Vakantie Costa Blanca

Al jaren zijn de Spaanse Costa’s een geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlandse toeristen. Niet alleen de Costa Brava, maar ook de Costa Blanca is uitermate populair. De Costa Blanca ligt aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Spanje. De regio is vooral geliefd vanwege de prachtige stranden en beschutte baaien. In totaal vindt u aan de Costa Blanca maar liefst zo’n 200 km zandstrand!

De Costa Blanca wordt ook wel de “Witte Kust” genoemd. Deze naam dankt de Costa Blanca niet aan de prachtige zandstranden, maar aan de mooie witte bloesem van de vele amandelbomen die hier te vinden zijn.

Het klimaat aan de Costa Blanca is mild met zeer aangename temperaturen, het hele jaar door. Gemiddeld kent de regio zo’n 300 zondagen per jaar. Dit gegeven, samen met de lage luchtvochtigheid, zorgt ervoor dat het klimaat aan de Costa  Blanca volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie tot één van de gezondste en meest aangename ter wereld behoort.  

Het zonnige klimaat is voor veel mensen de belangrijkste reden om te kiezen voor een vakantie naar de Costa Blanca. Elk jaar boeken (tien)duizenden Nederlanders een korte of langere vakantie naar de Costa Blanca. Benidorm - één van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca – is daarbij het meest populair. Andere belangrijke steden aan de Costa Blanca zijn onder meer de hoofdstad Alicante, Denia, Elche en Javea. Elk van deze steden is de moeite waard om te bezoeken. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden voor excursies of huur een auto en trek er zelf op uit.

Wist u overigens dat een deel van de Costa Blanca ook wel het “Florida van Europa” genoemd wordt? Deze naam heeft men te danken aan de prachtige zoutmeren die te vinden zijn in het achterland tussen Alicante en Torrevieja. Ook deze meren zijn overigens de moeite waard om te bezoeken.

Boek een vakantie naar de Costa Blanca en geniet van de schitterende natuur, het milde klimaat, de vele bezienswaardigheden, goed onderhouden golfterreinen, prachtige zandstranden, de vriendelijkheid van de Spanjaarden en de uitstekende condities voor een heerlijke (zon)vakantie.