Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Tsjechië heeft een prachtige natuur en een schat aan cultuur. Ideaal dus voor een gevarieerde rondreis of (auto)vakantie. Bezoek Praag of ontdek de vele andere prachtige streken! Lees meer

Tsjechië

De republiek Tsjechië bestaat uit 2 regio’s: Bohemen in het westen en Moravië in het oosten. Ieder van deze streken in Tsjechië heeft zijn eigen cultuur en sfeer. De grootste stad - en tevens hoofdstad - is het prachtige Praag, gelegen aan de rivier de Moldau. Praag is een ideale bestemming voor een stedentrip! Zowel Praag als Tsjechië kennen een rijke geschiedenis en de vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden getuigen hier nog altijd van.

Praag is niet de enige bekende stad in Tsjechië. Ook steden als Cesky Krumlov, Kutna Hora, Pilsen en Marianske Lazne hebben hun bezoekers veel te bieden. Tijdens een bus rondreis Tsjechië kunt u uitgebreid kennismaken met deze en andere plaatsen in Tsjechië.

Grensdocumenten

Voor Tsjechië dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Tsjechië.

Autozaken

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto.

Houdt u er tevens rekening mee, dat bij gebruik van snelwegen en/of 4-baans autowegen een vignet verplicht is. De vignetten zijn te koop aan de grens, bij de meeste tankstations en bij postkantoren. Het vignet moet rechtsonder aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt. Op de sticker moet het kenteken van de auto worden ingevuld. Vignetten die niet op de voorruit zijn geplakt, zijn ongeldig! Er zijn vignetten voor 10 dagen, maand- en jaarvignetten. Ook voor de doorreis door Oostenrijk is een apart vignet verplicht. Dit vignet kunt u vooraf in Nederland bij de ANWB kopen.

Gaat u in de winter naar Tsjechië, houdt u er dan rekening mee dat in steeds meer landen winterbanden verplicht zijn tussen 1 november en 31 maart. Informeer tijdig naar de voorschriften voor de landen waar u doorheen reist.

Bekijk alle reizen naar Tsjechië