Vakantie Wallis (Vailais)

De regio Wallis is één van de 26 kantons in Zwitserland. Wallis ligt in het zuidwesten van Zwitserland en grenst aan Frankrijk en Italië. De regio wordt omgeven door bergen en kent een grote verscheidenheid qua cultuur en taal. In het westen van Wallis spreekt men Frans. Hier wordt de regio Valais genoemd. In het oosten van Wallis spreekt men Duits.

In het oosten van Wallis begint de rivier de Rhône. De rivier loopt door Wallis naar het westen en mondt uit in het meer van Genève. In het dal van de Rhône liggen de belangrijkste steden en verkeerswegen van Wallis. Het Rhônedal kent diverse zijdalen, die ieder op zich gezien kunnen worden als afzonderlijke vakantiegebieden.

Eén van die vakantiegebieden is het Saastal; een vakantieregio die haar bezoekers het hele jaar door veel te bieden heeft. Door de zuidelijke ligging van het Saastal kunt u hier genieten van aangename temperaturen. Bekende plaatsen in het Saastal zijn onder meer Saas Grund en het autovrije Saas Fee. Het Saastal wordt omgeven door hoge bergtoppen.’s Winters biedt de regio hierdoor volop mogelijkheden voor wintersport en een echte winterse vakantie. ’s Zomers kunt u er uitgebreid wandelen en genieten van de natuur.