Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek de schoonheid van Thailand met prachtige bezienswaardigheden, eeuwenoude tempels, fraaie natuurgebieden en een vriendelijke bevolking die u zal verrassen met de Thaise lach. Lees meer

Thailand

Thailand is een geweldig en veelzijdig vakantieland. U vindt er alles wat u zich maar kunt wensen, van de bruisende metropool Bangkok met het wereldberoemde Grand Palace, het authentieke China Town, oneindige winkelmogelijkheden en rustieke wijken rondom de khlnongs, tot aan verstilde stranden met wuivende palmbomen en prachtig helder zeewater. In de regio Kanchanaburi kunt u kennismaken met de historie van onder meer de Bridge over the River Kwai en de Hell Fire Pass, terwijl u er tegelijkertijd prachtige tempels, authentieke markten en schitterende natuurgebieden vindt. Ontdek de drijvende markt van Damnoen Saduak, de bizarre treinmarkt van Mae Klong, de azuurblauwe bassins van de Erawan watervallen en onder meer de floating houses op de River Kwai. Het zijn slechts enkele van de vele bekende bezienswaardigheden.

Wie richting het noorden van Thailand gaat, kan kennismaken met tal van authentieke bergstammen, beter bekend als de Hilltribes. Hun kleurrijke kleding en primitieve levenswijze hebben al veel toeristen op positieve wijze geïnspireerd. Laat u meenemen naar de dorpen waar u kennis kunt maken met het leven van de echte Thai en ontdek waarom men Thailand ook wel het Land van de Glimlach noemt.

Grensdocumenten

Uw Nederlandse paspoort dient nog 6 maanden na thuiskomst geldig te zijn. Verblijft u minimaal 30 dagen in Thailand dan heeft u een visum nodig, uw paspoort dient dan nog 6 maanden na de aanvraag van uw visum geldig te zijn. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij het Thais consulaat, tel. 020 465 1532 / Thaise Ambassade 020 465 1532.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw paspoort. Niet alleen kan dit van pas komen bij eventueel verlies van uw grensdocumenten, maar er wordt ook regelmatig naar gevraagd bij hotels. Wij raden u af om uw paspoort af te geven tijdens de reis. Raadpleegt u voor meer informatie over dit onderwerp de website van het ministerie en de risico’s van identiteitsfraude. Klik HIER.

Ambassade
Thaise ambassade: Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag, tel: 070-3450632 Tevens heeft Thailand in ons land een tweetal consulaten: Buitenrustweg 1, 2517 KD Den Haag, tel: 070-342088 en De Lairessestraat 127, 1075 HJ Amsterdam, tel: 020-4651532. Meer informatie: www.thaiembassy.org/hague/.

Inentingen

Voor een reis naar Thailand is er een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s). Daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aanbevolen. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Thailand alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Thailand binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als u een overstap heeft gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Neemt u ook voldoende middelen mee om u te beschermen tegen muggen. In Thailand komt namelijk malaria en dengue voor. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of de plaatselijke GGD. Wilt u een compleet overzicht van de gebieden en beschermende maatregelen? Kijk dan op gezondopreis.nl of op de website van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering, de LCR. 

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 C. kan zich n.l. de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Drink nooit kraanwater in Thailand! Op elke hotelkamer is een thermoskan of fles met drinkwater voorradig. Is deze leeg dan kunt u hem altijd bij laten vullen. Verder is er in heel Thailand drinkwater in flessen verkrijgbaar.

Tijdsverschil

In de wintertijd is het zes uur later dan in Nederland, in de zomertijd vijf uur later. Sommige mensen hebben problemen om het tijdsverschil te overbruggen. De ervaring heeft geleerd dat u na aankomst gewoon wakker probeert te blijven en de eerste avond op tijd naar bed te gaan. Zo komt men doorgaans op de snelste manier weer in het juiste ritme.

Bekijk alle reizen naar Thailand