Vakantie Noord-Thailand

Thailand is een fantastisch vakantieland. Een land dat haar bezoekers enorm veel te bieden heeft. Dat geldt niet alleen voor toeristische highlights als Chiang Mai, de vele fraaie tropische badplaatsen en de bruisende hoofdstad Bangkok, maar zeker ook voor het noorden van Thailand. Niet alleen Chiang Mai is een geliefd uitgangspunt voor een ontdekkingstocht door Noord_Thailand. Ook plaatsen als Chiang Rai en Nan zijn ideaal voor het maken van mooie excursies.

Schitterende rijstvelden
Ontdek de bijzondere mix van verschillende culturen, maak kennis met de vriendelijke bevolking en de authentieke samenleving van de unieke bergvolkeren, bewonder de prachtige tempels en geniet van het schitterende groene landschap. Tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) zijn de rijstvelden zeer fotogeniek! De droge velden van de voorgaande maanden maken dan plaats voor schitterende groene en levendige velden waar u boeren en waterbuffels aan het werk kunt zien. Een uniek kijkje in het echt Thaise leven!

Adembenemend mooie natuur
In het noorden van Thailand vindt u ook uitgestrekte jungle gebieden en fraaie nationale parken. De natuur is adembenemend mooi met bergen, watervallen, grotten en haast verstilde kleine dorpen waar de stress van ons dagelijks leven ver weg is… Ideaal voor iedereen die graag helemaal tot rust wil komen tijdens de vakantie en op zoek is naar een unieke belevenis.

Thaise glimlach

Zie hoe de traditionele Thaise glimlach verschijnt op het gezicht van de mensen in de dorpen en hoor hoe kinderen u vrolijk naroepen met “Helloooo…!”. Een warm welkom dat ervoor zorgt dat u het gevoel heeft dat u echt welkom bent.

Land van duizend Boeddha’s
Thailand is niet alleen het land van de glimlach, het is ook het land van de duizenden Boeddha tempels. In het noorden van Thailand zijn ontelbaar veel bijzondere tempels die nog vrij onbekend zijn, maar zeker de moeite waard! Een tempel die u zeker niet mag missen als u in de buurt bent, is Doi Suthep, even ten noorden van Chiang Mai. Regelmatig treden hier ook traditionele dansgroepen op. Wie weet heeft u geluk als u die kant uitgaat. Neem zeker uw fotocamera mee! Een vermelding waard is ook de Wat Rong Khun in Chiang Rai. Hier waant u zich als het ware in een bijzondere witte sprookjeswereld…!

Golden Triangle
Chiang Rai is ook het uitgangspunt voor een tocht door het gebied van de Golden Triangle, ook wel bekend als de Gouden driehoek, het drielandenpunt van Thailand, Birma en Laos. Deze regio was lange tijd bekend vanwege de beruchte papaverteelt en de handel in heroïne die hier hoogtij vierde. De inmiddels overleden koning Bumibol maakte een eind aan deze handel en zorgde ervoor dat de boeren in de regio hun geld op een andere manier konden verdienen.

Kleurrijke hilltribes
De Gouden Driehoek is ook de regio waar u de mooiste trekkings kunt maken door het prachtige berglandschap. In deze regio leven ook nog veel bergstammen. De meeste van deze “hilltribes” komen oorspronkelijk uit omringende landen, zoals bijvoorbeeld Tibet, China, Birma en Laos. Enkele van de bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (afkomstig uit Birma). Vooral de vrouwen in hun prachtige en kleurrijke kleiding zijn bijzonder fotogeniek! Vraagt u vooraf wel of het op prijs gesteld wordt wanneer u foto’s maakt.

U ziet het: een reis naar het noorden van Thailand is verrassend veelzijdig! Of u nu houdt van natuur of cultuur, een jungle trekking wilt maken of op zoek wilt gaan naar de authentieke bergvolkeren, het kan allemaal…! Ga mee en ontdek het prachtige land van de glimlach.