Reisaanbod
Informatie Tsjechië

Tsjechië

Tsjechië heeft een prachtige natuur en een schat aan cultuur. Ideaal dus voor een gevarieerde rondreis of (auto)vakantie. Bezoek Praag of ontdek de vele andere prachtige streken! Lees meer

6 busreizen & busvakanties in Tsjechië

Ontdek de vele prachtige streken en plaatsen in Tsjechie tijdens een comfortabele busreis. Wij bieden u diverse busreizen Tsjechië aan, inclusief een bus stedentrip Praag.  

1 all inclusive in Tsjechië

Met onze all inclusive reizen weet u van te voren precies wat u krijgt. Leuke stedentrips of een lekkere vakantie met de bus of auto. Bekijk het aanbod all inclusive Tsjechië. 

1 rondreis in Tsjechië

Tsjechië is een fantastisch land. Wilt u graag uitgebreid kennismaken met Tsjechië en alle bezienswaardigheden? Boek dan een rondreis Tsjechië per luxe bus, inclusief. excursies! 

1 fietsvakantie in Tsjechië

Ontdek de vele bezienswaardigheden van Tsjechië tijdens een actieve vakantie. Kies voor een leuke fietsvakantie, incl. hotels en bagagetransport.  

4 stedentrips in Tsjechië

Bent u op zoek naar een stedentrip Tsjechië? Dan is de kans groot dat u richting de hoofdstad Praag wilt gaan. Bezoek het prachtige Praag en maak een keuze uit onze stedentrips. 

2 kort weg en dichtbij reizen in Tsjechië

Wilt u graag naar Tsjechië en heeft u maar een paar dagen vrij? Maak dan een keuze uit onze korte vakanties naar Tsjechië. Bekijk het aanbod en boek! 

1 autovakantie in Tsjechië

Wilt u dit jaar met de auto naar Tsjechië? Bekijk dan ons aanbod aan autovakanties Tsjechië en Praag. Tsjechie is gastvrij, goedkoop en veelzijdig. Ideaal dus voor 'n autovakantie. 

Vakantie Tsjechië

De republiek Tsjechië bestaat uit 2 regio’s: Bohemen in het westen en Moravië in het oosten. Ieder van deze streken in Tsjechië heeft zijn eigen cultuur en sfeer. De grootste stad - en tevens hoofdstad - is het prachtige Praag, gelegen aan de rivier de Moldau. Praag is een ideale bestemming voor een stedentrip! Zowel Praag als Tsjechië kennen een rijke geschiedenis en de vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden getuigen hier nog altijd van.

Praag is niet de enige bekende stad in Tsjechië. Ook steden als Cesky Krumlov, Kutna Hora, Pilsen en Marianske Lazne hebben hun bezoekers veel te bieden. Tijdens een bus rondreis Tsjechië kunt u uitgebreid kennismaken met deze en andere plaatsen in Tsjechië.

Grensdocumenten

Voor Tsjechië dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Benga B.V. kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Tsjechië.

Autozaken

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto.

Houdt u er tevens rekening mee, dat bij gebruik van snelwegen en/of 4-baans autowegen een vignet verplicht is. De vignetten zijn te koop aan de grens, bij de meeste tankstations en bij postkantoren. Het vignet moet rechtsonder aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt. Op de sticker moet het kenteken van de auto worden ingevuld. Vignetten die niet op de voorruit zijn geplakt, zijn ongeldig! Er zijn vignetten voor 10 dagen, maand- en jaarvignetten. Ook voor de doorreis door Oostenrijk is een apart vignet verplicht. Dit vignet kunt u vooraf in Nederland bij de ANWB kopen.

Gaat u in de winter naar Tsjechië, houdt u er dan rekening mee dat in steeds meer landen winterbanden verplicht zijn tussen 1 november en 31 maart. Informeer tijdig naar de voorschriften voor de landen waar u doorheen reist.

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.