Menu
Eén van de meest populaire vakantieregio’s in Tsjechië is Bohemen. Vooral Zuid-Bohemen en het Boheemse Woud zijn prachtige gebieden, gelegen tussen Praag en Oostenrijk. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Tsjechie
8 dagen Fietsvakantie langs de Moldau vanuit Praag
  • Actieve fietsreis in Tsjechië!
  • Ontdek de mooie natuur en rijke cultuur van Tsjechië
  • Bezoek o.a. de gouden stad Praag, het Lipno stuwmeer, het sprookjeskasteel Hluboka en het Koninklijke kasteel Zvikov
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
625
Bekijk

Tsjechie

Eén van de meest populaire vakantieregio’s in Tsjechië is Bohemen. Vooral Zuid-Bohemen is een prachtig gebied, gelegen tussen Praag en de Oostenrijkse grens. Deze regio wordt gekenmerkt door een veelzijdige natuur met prachtige meren, uitgestrekte bossen en tal van culturele bezienswaardigheden. Daarmee is Zuid-Bohemen een ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Want of u nu van een actieve vakantie houdt, relaxed wilt genieten van de natuur of er graag op uitgaat om kennis te maken met leuke plaatsen en bezienswaardigheden? Zuid-Bohemen heeft het allemaal!

In deze regio vindt u ook het Boheemse Woud, in het Tsjechisch “Šumava” genoemd. Het Boheemse Woud staat vermeld op de lijst van UNESCO en is één van de bekendste Nationale Parken van Tsjechië. U kunt er genieten van vrij ongerept natuurschoon, dat uniek is binnen Europa.

Andere bekende trekpleisters in Bohemen zijn onder meer het Lipnomeer, gelegen in het Boheemse Woud. Hier ontspringt ook de rivier de Moldau. En op cultuur gebied onder meer het historische stadje Cesky Krumlov en Ceské Budejovice, de hoofdstad van de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. Daarnaast zijn ook andere eeuwenoude stadjes en pittoreske dorpen een vermelding waard. Zoals bijvoorbeeld Hluboka nad Vltavou, Tabor en Jindrichuv Hradec.

Aan de rand van Hluboka nad Vltavou ligt een sprookjesachtig kasteel in gotisch-Engelse stijl. Het is het meest bezochte kasteel in de regio. Hluboka is er echter één van velen. Zuid-Bohemen staat naast haar prachtige natuur namelijk ook bekend om de vele historische kastelen. Duik in de historie van Tsjechië en ontdek de schoonheid van Zuid-Bohemen en het Boheemse Woud!