Vakantie Rondreis Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming in Azië. Jaarlijks bezoeken zo’n 16 miljoen mensen het land van de glimlach. En niet voor niets, want Thailand heeft haar bezoekers enorm veel te bieden. U kunt er uitgebreid kennismaken met de bruisende metropool Bangkok, genieten aan fraaie tropische stranden, kennismaken met schitterende tempels, heerlijk eten en nog veel meer. Ga mee naar Thailand en ontdek een aantal van de highlights tijdens een mooie rondreis.

Bruisende metropool Bangkok
Veel rondreizen door Thailand beginnen in de hoofdstad Bangkok, een stad waar u gerust een aantal dagen rond kunt kijken en dan nog lang niet alle highlights heeft gezien.

Grand Palace en Wat Phra Kaew
Eén van de bekendste trekpleisters van Bangkok is het Koninklijk Paleis, beter bekend als het Grand Palace of – zoals de Thai het zelf noemen – Phra Borom Maha Ratcha Wang. Met een traditionele tuk-tuk kunt u vanuit uw hotel een bezoek brengen aan het Grand Palace. Tussen de vele gouden Boeddha beelden en perfect gekapte bonsaibomen vindt u ook de heiligste tempel van Thailand, de Wat Phra Kaew. De prachtig versierde torens en honderden pelgrims die wierook en lotusbloemen offeren trekken ongetwijfeld direct uw aandacht als u in de buurt van de tempel komt. Trek uw schoenen uit en stap vervolgens de sprookjesachtige tempel binnen. Zie hoe de wanden volledig bedekt zijn door enorme muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden en bewonder de enorme houten troon met het beeld waar het voor de meeste bezoekers om draait: de smaragdgroene Boeddha.

Wat Pho & Wat Arun
Een andere geliefde tempel in Bangkok is Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Bangkok en bekend vanwege de enorme liggende Boeddha. De liggende houding symboliseert de overgang naar het Nirvana, het hoogste doel dat een Boeddhist kan bereiken. De Thai geloven daarom dat het aanbidden van de liggende Boeddha voorspoed, geluk en vrede brengt. Wat Arun is te vinden aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. De tempel dankt zijn naam aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. Vandaar dat Wat Arun ook wel de Tempel van de Dageraad wordt genoemd. Zeker met zonsondergang een prachtig plaatje!

Naast de vele tempels heeft Bangkok vanzelfsprekend nog veel meer te bieden. In deze bruisende metropool vindt u pal naast de serene tempels moderne kantoorgebouwen. En rustieke parken worden afgewisseld met eigentijdse winkelcentra en een gevarieerd uitgaansgelegenheden. Ontdek ook de Klongs, waar nog veel mensen volgens oude tradities leven. Historisch Ayutthaya
Slechts 80 km ten noorden van de Thaise hoofdstad vindt u het Historisch Park van Ayutthaya. Ooit was dit één van de rijkste en meest indrukwekkende steden ter wereld! De stad stond vol met tempels en schitterende paleizen en was vier eeuwen lang de hoofdstad van het oude Thailand (Siam). Wie uitgebreid kennis wil maken met de vele bezienswaardigheden van Ayutthaya raden wij aan een fiets te huren. Fiets terug in de tijd en ontdek het glorieuze verleden tijdens een tocht langs de tempels en ruïnes die deels zijn gerestaureerd en stel u voor hoe het geheel eruit moet hebben gezien tijdens de hoogtijdagen van de stad.

Veelzijdig Kanchanaburi

Op zo’n 3 uur rijden van Bangkok ligt Kanchanaburi, bekend om het rijke oorlogsverleden en schitterende natuur. Bezoek Sai Yok National Park, waar kalkstenen bergen, watervallen, grotten en zeldzame dieren te zien zijn. Ontdek de kristalheldere bekkens van de schitterende Erawan watervallen en ga zeker langs bij de beroemde River Kwai. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen bij de River Kwai aan de Japanse dodenspoorlijn, bedoeld om de invasie van Thailand naar Birma voort te zetten. Een tocht met de boemeltrein over de spoorlijn is zeker een aanrader!

Kleurrijk Chiang Mai
Chiang Mai is een geliefd uitgangspunt voor excursies in het noorden van Thailand. Het is een gezellige vakantieplaats met diverse fraaie bezienswaardigheden en een niet te missen “Night Market”. Even ten noorden van Chiang Mai ligt Doi Suthep, één van de meest vereerde Boeddhistische tempels in Noord-Thailand. Doi Suthep ligt zo’n 3520 meter boven de zeespiegel en u kunt de tempel bereiken door het beklimmen van de steile Naga trap (290 treden). Heeft u een minder goede conditie, dan is het goed om te weten dat er ook een kabelbaantje is. Eenmaal boven ziet u hoe pelgrims vanuit de hele wereld offers brengen bij de tempel. Regelmatig zijn er ook voorstellingen van traditionele dansgroepen. Wie weet heeft u geluk en kunt u hier ook van genieten tijdens uw bezoek aan Doi Suthep. Eén ding is zeker: vanaf het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over Chiang Mai en omgeving!

Tropische zuiden van Thailand
Waar het noorden een schatkamer is van cultuur, vindt u in het zuiden verbazingwekkend mooie natuur en prachtige, tropische eilanden met schitterende witte stranden die omgeven worden door wuivende palmbomen. Het zuiden van Thailand is gezegend met twee kuststroken, één aan de kant van Andaman en één aan de kant van de Golf van Thailand. Tijdens onze rondreizen naar zuid-Thailand kunt u kennismaken met de schoonheid en de geheimen van de Andaman en schitterende eilanden zoals Koh Phi Phi en Koh Lanta. Geniet er van het ruisen van de zee op een terrasje met een drankje bij de hand. Ga snorkelen op één van de prachtige plekken bij de koraalstranden en maak kennis met de vriendelijke Thaise bevolking.

De bovengenoemde bezienswaardigheden en plaatsen zijn slechts enkele van de vele highlands van Thailand. Bij de beschrijving van de reizen kunt u zien welke bezienswaardigheden nog meer zijn inbegrepen bij de reis. Het programma verschilt per reis, waardoor het kan voorkomen dat niet alle genoemde highlights op deze pagina ook daadwerkelijk bij de reis worden aangedaan. Leest u dus het programma van de reis goed door