Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Zwitserland is een uniek vakantieland. Karakteristiek voor Zwitserland zijn met name de prachtige bergen, fraaie meren, fantastische vergezichten en mondaine (wintersport)plaatsen. Lees meer

Zwitserland

Zwitserland is een uniek vakantieland. Karakteristiek voor Zwitserland zijn niet alleen de prachtige bergen, fraaie meren en fantastische vergezichten. Ook de veelal rode treinen die door het landschap rijden. Een treinreis door Zwitserland is ook uitermate populair. Het is een prachtige manier om kennis te maken met de imposante natuur. De meest bekende treinrit is waarschijnlijk de Glacier Express van Brig naar Chur. Daarnaast rijdt onder meer de Bernina Express van Tirano naar St Moritz.

Ook de omgeving van Saas Grund is bij veel Nederlanders populair als vakantiebestemming. Saas Grund is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan onder meer Lausanne, Montreux, het historische Brig en onder andere Zermatt. Vanuit Zermatt heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn. Of wat dacht u van een bezoek aan het mondaine Saas Fee of een boottocht door de grotten van St Leonard?

Grensdocumenten

Voor Zwitserland heeft u een Nederlands paspoort of een Europese identiteitskaart nodig, geldig tot na uw verblijf.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zwitserland.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie gaat, is het altijd raadzaam om u van te voren te verdiepen in eventuele afwijkende verkeersregels in het land van uw bestemming en landen die u doorkruist op uw weg naar de bestemming. Wij adviseren u hiervoor tijdig voor uw vertrek de website van de ANWB te raadplegen. Tevens adviseren wij u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

Om over de Zwitserse nationale wegen te mogen rijden, is een Autobahnvignet noodzakelijk. Het vignet is aan de Zwitserse grens te koop, maar u kunt ook voor vertrek bij de ANWB terecht. Elders in Zwitserland kunt u het vignet bij postkantoren kopen en bij sommige garages en benzinestations. Let u er op dat eventuele oude vignetten verwijderd zijn. Zo niet, dan kunt u daarvoor bekeurd worden!

Gaat u in de winter naar Zwitserland, houdt u er dan rekening mee dat in steeds meer landen winterbanden verplicht zijn tussen 1 november en 31 maart. Informeer tijdig naar de voorschriften in Zwitserland en voor de landen waar u doorheen reist.

Bekijk alle reizen naar Zwitserland