Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Zin in een vakantie naar Spanje? Boek een busreis Spanje, autovakantie Spanje of last minute Spanje. Bekijk het ruime aanbod en maak kennis met alle bezienswaardige plaatsen! Lees meer

Busreizen en vakanties naar Spanje

Ieder jaar reizen vele duizenden Nederlanders af naar Spanje om te genieten van zon, zee en strand aan de Costa Brava en andere Spaanse Costa's. Daarnaast heeft Spanje als vakantieland haar bezoekers nog veel meer te bieden. Bij Peter Langhout Reizen bent u aan het goede adres als u op zoek bent naar een busvakantie of autovakantie c.q. autorondreis. .

Maak tijdens een busreis Spanje of rondreis Spanje kennis met de diverse prachtige steden, de afwisselende natuur in het achterland van de Costa Brava en vele pittoreske Spaanse dorpen. Daarnaast is Barcelona, de hoofdstad van Catalunya, natuurlijk zeer de moeite waard. Boek een reis met de bus naar Spanje en ga op excursie naar Barcelona of bezoek Barcelona op eigen gelegenheid tijdens een autovakantie Spanje.

U ziet het: Spanje heeft haar bezoekers veel te bieden. Boek een zonvakantie, rondreis, stedentrip of busvakantie Spanje!

Grensdocumenten

Voor Spanje heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart nodig.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Spanje. Alleen op de Canarische Eilanden is het gedurende het gehele jaar 1 uur vroeger dan in Nederland.

Autozaken

Wanneer u met de auto naar Spanje reist, is het altijd goed om op de hoogte te zijn van afwijkende verkeersregels ten opzichte van ons eigen land. Houdt u in ieder geval rekening met de volgende zaken:

  • Een gele zigzaglijn op het wegdek betekent parkeerverbod.
  • In het centrum van sommige grote steden bestaat een "Zona O.R.A.", waar het parkeren toegelaten is voor een duur van 30, 60, of 90 minuten, op voorwaarde dat op de voorruit van het voertuig een ticket wordt aangebracht dat u kunt kopen in tabaks- en krantenwinkels.
  • Wanneer u buiten de bebouwde kom op de rijbaan moet stoppen en uitstappen (bijv. bij pech), dan bent u verplicht een reflecterend veiligheidsvest te dragen. Louter het feit dat geen veiligheidsvest in het voertuig aanwezig is, kan reeds aanleiding geven tot een proces-verbaal.
  • Op een aantal Spaanse autowegen wordt tol geheven. Een overzicht is verkrijgbaar bij de ANWB. De Autopista (snelweg met tol) wordt aangeduid met een ‘A’; de snelweg zonder tol, de Autovia, met een ‘N’.

Verder gelden in Spanje doorgaans dezelfde regels met betrekking tot parkeren, gebruik van kinderzitjes in de auto, signalering van files en reglementen met betrekking tot pech onderweg.

Gaat u naar Spanje met de auto, houdt u dan ook rekening met afwijkende verkeersregels en wetgeving m.b.t. het verkeer in de landen die u doorkruist, zoals bijv. Frankrijk. Zo geldt voor Frankrijk vanaf 1 juli 2012 bijv. de plicht om een alcoholtest bij u te hebben en geldt er een verbod op signalering van snelheidscontroles via o.a. navigatiesystemen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landeninformatie van Frankrijk die u op onze website kunt vinden.

Gaat u in de winter naar Spanje houdt u er dan rekening mee dat in steeds meer landen winterbanden verplicht zijn tussen 1 november en 31 maart. Informeer tijdig naar de voorschriften voor de landen waar u doorheen reist.

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan is het handig om te weten, dat alle hulpverlening gratis is als u een Internationale Reis- en Kredietbrief hebt (verkrijgbaar bij de ANWB).

Bekijk alle reizen naar Spanje