Vakantie Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is één van de grootste Nationale Parken van Europa, gelegen op slechts 125 km ten noorden van Praag richting de grens met Polen. Het gebergte is niet alleen bij buitenlandse toeristen zeer geliefd. Ook de Tsjechen zelf komen hier graag voor hun vakantie. En niet voor niets! De natuur van het Reuzengebergte is prachtig, u kunt er eindeloos wandelen en vanwege het landklimaat zijn de temperaturen hier in de zomer zeer behaaglijk. In de winter kunt u daarentegen genieten van mooie besneeuwde landschappen, waarbij bossen en heuvels elkaar afwisselen.

Het Reuzengebergte dankt zijn naam overigens niet aan haar omvang of de hoogte van de bergtoppen. Het Reuzengebergte dankt haar naam aan een eeuwenoude legende. De reus Krakanos zou in deze streek met donder, bliksem en regen gespeeld hebben en er zo voor gezorgd hebben dat het gebergte is ontstaan, met wilde toppen, diepe ravijnen, rivieren en glooiende bergweides. Kortom: een afwisselend landschap dat het waard is om nader ontdekt te worden!

Typerend voor het Reuzengebergte zijn ook de schitterend gedecoreerde houten woningen, de zogenaamde "roubenky". Tijdens een rit door het Reuzengebergte zult u deze ongetwijfeld tegenkomen. Ontdek ook de diverse steden die te midden van het Reuzengebergte liggen, zoals bijvoorbeeld Liberec, Vrchlabi (ook wel de toegangspoort tot het Reuzengebergte genoemd), Harrachov (onder meer bekend vanwege de eeuwenoude glastraditie van het Boheems kristal) en het pittoreske bergdorp Spindleruv Mlyn, zowel in de zomer als in de winter geliefd, mede vanwege de Anton Pieck uitstraling en de prachtige natuurrijke omgeving. Tot slot is ook Rokytnice nad Jizerou een vermelding waard.