Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Vietnam is een land dat u direct in uw hart zal sluiten. De vriendelijke bevolking, de weelderige rijstvelden, fascinerende steden en rijke historie en cultuur staan garant voor... Lees meer

Bestemmingen

Vietnam

Vietnam is een land dat u direct in uw hart zal sluiten. De vriendelijke bevolking, de weelderige rijstvelden, fascinerende steden en rijke historie en cultuur staan garant voor een fantastische vakantie. Vietnam is pas sinds de ’90-er jaren opengesteld voor het toerisme, nadat de grenzen lange tijd gesloten waren in verband met de Vietnam-oorlog en de binnenlandse nasleep daarvan. Tegenwoordig is reizen in en naar Vietnam echter geen probleem en ontdekken steeds meer mensen het rijke culturele verleden van Vietnam. Maak kennis met de bruisende metropool Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Laat u verrassen door het keizerlijk Hué en de kleurrijke lampionstad Hoi An. Geniet van prachtige pagodes, indrukwekkende tempels, bijzondere architectuur en - last but nog least - de sprookjesachtige schoonheid van Halong Bay. 

Grensdocumenten

Voor een bezoek aan Vietnam geldt dat u een paspoort moet hebben dan nog 6 maanden na thuiskomst geldig is. Verder geldt een visumplicht. Een visum voor Vietnam kunt u aanvragen via de consulaire afdeling van de Vietnamese ambassade in Den Haag. Een aanvraagformulier kunt u downloaden via vnembassy-thehague.mofa.gov.vn. Eventueel kunt u ook een visum regelen via de ANWB. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/visum.

NB: De informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de vereiste geldigheid van uw paspoort en het visum is sterk aan wijzigingen onderhevig. Raadpleegt u voor de meest actuele gegevens de consulaire afdeling van de Vietnamese ambassade.

Heeft u een tussenstop (transit) in een ander land onderweg naar Vietnam? Informeert u dan bij het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade of voor dat betreffende land wellicht een transitvisum nodig is.

Inentingen

Inentingen zijn niet verplicht voor Vietnam, met uitzondering van reizigers die voor aankomst in Vietnam een gebied hebben bezocht waar gele koorts heerst. Dit geldt ook als u in een dergelijk gebied een tussenlanding heeft gemaakt. U dient dan een vaccinatiebewijs te tonen dat minstens 10 dagen oud is. Ondanks dat inentingen niet verplicht zijn, worden vaccinaties tegen DTP-vaccinatie en hepatitis A wel aanbevolen. Daarnaast wordt bij een verblijf langer dan 2 weken ook een buiktyfusvaccinatie aangeraden.

In Vietnam bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die na 1964 is geboren, niet tegen mazelen is ingeënt en geen mazelen heeft gehad. Dit geldt tevens voor kinderen die ouder zijn dan 6 maanden, maar nog niet zijn ingeënt met het BMR-vaccin.

Actuele informatie rondom alle inentingen vindt u o.a. op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In bepaalde delen van Vietnam komt malaria voor gedurende het hele jaar. Kijk voor meer informatie ook op vaccinatiesopreis.nl/malaria-vietnam. Hier vindt u een overzicht van de risicogebieden.

Naast malaria zijn er meer ziektes die door muggen overgebracht worden, zoals Dengue en Zika. Wij adviseren u om daarom zoveel mogelijk beschermende kleding te dragen en op de onbedekte huid gebruik te maken van een insecten-werend middel met DEET.

Tijdsverschil

In Vietnam is het in de winter zes uur later dan in Nederland. In de zomers is dat vijf uur.

Bekijk alle reizen naar Vietnam