Vakantie Costa Brava

Al jaren zijn de Spaanse Costa’s een geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlandse toeristen. Met name de Costa Brava en de Costa Dorada zijn uitermate populair. Natuurlijk speelt het weer hierbij een belangrijke rol. Want al is er in de loop der jaren veel veranderd aan de Spaanse Costa’s, dat u er meestal kunt genieten van de zon, dat staat vast!

Gemiddeld schijnt de zon aan de Costa Brava zo’n 300 dagen per jaar. Hierdoor kunt u er zelfs in het voor- en naseizoen genieten van aangename temperaturen van zo’n 20-25 graden. Gedurende de maanden juni t/m september is het hoogzomer. Er gaan jaren voorbij dat er in deze maanden bijna geen neerslag valt. Uitstekende condities voor een heerlijke zonvakantie!

Costa Brava
De Costa Brava is de meest noordelijke kust van Spanje en waarschijnlijk de meest populaire van alle Costa’s. Hier liggen bekende badplaatsen als Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella en onder meer het pittoreske Tossa de Mar. Stuk voor stuk plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken! U kunt er niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook van een prachtige kustlijn met steile rotsen, afgewisseld met mooie baaien en sfeervolle kleine haventjes. Daarnaast zijn er tal van watersportmogelijkheden en swingende uitgaansgelegenheden.

Excursies vanuit de Costa Brava
Natuurlijk kunt u uw zonvakantie ook combineren met een bezoek aan het achterland. Ter plaatse kunt u vaak tal van leuke excursies boeken en zo bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde klooster van Montserrat of de bruisende hoofdstad van Catalonië: Barcelona. Veel badplaatsen aan de Costa Brava liggen aan de spoorlijn naar Barcelona, waardoor u er ook eenvoudig zelf op uit kunt trekken. Slenter over de beroemde Ramblas; breng een bezoek aan de nimmer voltooide Sagrada Familia en strijk neer in de zon op een bankje in het prachtige Parc Guell, ontworpen door Gaudi. Houdt u van sport? Bezoek dan Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona.

U ziet het: de Costa Brava biedt u de perfecte combinatie van zon, zee en strand, prachtige steden, tal van uitgaansgelegenheden en watersportmogelijkheden. Kortom: een ideale vakantiebestemming!