Mochten de sneeuwomstandigheden van nature een keer minder gunstig zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om uitstekende condities te garanderen.

Het skigebied van Saas Grund en Saas-Almagell heeft zo’n 46 km pisten en 26 km loipen. De pistes liggen tussen 1500 en 3200 meter en worden ontsloten door 13 liften verspreid over 2 deelgebieden. De pistes zijn direct aangesloten op het dorp. In het centrum vindt u de kabelbaan naar Kreuzboden en Hohsaas. Rondom het station Kreuzboden vindt u diverse mooie blauwe en rode pistes. Hohsaas biedt meer mogelijkheden voor de geoefende wintersporter met een uitdagende rode piste. Van hieruit heeft u ook een geweldig uitzicht op de vierduizenders die het Saastal omringen.

Zowel Saas Grund als Saas-Almagell zijn geliefd bij wintersporters van alle leeftijden. De dorpen zijn rustig en heel kindvriendelijk. Saas Grund is echter tevens een ideale bestemming voor de geïnteresseerde tourskiër. Vanuit Saas Grund gaat er namelijk een gratis skibus naar Saas-Fee, ook wel “de parel van de Alpen” genoemd. Saas Fee is niet alleen een top-skigebied vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid. Het is ook een gebied van superlatieven. Hier vindt u allereerst de hoogste metro van Europa, die u snel en comfortabel naar de gletsjer en het zomer-skigebied brengt op een hoogte van 3500 m. Tevens kunt u genieten van schitterende uitzichten vanuit het hoogste draairestaurant van Europa! En - last but not least - bevindt zich hier de grootste ijsgrot van Europa… Wilt u derhalve een keer een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken!

In het skigebied van Saas Fee ligt ook de Saas-gletsjer, die zorgt voor 100% sneeuwzekerheid. Niet alleen voor de skiërs een groot voordeel, maar ook voor de echter snowboardliefhebbers. Het is niet voor niets, dat in Saas-Fee veel van de world leading snowboarders wonen en werken. Mede om deze reden vindt u er ook een groot funpark, een superpipe, veel off-piste hellingen en cross course pistes. Kortom: alle ingrediënten voor de fervente wintersporter!

Saas Grund De plaats Saas Grund is een relatief klein en langgerekt dorp, met sfeervolle chaletachtige bebouwing. Hier kunt u genieten van een gezellige wintersportsfeer. Voor veel Nederlanders is het een goedkoop alternatief voor een wintersportvakantie in Saas Fee. Saas Grund is namelijk even sneeuwzeker en de zonnige pistes zijn geschikt voor skiërs van elk niveau. En wanneer u naar Saas-Fee wilt, kunt u gebruik maken van de gratis skibus.

Naast skiën kunt u zich in Saas Grund vermaken op de ijsbaan of met rodelen. Tevens is er een openbare sauna, een fitnesscentrum, openbaar solarium en een zwembad. Aanrader is ook de fakkeltocht en folklorische avond die wekelijks georganiseerd wordt in het dorp. Na een dag op de lange latten is het ook prima toeven in één van de vele restaurants en gezellige bars en cafeetjes. En voor wie graag ’s avonds nog met de voeten van de vloer gaat, zijn er 2 discotheken.

In Saas Grund is 1 skischool met circa 50 leraren die zowel individuele als groepslessen geven, met name in het Engels.

Saas Grund & Saas Almagell
Hoogte: 1500-3200 m
Piste: ca 46 km (10 km blauw, 34 km rood, 2 km zwart)
Skiliften: 9 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 2 gondels
Snowboarden: 1 halfpipe, 1 funpark
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen

Saas Fee:
Hoogte: 1800-3600 m
Piste: ca 100 km (30 km blauw, 45 km rood, 25 km zwart)
Skiliften: 21 totaal (12 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 6 gondels, 1 skitrein)
Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe, 1 boardercross piste

Dagprogramma


Dag 1: Heenreis
Via diverse opstapplaatsen rijden we aan het begin van de avond vanuit Arnhem naar Zwitserland voor uw wintersportvakantie in het Saasdal. Onderweg zal diverse malen gestopt worden om even de benen te strekken.

Dag 2: Aankomst Saas Grund
Na een nacht in de bus komt u vanochtend aan in Saas Grund. U wordt naar het hotel gebracht, waarna u de rest van de dag de tijd heeft om heerlijk te gaan skiën, langlaufen of wandelen. De bus en reisleiding blijft de hele vakantie op de bestemming. Indien u het handig vindt, kunt u de reisleiding vragen om u te assisteren bij het regelen van de skipassen, materiaalhuur, etc.

Dag 3 t/m 4: Saas Grund en Saas Fee
Deze dagen kunt u optimaal genieten van de wintersport in de verschillende plaatsen van het Saasdal. Ontdek de pistes van Saas Grund en Saas Almagell en ga met de skibus naar het fantastische skigebied van het mondaine Saas Fee.

Dag 5: Terugreis
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Vervolgens kunt u nog de hele dag genieten van de vele wintersportmogelijkheden. Aan het eind van de middag vertrekt de bus voor de reis terug naar Nederland.

Dag 6: Thuiskomst
Na terugkomst in de vroege ochtend wordt u door onze bus weer netjes afgezet op uw opstapplaats. U kunt dan terugkijken op een heerlijke wintersportvakantie in Zwitserland!

Wintersport - skien - man Zwitserland - Winter Saas Fee - dorpje in sneeuw Wintersport - ouder echtpaar - 3 Zwitserland - Zwitserse vlag in sneeuw Wintersport - skien - 3 Winter Zwitserland - houten chalet Winter Zwitserland - houten chalet
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
Halfpension
Accommodatie

Ligging

De gebouwen van hotel Bergheimat en Moonlight liggen 20 meter van elkaar vandaan, nabij het centrum van de Zwitserse plaats Saas Grund. Direct naast het hotel bevinden zich al de eerste skiliften. Ook de gratis skibus naar Saas Fee vertrekt vlakbij het hotel.

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Receptie
 • Zwembad
 • Sauna (excl.)
 • Solarium (excl.)

Kamers

De keurig ingerichte kamers met o.a. tv beschikken over een eigen bad en/of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft in hotel Bergheimat und Moonlight op basis van halfpension.

6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Royal Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
 • Reisleiding in de bus
 • Begeleiding door uw chauffeur en reisleiding op de bestemming
 • Verblijf in hotel Bergheimat und Moonlight op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Toeristenbelasting
 • Duitse Autobahn belasting
 • Gratis vervoer eigen skimateriaal

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Skipas (u heeft de mogelijkheid deze optioneel bij te boeken)

Bijzonderheden

 • Voor deze reis zijn diverse oopstapplaatsen beschikbaar. De bussen vanuit het noorden en vanuit het westen van het land komen in Arnhem samen. Daar stapt u in de bus die u naar de bestemming zal brengen.
 • Tijidens het boeken van de reis heeft u de mogelijkheid om een skipas en ski/snowboard materialen bij te boeken.
 • Prijzen van de skipassen voor het Saasdal inclusief Saas Fee (wijzigingen voorbehouden): 4-daagse skipas volwassenen ca. € 240. Voor de complete informatie over alle beschikbare skipassen en bijbehorende prijzen verwijzen wij u graag naar de website van het skigebied.
 • Indien u een skipas boekt, dient u ook de keycard skipas als extra bij te boeken. Deze keycard heeft u ter plaatse nodig bij de liften. De kosten zijn enkele euro’s voor de borg en deze krijgt u ter plaatse contant (in Zwitserse Franken) terug bij het inleveren.
 • Houd u er rekening mee dat u voor een vakantie naar de sneeuw een verzekering inclusief wintersportdekking dient af te sluiten, ook wanneer u niet gaat skiën, snowboarden of langlaufen.
 • Minimum aantal deelnemers: 25

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen 28-02-2020
 • Arnhem, Postillion Hotel
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Haren-Groningen, Postillion Hotel
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Zwolle, Van der Valk Hotel
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
Halfpension
Bestemming

Bestemming Saas Grund

In de winter kan er in Saas Grund volop genoten worden van wintersportactiviteiten. En ’s zomers kunt u in Saas Grund – en het nabijgelegen Saas Fee - prachtig wandelen en genieten van fantastische uitzichten op de hoge bergen. Ook kunt u desgewenst met de liften vanuit Saas Fee omhoog richting de gletsjer om aldaar te genieten van het fantastische berglandschap. Op de top van de gletsjer kunt u ook een bezoek brengen aan de gletsjergrot, het ijspaviljoen Allalin.

Saas Grund in de zomer
In vergelijking met de winter is het in de zomer zeer rustig in Saas Grund en Saas Fee. U kunt dan ook in alle rust genieten van de prachtige natuur. Als u geluk heeft kunt u zelfs steenbokken zien! Geniet van de besneeuwde toppen van de majestueuze bergen en ontdek zelf waarom Saas Fee “de parel van de Alpen” genoemd wordt. Wist u overigens dat u hier ook in de zomer kunt skiën? Bij de Mittelallalin is een speciaal zomerskigebied. Diverse nationale skiteams (ook uit Nederland) trainen hier in de zomer. Wellicht dat u ook voor een ochtendje de lange latten nog wilt onderbinden…?

Saas Grund en omgeving is ideaal voor jong en oud. De regio is zeker ook goed ingesteld op gezinnen met kinderen. En natuurlijk zijn ook alle sportieve vakantiegangers hier meer dan welkom. Naast wandelen zijn onder meer mountainbiken, tennissen, (mini)golfen, rodelen en bergbeklimmen populair. Voor wie de uitdaging aandurft is er in Saas Fee een grote rodelbobbaan. Of voelt u meer voor een bezoek aan het klim-avonturenpark. Dit park ligt achter en naast de rodelbaan.

Een andere uitdaging is de "Gorge Alpin"; een soort “ravijnbelevenis” van Saas Fee naar Saas Grund. De oudere jeugd kan daarnaast gebruik maken van de “Trotti”. Dit is een soort verbeterde step met dikke banden en met een goed remsysteem. Men gaat met de Trotti in de kabelbaan omhoog om vervolgens over de brede bergwegen - op de Trotti - weer omlaag te suizen.

Voor de jongere vakantiegangers en gezinnen die het liever iets kalmer aan willen doen is een bezoek aan het kinderparadijs Hohsi-Land op de Kreuzboden aan te raden. Het heeft veel te bieden, met name voor kleintjes. Er is een leuke speelplaats, kinderboerderij, waterpark en een themapad. Informeer ook naar begeleide avonturendagen voor kinderen met als thema’s o.a. vissen, proefklimmen en nog veel meer. Of duik met de kinderen in de sprookjeswereld van Saas Fee en breng een bezoek aan het rijk van de “Gogwärgi” (dwergen). En op het nieuwe zonpad ervaart u allerlei wetenswaardige zaken die te maken hebben met de zon.

In het Saastal is natuurlijk ook met de nieuwe rage NordicWalking rekening gehouden. Er is een speciaal parcours uitgezet, naast de overige 350 km aan wandelpaden die er in het dal te vinden zijn.

Tot slot kunt u vanuit Saas Grund natuurlijk ook diverse leuke dagtochten maken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Brig, de internationale stad Lausanne, Locarno of het Italiaanse Ascona. Of ga richting Zermatt, waar u het laatste deel met de trein dient af te leggen, en bewonder de prachtige Matterhorn. Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in het Saastal!

Saas Grund in de winter
Saas-Grund maakt samen met Saas-Almagell deel uit van het Saastal. Het skigebied van Saas Grund & Saas Almagell telt zo’n 46 km pisten en 26 km loipen. De pistes liggen tussen 1500 en 3200 meter en worden ontsloten door 13 liften verspreid over 2 deelgebieden. De pistes zijn direct aangesloten op het dorp. In het centrum vindt u de kabelbaan naar Kreuzboden en Hohsaas. Rondom het station Kreuzboden vindt u diverse mooie blauwe en rode pistes. Hohsaas biedt meer mogelijkheden voor de geoefende wintersporter met een uitdagende rode piste. Van hieruit heeft u ook een geweldig uitzicht op de vierduizenders die het Saastal omringen.

Door de hoge ligging is het Saastal sneeuwzeker. Het wintersportseizoen loopt hier van midden december tot eind april. Mochten de sneeuwomstandigheden van nature een keer minder gunstig zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om uitstekende condities te garanderen.

Zowel Saas Grund als Saas-Almagell zijn geliefd bij wintersporters van alle leeftijden. De dorpen zijn rustig en heel kindvriendelijk. Saas Grund is echter tevens een ideale bestemming voor de geïnteresseerde tourskiër. Vanuit Saas Grund gaat er namelijk een gratis skibus naar Saas-Fee, ook wel “de parel van de Alpen” genoemd. Saas Fee is niet alleen een top-skigebied vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid. Het is ook een gebied van superlatieven. Hier vindt u allereerst de hoogste metro van Europa, die u snel en comfortabel naar de gletsjer en het zomer-skigebied brengt op een hoogte van 3500 m. Tevens kunt u genieten van schitterende uitzichten vanuit het hoogste draairestaurant van Europa! En - last but not least - bevindt zich hier de grootste ijsgrot van Europa… Wilt u derhalve een keer een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken!

In het skigebied van Saas Fee ligt ook de Saas-gletsjer, die zorgt voor 100% sneeuwzekerheid. Niet alleen voor de skiërs een groot voordeel, maar ook voor de echter snowboardliefhebbers. Het is niet voor niets, dat in Saas-Fee veel van de world leading snowboarders wonen en werken. Mede om deze reden vindt u er ook een groot funpark, een superpipe, veel off-piste hellingen en cross course pistes. Kortom: alle ingrediënten voor de fervente wintersporter!

Saas Grund & Saas Almagell
Hoogte: 1500-3200 m
Piste: ca 46 km (10 km blauw, 34 km rood, 2 km zwart)
Skiliften: 9 sleepliften, 2stoeltjeslift, 2 gondels
Snowboarden: 1 halfpipe, 1 funpark
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen

Saas Fee
Hoogte: 1800-3600 m
Piste: ca 100 km (30 km blauw, 45 km rood, 25 km zwart)
Skiliften: 21 totaal (12 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 6 gondels, 1 skitrein)
Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe, 1 boardercross piste
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen

Klik HIER voor de skikaart van het skigebied.
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
Halfpension