Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

10 dagen busreis Parels van Midden-Europa

8.0
Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
halfpension
629
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. data met vertrekgarantie
 • Ontdek de mooiste steden
 • Volop historie en cultuur
 • Incl. diverse rondleidingen
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
 • Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Tijdens deze nieuwe rondreis kunt u kennismaken met de schoonheid van de mooiste steden van Centraal-Europa. We nemen u mee naar de fascinerende geschiedenis van Oost-Duitsland, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen. Een geschiedenis die tot leven komt tijdens een bezoek aan boeiende steden zoals Dresden, Praag, Bratislava, Wenen, Budapest, Krakau en Wroclaw. Tevens kunt u genieten van de schoonheid van Zuid-Moravië en ziet u het telkens wisselende landschap aan u voorbij glijden. Een prachtige nieuwe busreis door het culturele hart van Midden-Europa.

Dagprogramma


Vrijdag - Heenreis
Met onze servicelijnen wordt u naar ons verzamelpunt gebracht. Nadat u genoten heeft van een kopje koffie met gebak vertrekken we richting Duitsland. We overnachten in een hotel nabij Dresden.

Zaterdag - Dresden
Tot aan de Tweede Wereldoorlog was Dresden volgens velen één van de mooiste steden van Duitsland en wellicht zelfs van heel Europa. Bombardementen hebben de stad tijdens de oorlog helaas verwoest. Na de Duitse hereniging is men begonnen met een herstel van de oude barokke stad. Historische gebouwen zoals de Semperoper en de Zwinger werden herbouwd en ook de prachtige Frauenkirche werd in oude glorie hersteld. Hoewel veel panden in het centrum in feite dus van vrij recente datum zijn, proeft u toch op veel plaatsen de rijke en roerige historie. Samen met een gids maken we een rondrit en wandeling door de stad, waarbij u zult ontdekken dat de manier waarop de historie weer tot leven is gebracht bij de wederopbouw veel respect verdient. Na de rondleiding bent u vrij om nog even op eigen gelegenheid rond te kijken in deze bijzondere en interessante stad. Vervolgens rijden we door naar ons hotel nabij Praag.

Zondag - Praag
Nadat u heeft genoten van het ontbijt gaan we het centrum van Praag, de stad van de honderd torens en de Gouden Stad, verkennen. Het zijn slechts twee van de vele bijnamen die de Tsjechische hoofdstad heeft. Praag is een stad die al jaren zeer geliefd is vanwege de rijke historie en vele fraaie bezienswaardigheden. De sfeervolle binnenstad met nauwe straatjes, gezellige pleinen en prachtige panden trekt jaarlijks grote aantallen toeristen. Samen met een gids nemen wij u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zodat u een goede indruk van de stad heeft, voordat u ’s middags op eigen gelegenheid rond kunt kijken. Maak een boottocht over de Moldau (excl.) of laat u verrassen door één van de minder bekende bezienswaardigheden in Praag.

Maandag - Bratislava
Vandaag kunt u kennismaken met de hoofdstad van Slowakije: Bratislava. Na het uiteenvallen van het Oostblok heeft de stad een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een gehavende stad in de na-oorlogse periode is Bratislava tegenwoordig uitgegroeid naar een trendy stad die te maken heeft met een snel toenemende mate van populariteit onder stedenliefhebbers. Deze populariteit dankt Bratislava vooral aan de vrij compacte historische binnenstad, die na diverse restauraties, in topconditie is. Vooral de op een heuvel gelegen burcht van Bratislava trekt veel bekijks. Naast het feit dat u kunt genieten van diverse bezienswaardigheden, is Bratislava ook een sfeervolle stad waar u lekker rond kunt wandelen en tegen betaalbare prijzen kunt genieten van een hapje of een drankje. U heeft een paar uur de tijd om rond te kijken, waarna wij richting het Hongaarse Györ rijden voor de overnachting.

Dinsdag - Wenen
Vanuit Györ brengen we deze twee dagen een bezoek aan Wenen en Budapest. Vandaag staat de Oostenrijkse muziekstad op het programma. Aangekomen in Wenen ontmoeten we onze Nederlandstalige gids voor een interessante stadstour. De gids laat u de mooiste plekjes van de stad zien, waaronder het Prater, het Hundertwasserhaus en de Stephansdom. ’s Middags heeft u tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Ga richting Schloss Schönbrunn, bezoek de Hofburg met het Sisi museum of breng een bezoek aan één van de vele Weense koffiehuizen voor een echte Weense Sachertorte. De keuze is aan u!

Woensdag - Budapest
Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar de Hongaarse hoofdstad Budapest. Ook hier zal een Nederlandstalige gids u meenemen en kennis laten maken met de vele bezienswaardigheden in zowel het stadsdeel Buda als Pest. Bewonder de prachtige parlementsgebouwen aan de oevers van de Donau, de beroemde Kettingbrug, het Vissersbastion en onder meer de Matthiaskerk. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die Budapest u te bieden heeft. Na de rondleiding is er nog een paar uur vrije tijd. Geniet van de gezellige winkelstraten, neem een kijkje bij één van de vermaarde badhuizen of wat dacht u van een echte Hongaarse goulash in één van de vele restaurants?

Donderdag - Zuid-Moravië en Brno
Vandaag rijden we via Slowakije en Tsjechië naar Polen. De rit naar het noorden gaat onder meer door Moravië, een regio die bij veel Nederlanders relatief onbekend is. En eigenlijk is dat jammer, want Zuid-Moravië is in verschillende opzichten te vergelijken met Toscane. De regio kent een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Onderweg zullen we dan ook een tussenstop inlassen en een brengen we een bezoekje aan Brno, de tweede stad van Tsjechië en de grootste stad van Moravië. In het centrum van Brno vindt u veel leuke winkelstraten. En wie verder kijkt dan het winkelhart, zal ontdekken dat er ook in historisch opzicht genoeg te ontdekken valt. Na het bezoek aan Brno rijden we door naar ons hotel nabij Krakau.

Vrijdag - Krakau
Een gids laat u kennismaken met het kloppend hart van Polen: Krakau. Door de eeuwen heen werden tal van koningen hier gekroond en begraven en veel bezienswaardigheden herinneren aan deze koninklijke tijden. Ongetwijfeld komt u tijdens de tour met de gids op één van de mooiste pleinen van Europa, het Rynek Glowny, waar u bij de Lakenhallen onder meer de bazaar voor typisch Poolse kunstnijverheidproducten vindt. Na de rondleiding heeft u de tijd om op eigen gelegenheid kennis te maken met Krakau. Wandel door het fantastisch bewaard gebleven middeleeuwse centrum, dat zeer terecht vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zaterdag - Wroclaw
Tijdens de reis terug richting Duitsland maken we een stop in de stad Wroclaw. De stad is bij veel mensen relatief minder bekend. En dat is eigenlijk jammer, want net als Krakau heeft ook Wroclaw haar bezoekers veel te bieden. Niet voor niets is de stad in 2016 uitgeroepen tot de Culturele Hoofdstad van Europa! De stad is gebouwd op 12 eilanden en telt maar liefst 130 bruggen. Het zal u dan ook niet verwonderen dat Wroclaw hierdoor vaak het “Venetië van Polen” genoemd wordt. Samen met een gids zullen wij u kennis laten maken met de belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum. Ongetwijfeld komt u tijdens de rondleiding ook langs de verschillende kabouters die verspreid staan door de stad. Deze staan symbool voor het protest tegen het communisme en de onderdrukking door de Sovjets. Laat u verrassen door de schoonheid en veelzijdigheid van de stad, voordat we doorrijden naar ons hotel in Dresden.

Zondag - Terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Aangekomen op ons verzamelpunt, wordt u getrakteerd op een dinerbuffet, waarna de servicelijnen u terug zullen brengen naar uw afstapplaats.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Dresden met gids
 • Bezoek aan Praag met Nederlandstalige gids
 • Bezoek aan Bratislava
 • Bezoek aan Wenen met Nederlandstalige gids
 • Bezoek aan Budapest met Nederlandstalige gids
 • Bezoek aan Zuid-Moravië en Brno
 • Bezoek aan Krakau met gids
 • Bezoek aan Wroclaw met gids

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Wenen - Belvedere slot Hongarije - Budapest - parlement 2 Polen - Krakau - koets 2 Polen - Wroclaw - terras Tsjechie - Praag - Karelsbrug en Praagse Burcht Slowakije - Bratislava - kasteel Dresden - Semper Opera - tulpen
10 dagen busreis Parels van Midden-Europa
Halfpension
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in meerdere hotels. Op de heen- en terugreis verblijven we één nacht in Chemnitz of omgeving. Daarnaast overnachten we twee nachten nabij Praag, drie nachten in hotel Raba in Györ en twee nachten in hotel Park Economic of gelijkwaardig nabij Krakau. Alle hotels beschikken minimaal over een bar en restaurant. Vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Uw verblijf is op basis van halfpension.

10 dagen busreis Parels van Midden-Europa
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
 • Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen in periode 22-05-2020 tm 04-09-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Aalten / NS Station, Stationsstraat
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Almere/Sporthal Indische Buurt t.o. busstation
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Assen / NS Station, Stationsplein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Ede / NS Station Ede-Wageningen
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gorinchem / NS Station
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan
 • Hengelo / CS, bij Rabo theater
 • Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
 • Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING)
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Oss / NS Station, busstation Spoorlaan
 • Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Roosendaal / Parkeerterrein naast NS
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Spijkenisse, Metrostation Centrum
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
10 dagen busreis Parels van Midden-Europa
Halfpension
Bestemming

Bestemming Praag

Praag, ook wel de Gouden Stad of de Stad met de honderd torens genoemd. Het is een stad met een rijke cultuur, die nog veel van zijn charme van vroeger tijden heeft weten te behouden. Het aantal bezienswaardigheden is groot. Er zijn tal van prachtige gebouwen en fraaie pleinen, waarvan de Praagse burcht en de omliggende musea ongetwijfeld het meest bekend zijn. Hier kunt u zeker een dag door brengen. Dat geldt ook voor de Joodse Wijk en de nieuwe stad met het bekende Wenceslasplein, onmisbaar voor uw weekendje of vakantie in Praag.

Bezienswaardigheden in Praag
Oude Stadsplein (Staromestske namesti)
Bij een vakantie in Praag mag een bezoek aan dit bekende plein niet ontbreken. Hier kunt u het oude raadhuis met het wereldberoemde astronomische uurwerk bewonderen. Op het hele  uur verschijnt hier overdag een defilé van de apostelen. Een gebeuren dat altijd veel bezoekers trekt. Aan de andere kant van het Oude Stadsplein staat de Tynkerk, een typische Boheemse kerk.

Het Oude Stadsplein is het duurste plein van de stad. Rondom het plein staan fraaie barokke panden, waar in vroeger tijden belangrijke figuren uit de Tsjechische geschiedenis hebben gewoond. Heden ten dage zijn er met name winkels en dure restaurants in gevestigd.

Op het plein vindt u het standbeeld van Jan Hus, die wordt beschouwd als een Praagse held. Jan Hus was priester en ooit als biechtvader verbonden aan het Koninklijk Hof. Omdat hij het aandurfde het katholiek gezag aan te vallen in verband met hun geldzucht, werd Jan Hus ter dood veroordeeld. Hij stierf in 1415 op de brandstapel maar heeft een belangrijke beweging op gang gebracht. Het standbeeld toont de verering voor wat hij voor de stad betekent heeft.

Wenceslasplein (Vaclovske Namesti)
Het Wenceslasplein is altijd al een verzamelplaats geweest voor feesten, herdenkingen maar ook betogingen. Zo stond dit plein barstensvol protestanten tijdens de Fluwelen Revolutie eind 1989. En in 1969, na het mislukken van de Praagse Lente, stak de student Jan Palach zichzelf hier in brand als protest. Heden ten dage liggen er nog altijd bloemen ter herdenking.

Het Wenceslasplein is nu nog altijd het meest levendige plein in Praag, zowel overdag als 's avonds. De meeste winkelstraten komen op het plein uit. Het plein is een energiek en historisch onderdeel van de Praagse citytrip-beleving. Verder vindt u er restaurants en diverse uitgaansmogelijkheden. Naast de fraaie standbeelden zal het majestueuze gebouw van het Nationaal Museum u zeker ook niet ontgaan. Tussen het plein en het museum ligt een grote ringweg. U vindt er een natuurhistorische afdeling naast een belangrijke collectie munten, archeologische vondsten en kunstwerken in verband met de Tsjechische (Boheemse) geschiedenis.

Joodse wijk
Praag heeft altijd een belangrijke Joodse gemeenschap gehad. Tijdens de nazi-periode hebben de Joden in Praag ernstig te lijden gehad. Bent u geïnteresseerd in dit deel van de Praagse geschiedenis tijdens uw citytrip in Praag? Bezoek dan het Joods Museum, de Maiselsynagoge, Klaussynagoge en de oude Joodse begraafplaats. Doordat de graven nooit worden verwijderd op een Joodse begraafplaats, werden de doden in lagen boven elkaar gelegd. Door plaatsgebrek moest er zelfs aarde aangevoerd worden. De zeer oude grafzerken en het rommelig uitzicht geven deze begraafplaats een bijzonder karakter.

Praagse burcht (Hradcany - Prazsky hrad)
De Praagse burcht is een complex van paleizen en kerken waar de koningen hun residentie hadden. Elk van die Boheemse vorsten heeft wel een wijziging laten aanbrengen zodat het een mix is van bouwstijlen. We raden aan om bij een bezoek aan de Praagse Burcht een gids te kopen bij de ingang van het complex, zodat u zich makkelijker kunt oriënteren. Bezoek onder andere de Vladislavzaal, de St Vitusdom, de St Jorisbasiliek, het wereldberoemde “Gouden Straatje”, waar op nummer 22 Franz Kafka gewoond heeft en geniet van de traditionele aflossing van de wacht. Deze gaat dagelijks om 12.00 uur gepaard met veel ceremonie en muziek.

Karelsburg (Karluv most)
Deze brug werd gebouwd in opdracht van de koning Karel IV (14de eeuw). Hij heeft Praag op de kaart geplaatst en heeft de stad architecturaal sterk gewijzigd. Deze brug over de Moldau was en is nog steeds een belangrijke verbinding tussen de stad en de regeringszetel (Praagse burcht). Nu is deze brug autovrij en het toeristisch hart van de stad. Door zijn 42 heiligenbeelden is het zeer herkenbaar.

Herinneringen aan beroemde musici
Muziek is onlosmakelijk verbonden aan een citytrip Praag. Praag is een muziekstad. U kunt in Praag niet alleen concerten en opera's beluisteren. U vindt er ook musea met herinneringen aan musici die er kort verbleven of woonden, waaronder het Dvorakmuseum, het Mozartmuseum en het Smetanamuseum. Voor muziekliefhebbers is daarnaast het Tsjechisch instrumentenmuseum de moeite waard.

Houdt u meer van popmuziek en bent u een liefhebber van de muziek van de Beatles? Neem dan een kijkje bij de John Lennon Wall op de linkeroever van de stad. In de jaren tachtig verschenen op deze muur de eerste graffitiwerken, geïnspireerd door het gedachtegoed van John Lennon en de muziek van de Beatles. Later keerden de slogans op de muur zich tegen het communistische regime, wat tot hevige reacties leidde. Door deze samensmelting van graffititeksten is de John Lennon Wall vandaag de dag een spiegel van de idealen en zorgen van de Praagse jeugd.

Op vakantie in Praag: lekker winkelen!
Praag is ideaal voor winkelliefhebbers. Er is niet alleen veel keus. De prijzen liggen ook een stuk lager dan in ons land. De Kalverstraat van Praag is het Weseclasplein. Rondom het plein vindt u de grote winkelcentra waar alle internationale ketens gevestigd zijn. Wie meer van designboetiekjes houdt, kan terecht in de wijk Stare Mestro. Daar vindt u de winkels van onder meer Prada, Dior en Armani. Overigens is deze wijk ook leuk als u niet van plan bent om hier iets te kopen! Of volgt u graag de laatste mode? Ga dan langs bij de wijk Vinohrady, de thuishaven van het jonge, hippe publiek in Praag. Kijkt u tijdens een wandeling door deze wijk ook af en toe eens omhoog naar de gevels. U vindt hier namelijk prachtige huizen.

Souvenirs vindt u vooral in de buurt van de bekende bezienswaardigheden, zoals rondom de Karelsbrug en in de omgeving van de Praagse Burcht. Leuk zijn vooral de marionetten,  houten speelgoed en natuurlijk glas. Tsjechië is immers bekend om zijn glasindustrie en het Boheems kristal. Houdt u er wel rekening mee, dat de prijzen voor het glas en kristal in de stad vaak hoger liggen dan op het platteland.  

Houdt u tot slot van antiek, dan kunt u uw hart ophalen bij de kleine winkeltjes in de Oude Stad. In de smalle straatjes zijn veel antiekwinkels, waar u allerlei curiosa vindt. Ontdek ook de kleine kunstgaleries waar veelal aanstormende Tsjechische kunstenaars hun werk verkopen en tentoonstellen.

Uitgaan in Praag
Laterna Magika
Voor liefhebbers van uitgaan mag tijdens uw vakantie in Praageen bezoek aan het Laterna Magika niet ontbreken. Laterna Magika is een pantomime-theater, dat gecombineerd wordt met allerlei multimedia-effecten, waardoor u kunt genieten van een zeer geanimeerd spektakel. Er wordt niet bij gesproken, waardoor het voor alle nationaliteiten toegankelijk is. De échte Laterna Magika kunt u zien in het theater Nova Scena gelegen in Narodni Trida.

Concerten en opera's
Praag is een muziekstad. Twee theaters hebben een rijk gevuld programma. Het mooiste theater ligt naast Laterna Magika en is het Nationaal Theater (Narodni divadlo), een zeer modern theater in een prachtig gerestaureerde zaal. Ook de Staatsopera (Statni Opera) heeft al bekende werken mogen ontvangen. Bent u een muziekliefhebber, dan is een bezoek aan één van deze twee theaters tijdens uw vakantie in Praag zeker de moeite waard.
10 dagen busreis Parels van Midden-Europa
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.0
54 klanten gaven hun reactie
Cindy
Een fantastische, onvergetelijke reis gehad. We hebben zoveel gezien. Het is wel topsport, want elke dag vroeg op en een stadswandeling en in de middag vrije tijd (de ene keer langer dan de andere keer). We zijn met 2 kinderen geweest van 13 en 18 en ook die hadden het naar hun zin.
 • Waardering: 8,5
F. Metsemakers
Ondanks het zeer warme weer was dit een mooie reis, met een redelijk rustig karakter. Zowel de reisleider als het gezelschap was prima. Jammer, dat op een uitzondering geen van de hotels beschikte over airco. Het eten in alle hotels goed. 
 • Waardering: 7,0
Anoniem
Fijne vakantie, goede chauffeur
 • Waardering: 8,0
J. Gruijters
Uitstekend! Fijne chauffeur, fijne medepassagiers, goed eten, behalve bij het tussenhotel in Chemnitz.
 • Waardering: 8,0
Henri Peters
mooi, heel verschillende steden Gyor is ook leuk!
 • Waardering: 9,0
Jimmy Meijee
Wij vonden de vakantie meer dan de moeite waard, de landen en steden waren erg mooi.
 • Waardering: 8,0
J. van Duin
 • Waardering: 8,0
Henri Peters
Reis met veel mooie steden in Midden-Europa!
 • Waardering: 9,0
Teske
 • Waardering: 7,0
P.T.de Vree
 • Waardering: 7,0
J.Gruijters
Interessante reis met goede en zelfs uitstekende gidsen! 
 • Waardering: 8,0
Meyer
Af en toe helaas weinig tijd.
 • Waardering: 7,0
T.Relik
 • Waardering: 6,0
J.C.S. van Slageren
Jammer dat de hotels geen airco's hadden. 
 • Waardering: 7,0
Jos&Ineke Jansen
Helaas weinig tijd in de steden. 
 • Waardering: 6,0
van Kaam
Mooie reis, soms alleen iets te weinig vrije tijd in de steden. 
 • Waardering: 8,0
F.Metsemakers
redelijke verhouding prijs/kwaliteit. 
 • Waardering: 7,0
G.Alferink
Mooie route en steden. 
 • Waardering: 7,0
R.Helvoort
 • Waardering: 9,0
R.S.Alibahadoer
Ik wou graag de parels van Midden-Europa zien en die heb ik ook gezien. Prachtig!!
 • Waardering: 8,0
Marian van der Heijden
Fantastische
 • Waardering: 8,0
P.F.M. Rovers
Geweldige trip. Heel veel gezien in een betrekkelijk korte tijd. Perfecte reis om een indruk te krijgen van de verschillende plaatsen (Landen).
 • Waardering: 9,0
Anoniem
Een goed georganiseerde excursiereis met veel bezienswaardigheden
 • Waardering: 9,0
Zwebe
Interessante route en steden.
 • Waardering: 8,7
vd Berg
Het was een erg druk programma, en sommige gidsen vond ik erg lang durig.
 • Waardering: 7,3
Bregman
Prima.
 • Waardering: 8,7
Hemmer
In het algemeen goed georganiseerd.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Goede excursies en gidsen.
 • Waardering: 7,7
Anoniem
Reis zoals verwacht: korte kennismaking met veel steden. Goede indruk, uitgebalanceerd programma. Vermoeiend zoals verwacht, geen probleem! Erg mooie dingen gezien! Conclusie: erg leuke reis, prima chauffeur, gezellige groep! Top!
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Ondanks dat we al weten dat er een "drukke"reis zal zijn, toch nog heel druk gevonden. 2 dagen langer was beter geweest. We zijn verder wel tevreden.
 
 • Waardering: 8,3
Badal
 • Waardering: 8,3
Adorni
Veel gezien en veel geleerd met een leuke buschauffeur en mooie bezienswaardigheden!
 • Waardering: 8,0
Baravie
 • Waardering: 8,3
Zovers
 • Waardering: 8,3
vd Hoeven
Veel gezien.
 • Waardering: 8,7
Sadal
 • Waardering: 8,7
van Dijk-Prins
Druk programma hoort bij de reis, toch voldoende eigen tijd gehad. Steden zijn zeer de moeite waard. Goede indruk gekregen.
 • Waardering: 8,3
Kottier
Was een prachtige reis
 • Waardering: 7,7
Gerritsen
Mooie reis, wel vermoeiend.
 • Waardering: 8,0
Mv. M.N. Groenendijk
Zoals wij wilden veel zien en horen soms wil een gids teveel info verstrekken.
 • Waardering: 7,7
Mv. H. Verlaan
Reis voldeed aan verwachtingen zoals aangeboden
 • Waardering: 7,7
Mv. J. Kluytmans - v.d. Mortel
Hele goede indruk gekregen van alle steden.
 • Waardering: 8,0
Anoniem

Bus: zeer comfortabel, de stoelen aan de rechterkant vanaf de 3e rij naar voren.

Chauffeur: Deskundig, heel prettig in de omgang en begeleiding. uitgebreide excursies.
 

 • Waardering: 8,0
Fam. van Heugten
 • Waardering: 8,7
Anoniem

Je weet van te voren dat de reistijden lang zijn. het programma zoals aangegeven klopt. daardoor veel gezien.

 • Waardering: 8,0
Anoniem
 prachtige reis, mooie excursies. zeer goede gidsen. sommige ging iets te diep de geschiedenis in
 • Waardering: 9,0
Dhr. E. v.d. Horst
 • Waardering: 8,7
Dhr. W vd Hoogen
 • Waardering: 8,0
Mv. M. Zelis - Ruwette
Goede organisatie, gidsen inclusief prijs - kwaliteit uitstekend
 • Waardering: 8,7
Dhr. J.T. Hoek
Reis beantwoordt aan verwachting
 • Waardering: 8,3
Dhr. J. Jansen
Een geweldige reis
 • Waardering: 8,3
Anoniem
 • Waardering: 8,3
Mv. P. van Pelt
Fantastische reis, veel gezien, mooie bus.
 • Waardering: 8,7
Anoniem
 Fijne groep, zeer attente chauffeur, wij hebben genoten.
 • Waardering: 8,3
10 dagen busreis Parels van Midden-Europa
Halfpension