Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Met een oppervlakte van 17 miljoen vierkante kilometer is Rusland het grootste land ter wereld. Maak kennis met Rusland en boek een stedentrip naar Moskou en St. Petersburg. Lees meer

Rusland

Een rondreis door Rusland is uniek. Met een oppervlakte van 17 miljoen vierkante kilometer is Rusland het grootste land ter wereld. Wilt u Rusland echt leren kennen, dan heeft u dus ruim de tijd nodig. Vaak is een eerste kennismaking met Rusland een bezoek aan Moskou en/of St. Petersburg. Tijdens een bezoek aan deze twee indrukwekkende steden krijgt u een goed beeld van het land. De tegenstelling tussen beide steden is groot en juist dat verschil maakt een bezoek aan Moskou en St. Petersburg meer dan de moeite waard!

Grensdocumenten

Voor een bezoek aan Rusland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast is een visum verplicht. U dient het visum voor vertrek te regelen. Houdt u er rekening mee dat u in verband met de visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet over uw paspoort kunt beschikken. Het paspoort waarmee het visum aangevraagd wordt moet ook het paspoort zijn waarmee u op reis gaat. Het regelen van een visum voor Rusland kan onder meer via de VisumCentrale. Bij de aanvraag moet u 2 identieke pasfoto's en een kopie van uw boekingsbevestiging bijvoegen. Een aanvraag duurt in de regel 10 dagen. Vaak wordt bij de visumaanvraag ook om een kopie van uw verzekeringsbewijs gevraagd. Het afsluiten van een ziektekostenverzekering is voor een reis naar Rusland namelijk verplicht.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

TIP: Bij de hotels in Rusland kunt u gevraagd worden om uw paspoortgegevens. Om het inchecken snel te laten verlopen is het handig om een aantal (veilige) kopieën van uw paspoort mee te nemen op reis.

Inentingen

Inentingen zijn niet verplicht, maar DTP en Hepatitus A worden wel aangeraden voor bepaalde regio’s. Informeert u daarom voor uw vertrek tijdig bij uw huisarts en/of GG&GD.

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Sluit u daarom voor uw reis naar Rusland een goede reisverzekering af die de medische kosten in geval van nood dekt. Bij ziekenhuisopname dient u direct uw verzekeringsmaatschappij in kennis te stellen, zodat zij voor de betaling zorg kunnen dragen. Houdt u – wanneer u uw verzekeringsmaatschappij belt - altijd de gegevens (naam ziekenhuis, behandelend arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Wij raden u af om kraanwater te drinken. Mineraalwater is overal te koop.

Tot slot adviseren wij u bij het betrekken van uw kamer of appartement elke warm waterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 C. kan zich n.l. de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Tijdsverschil

In Moskou en St. Petersburg is het 2 uur later in de wintertijd en 1 uur later in de zomer.

Bekijk alle reizen naar Rusland