Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek de prachtige Hermitage in St, Petersburg, de Smolny kathedraal en andere highlights. En wandel over het Rode Plein en door het Kremlin in Moskou. Bezoek deze twee prachtige steden in Rusland! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Moskou en St. Petersburg
6 dagen Vlieg-busreis Moskou en St. Petersburg
  • Bezoek aan het Rode Plein en Kremlin
  • Bezoek aan de Hermitage St. Petersburg
  • Ervaren reisbegeleider en Ruslandkenner
  • Excursies met lokale Nederlandstalige gids
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
Logies en ontbijt
795
Bekijk

Moskou en St. Petersburg

Moskou
Moskou is de hoofdstad van Rusland. De stad is met name bekend van het Rode Plein en het Kremlin. Wanneer u hier rondwandelt krijgt u soms de indruk dat u langs een fraai 19e eeuws schilderij loopt. De Basilius kathedraal - die aan het Rode Plein grenst - zal u zeker niet ontgaan. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad! Blikvanger zijn zeker de prachtig gekleurde torens op het dak van de kathedraal. Het gebouw werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke en de legende doet de ronde, dat hij de architect na voltooiing van zijn werk de ogen liet uitsteken, zodat die nooit meer zoiets moois kon maken. De kathedraal is dan ook werkelijk spectaculair om te zien!

Als u op het Rode Plein staat, kunt u ook het wereldberoemde Kremlin bewonderen. Het Kremlin is een complex met paleizen, vier kathedralen, parlementsgebouwen, parken, musea, een theater en tal van andere bezienswaardigheden, die allen de moeite waard zijn om te bezoeken. Het complex is geheel ommuurd en u kunt hier rustig een hele dag rondwandelen om te genieten van de pracht en praal uit de vroegere Tsarentijd. De kerken van het Kremlin zijn van wonderbaarlijke schoonheid met prachtige iconen en alles omgeven door goud. Dat geldt ook voor de koepels van de kerken in het Kremlin. Ook die zijn met goud belegd.

Naast het Kremlin en Rode Plein telt Moskou nog tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. We noemen u onder meer het “Jongemeisjes-klooster”. Dit is één van de mooiste kloosters van Rusland, schitterend gelegen en met een grote tuin. Het klooster was vroeger een vesting die de stad beschermde en de hoge muur die het klooster omringd is hiervan nog altijd getuige. Net als bij de vele andere gebouwen in Moskou, vindt u ook in het Jongemeisjes-klooster veel goud en prachtig beschilderde plafonds. Op sommige dagen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door het klooster. Het loont zeker de moeite om hiernaar te informeren!

Een aantal andere highlights die een vermelding waard zijn, zijn onder meer ook het paleis van Koeskovo, het Ostankino paleis, Metropolieten- en Facettenpaleis, het Danilov klooster en de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Het Triomfpaleis is het hoogste gebouw van de stad Moskou en om die reden ook een bezoek waard. Het gebouw met een torenspits herbergt een appartementencomplex. Het is ruim 264 meter hoog.

Wie meer wil zien van het echte Russische leven, zou ook eens richting Zamoskovoretsje moeten gaan. In deze oude handelswijk aan de andere kant van de rivier de Moska, gezien vanuit het Kremlin, proeft u nog veel van de authentieke sfeer. De oude gebouwen hebben de tand des tijds doorgaans goed doorstaan en herbergen vandaag de dag onder meer diverse kunstgalerijen. Tevens vindt u in de wijk ook een aantal fraaie kerken, een klooster en het Bachroesjin Theatermuseum.

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Wanneer u echter langere afstanden binnen de stad wilt afleggen, dan is het een waar genot om met de metro te reizen. De metrostations lijken soms namelijk wel op paleizen. Het zijn bezienswaardigheden op zich. In de metrostations wordt veel gebruik gemaakt van marmer, brons, glas en nikkel en u vindt er schitterende beeldhouwwerken, unieke wandschilderingen en prachtige mozaïeken. Er zijn in totaal 125 stations die allemaal verschillend zijn en samen soms omschreven worden als één groot museum.

St. Petersburg
St. Petersburg – het vroegere Leningrad - is de meest noordelijke miljoenenstad ter wereld. Het wordt ook wel “het venster op Europa" genoemd, vanwege haar eeuwige flirt met Westerse steden als Amsterdam, Parijs en Rome. Ook de bijnaam “Venetië van het noorden” wordt soms in één adem genoemd met St. Petersburg omdat de stad gebouwd is rond een netwerk van kanalen en rivieren. De stad ligt feitelijk verspreid over verschillende eilanden.

Bezienswaardigheden St. Petersburg
St. Petersburg bestaat ruim 300 jaar en ontwikkelt zich in een rap tempo tot een moderne metropool. St. Petersburg is de culturele hoofdstad van Rusland en het aantal bezienswaardigheden op het culturele vlak is dan ook groot. De belangrijkste bezienswaardigheid en voor velen zelfs hét doel om St. Petersburg te bezoeken is de Hermitage. Dit wereldberoemde museum dat ontstaan is vanuit de kunstcollectie van Catharina de Grote omvat tegenwoordig de grootste en meest omvangrijke kunstcollectie ter wereld! Hier zijn alle grote namen vertegenwoordigd: Picasso, Rubens, Leonardo da Vinci, Van Gogh en vele anderen. En wist u, dat de Hermitage ook over de grootste Rembrandt-collectie ter wereld beschikt? Naast deze kunstcollecties omvat de Hermitage in St. Petersburg ook een indrukwekkende verzameling archeologische stukken uit de Egyptische Oudheid en uit de tijd van de Middeleeuwen.

Wie richting St. Petersburg gaat raden wij zeker aan om ook langs de vele andere prachtige bezienswaardigheden te gaan. We noemen u onder meer het Russisch museum met een uitgebreide iconencollectie, de St. Petrus- en Pauluskathedraal waar de Russische keizers begraven liggen en de Opstandingskerk, die ook wel bekend staat als de kerk van de Verlosser op het Bloed. Ongetwijfeld heeft u weleens foto’s gezien van de kleurrijke koepels van deze indrukwekkende kerk met ongelooflijke mooie fresco’s. Ook de St. Isaac kathedraal is een vermelding waard. Deze Russisch-orthodoxe kathedraal met gouden koepel behoort eveneens tot één van de meest bezochte toeristische attracties van St. Petersburg. De Colonnade van de kathedraal kan beklommen worden. Na ongeveer 200 treden heeft u een schitterend uitzicht over de stad!

Ook de moeite waard is een bezoek aan de Smolny kathedraal, volgens velen ook één van de mooiste gebouwen van St. Petersburg. Ook van deze kerk kunt u één van de torens beklimmen om te genieten van een fraai uitzicht over St. Petersburg.

Op zoek naar een leuke tegenhanger van al deze pracht en praal? Ga dan bijvoorbeeld naar het Vodka museum. Hier wordt duidelijk hoe belangrijk dit heldere vocht is voor de Russen. U kunt er een echte wodka-proeverij meemaken, compleet met kaviaar en andere Russische specialiteiten. Na zdorovje!

De belangrijkste winkelstraat van St. Petersburg is de 5 kilometer lange Nevskij Prospect. In de chique winkels is winkelen alhier echt een belevenis. Langs de Nevskij Prospect vindt u ook diverse bezienswaardigheden, zodat u cultuur en ontspanning ook prima kunt combineren. Zo komt u al wandelende over deze winkelstraat onder meer langs het Rastrelliesque Stroganov Paleis, het monument van Catharina de Grote, de Russisch nationale bibliotheek, de Anichkov Brug en onder meer de Kazan kathedraal. Deze laatste kathedraalis de meest vereerde icoon van het land. De St. Pietersbasiliek in Rome heeft als voorbeeld gediend bij de bouw van de kathedraal en in het interieur vindt u kunstwerken van diverse Russische kunstenaars.

Tot slot noemen wij u het Alexander Nevski klooster, één van de belangrijkste orthodoxe kloosters van Rusland met binnen de kloostermuren de belangrijkste kerk van St. Petersburg: de kathedraal van de Heilige Drie-Eenheid.