Bel ons: +31(0)172-468800
Roemenie - Sighisoara - weerspiegeling

8 dagen Vlieg busreis Bijzonder Roemenië

Bestemming: Roemenië - Steden
 • Vluchten met KLM en Nederlandssprekende gids
 • Ontdek mooie steden als Boekarest en Sighisoara
 • Prachtige natuur en bezoek aan zoutmeer Bear Lake
 • Inclusief folklore avond met feestelijk diner
 • Verblijf in goede 3- en 4-sterrenhotels
vanaf €475 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | halfpension
laden
laden

Algemeen

Tijdens deze rondreis door Roemenië verblijft u in goede middenklasse hotels van een 3 of 4-sterren niveau. Alle hotels beschikken over tenminste een restaurant en bar. Vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. De kamers zijn voorzien van o.a. tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet.

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Hotel Rozmarin****
Dag 2: Hotel Rozmarin****
Dag 3: Hotel Casa Bazna***
Dag 4: Hotel Casa Bazna***
Dag 5: Hotel Casa Bazna***
Dag 6: Hotel Mures***
Dag 7: Hotel Rozmarin****

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van halfpension, dit houdt in dat het ontbijt en diner in de hotels zijn inbegrepen. De eerste dag start met het diner en de laatste dag eindigt met het ontbijt.

vanaf €475 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | halfpension
Roemenie - Sighisoara - weerspiegeling Roemenië - Biertan Roemenie - folklore - vrouwen - 2 Vliegreizen - KLM vliegtuig Roemenie - Bran - kasteel van Dracula Roemenië - Brasov Vliegreizen - Schiphol - Arrivals en Departures

Omschrijving

Gaat u mee met onze nieuwe vlieg-excursiereis naar Roemenië? U vliegt met KLM van Amsterdam naar Boekarest waar u wordt opgewacht door de Nederlandssprekende lokale gids die u de komende dagen zal begeleiden en kennis laat maken met dit prachtige land! Tijdens de rondreis ziet u de meest belangrijke bezienswaardigheden van Roemenië en kunt u onderweg genieten van de schitterende natuur. Laat u aangenaam verrassen door de rijke cultuur, middeleeuwse dorpjes en de verhalen over Dracula.

Dagprogramma


Gedurende de rondreis door Roemenië wordt u begeleid door een Nederlandssprekende lokale gids. De Roemeense gids wacht u op bij aankomst in Boekarest en begeleidt u op de laatste dag ook weer terug naar luchthaven.

Verkort programma:
Dag 1: Amsterdam – Boekarest
Dag 2: Bran Castle en Brasov
Dag 3: Agnita – Medias - Bazna
Dag 4: Sibiu en Boian
Dag 5: Biertan en Sighisoara
Dag 6: Targu Mures – Sovata
Dag 7: Bicaz Canyon en Lacul Rosu
Dag 8: Boekarest – Amsterdam

Dag 1: Amsterdam – Boekarest – Predeal
Vanochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Schiphol voor uw vlucht met KLM van Amsterdam naar Boekarest. Rond 13.15 uur landen we op de luchthaven van Boekarest en wordt u welkom geheten door een Nederlandstalige lokale gids die u tijdens de gehele tour zal begeleiden. Direct na aankomst maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stadsrondrit door de Roemeense hoofdstad. U ziet onder meer de indrukwekkende parlementsgebouwen, de Arc de Triomf van Boekarest en het plein van de revolutie. Indien er voldoende tijd is kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Patriarchenkerk (exclusief). Via de Prahova vallei rijden we vervolgens naar het noorden van Boekarest naar ons eerste hotel in de plaats Predeal, waar we twee dagen zullen overnachten.

Dag 2: Kasteel Bran en Brasov
Vandaag kunt u rustig aan doen en lekker bij het hotel blijven. U kunt er echter ook voor kiezen om mee te gaan met de optionele excursie naar de middeleeuwse stad Brasov en Kasteel Bran (entree exclusief). Dit is het meest bezochte kasteel van Roemenië en naar verluid het kasteel waar Dracula gewoond zou hebben. Door historici wordt dit betwijfeld. Dat neemt echter niet weg dat het kasteel werkelijk schitterend is en zeker een bezoek waard!

Op circa 30 km van Bran ligt Brasov, de stad die bekend staat als het juweel van de Karpaten. Het is tevens de stad waar het Roemeense volkslied haar oorsprong vond. Tijdens een stadswandeling door de eeuwenoude straten ziet u onder meer de kleurrijke beschilderde barokgebouwen. Tevens brengen we met de gids een bezoekje aan het oude stadhuis, de ‘verborgen’ Orthodoxe kerk en de Zwarte Kerk, de grootste gotische kerk van Roemenië met een indrukwekkend interieur en één van de grootste orgels van Oost-Europa.

Dag 3: Agnita – Medias – Bazna
Na Boekarest is Transsylvanië het welvarendste deel van Roemenië. Tegelijkertijd is het één van de meest toeristische gebieden van Roemenië. Vandaag nemen wij u hier mee naartoe en bezoeken we Agnita. Hier bezoeken we het 15e eeuwse fort, één van de oudste forten van Transsylvania (exclusief entree). Een groot deel van de originele verdedigingswerken en de versterkte kerk zijn behouden gebleven. Ontdek de historie van het fort, die ook verwijst naar vroegere ambachten die de stad rijkdom brachten. Binnen de verdedigingswerken zijn er namelijk torens zoals Tailor’s Tower, Shoe-men’s Tower, Carpenter’s Tower en de Ham Tower.

Vanuit Agnita rijden we via Medias, een mooi middeleeuws vestingstadje. Hier kunt u een bezoek brengen aan de St. Margareth Evangelische Kerk (exclusief), gebouwd in de late Gotische stijl. De Hongaarse Koning Matei Corvin hield in de kerktoren Prins Vlad Tepes gevangen, gedurende zijn ballingschap. Vervolgens rijden we naar Bazna, waar we vandaag zullen overnachten.

Dag 4: Sibiu en Boian
Vanuit ons hotel in Bazna rijden we naar Sibiu, gelegen aan de voet van de Transsylvanische Alpen. In 2007 was het - samen met Luxemburg - de Culturele hoofdstad van Europa. Wandel op uw gemak door het historische centrum en bewonder de middeleeuwse vestingwerken, prachtige gevels en pittoreske smalle straatjes met gekleurde huisjes. Ongetwijfeld zult u op sommige plaatsen het gevoel krijgen dat u in een ansichtkaart van Anton Pieck terechtgekomen bent. Terug in Bazna kunt u heerlijk uitrusten in het hotel. Leuker is het echter om mee te gaan met een tochtje met een traditionele paard en wagen (exclusief) naar de weerkerk in Boian.

Dag 5: Biertan en Sighisoara
Vanochtend rijden we naar Biertan, een schitterend stadje dat omringd wordt door heuvels met wijngaarden. Naast de mooie boerderijen en wijngaarden is de weerkerk van Biertan met de hoge muren en verdedigingstorens dé blikvanger van het stadje. Het wordt door velen gezien als de mooiste weerkerk van Transsylvanië en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u het excursiepakket boekt is entree tot de weerkerk inbegrepen.

Het volgende hoogtepunt is een bezoek aan Sighisoara, één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De citadel, de stadsmuren en de verdedigingswerken zijn grotendeels in goede staat bewaard gebleven en maken uw bezoek aan Sighisoara tot een onvergetelijke excursie. Al rondwandelend binnen de stadsmuren van dit stadje vergeet u de tijd... Neem zeker ook een kijkje bij het geboortehuis van Dracula, de klokkentoren en de kerk op de heuvel (entreegelden exclusief).

Vanavond trakteren wij u op een feestelijk diner met Roemeense folklore in het hotel. Een avond cultureel en culinair genieten!

Dag 6: Targu Mures – Sovata – Gheoghieni
We checken uit bij het hotel in Bazna en rijden naar Targu Mures voor een bezoek aan diverse bezienswaardigheden. U ziet onder meer de Orthodoxe kathedraal en de prachtige concerthal van het Paleis van Cultuur (entreegelden exclusief). Vervolgens rijden we door naar het Sovata Natuurpark waar u lekker rustig aan kunt doen en een wandeling kunt maken bij Bear lake (Berenmeer), één van de vijf zoutmeren in deze prachtige regio. Aan het einde van de middag rijden we door naar de plaats Gheoghieni voor het diner en overnachting.

Dag 7: Bicaz Canyon en Lacul Rosu
De Bicaz Kloof en Lacul Rosu zijn twee van de populairste natuurmonumenten van Roemenië. De trekpleisters liggen in het oostelijk deel van de Karpaten. De Bicaz Kloof is 5 km lang en door de vallei loopt een weg die Transsylvanië en Moldavië met elkaar verbindt. De natuur is spectaculair met 300 meter hoge rotswanden, die aan beide kanten van de weg opstijgen. In de rotsen zijn tal van grotten verborgen, hetgeen geleid heeft tot een uniek karst-natuurgebied. Geniet van de schitterende uitzichten en ga bij één van de vele Roemeense en Hongaarse ambachtslieden op zoek naar een leuk souvenir voor thuis.

Dag 8: Predeal – Boekarest – Amsterdam
Helaas komt aan elke mooie reis een einde. Zo ook aan deze rondreis Roemenië. Na het ontbijt is het tijd om uw koffer in te pakken en keert u per touringcar terug naar Boekarest. Vandaag kunt u nog een paar uur de stad te verkennen en bezienswaardigheden bezoeken waar u op de eerste dag nog niet aan bent toegekomen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar de lokale gids afscheid van u neemt. Rond 18.00 uur vliegt u met KLM naar Amsterdam Schiphol vanwaar u op eigen gelegenheid naar huis terugreist, ongetwijfeld vele mooie ervaringen rijker.

Excursie & Extra

  Wilt u optimaal genieten van alles dat Roemenië te bieden heeft? Boekt u dan het excursiepakket om niks te missen tijdens deze rondreis. Hierbij is het volgende inbegrepen:
  • Entree tot de Patriarchenkerk in Boekarest
  • Entree tot Kasteel Bran
  • Entree tot de verborgen Orthodoxe Kerk en de Zwarte Kerk
  • Entree tot het fort in Agnita
  • Entree tot de St. Margareth Evangelische Kerk in Medias
  • Tocht met een traditionele paard en wagen naar de weerkerk in Boian
  • Entree tot de Evangelische Kerk in Sibiu
  • Entree tot de weerkerk in Biertan
  • Entree tot de kerk op de heuvel in Sighisoara
  • Entree tot het geboortehuis van Prince Vlad Tepes (dracula)
  • Entree tot de klokkentoren in Sighisoara
  • Entree tot de Orthodoxe Kathedraal in Targu Mures
  • Entree tot het Paleis van Cultuur in Targu Mures
vanaf €475 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | halfpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Zie prijstabel
Uw vervoer
Vliegtuig
Uw verzorging
Halfpension
Uw reisduur
8 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
8 dagen Vlieg busreis Bijzonder Roemenië

8 dagen Vlieg busreis Bijzonder Roemenië

Roemenië - Steden - Roemenie
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
8 dagen
Verzorging:
Halfpension
Vervoer:
Vliegtuig
 Prijzen
za 19-meiza 08-sep
1-persoonskamerbezet met:
1 persoon584628
2-persoonskamerbezet met:
2 personen475519
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Retourvlucht Amsterdam – Boekarest met KLM in Economy Class
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging in de hotels op basis van halfpension
 • Vervoer in Roemenië per moderne en comfortabele touringcar
 • Nederlandssprekende lokale gids gedurende de rondreis
 • Folklore avond en feestelijk diner op dag 5
 • Luchthavenbelasting en ticketgarantieverzekering
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Ruimbagage op de retourvlucht met KLM (zelf te boeken)
 • Entreegelden voor de diverse bezienswaardigheden
 • Eventuele brandstoftoeslag of sterk verhoogde luchthavenbelasting
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
Optioneel
 • Excursiepakket zoals omschreven € 79,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Boekarest met KLM in Economy Class
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging in de hotels op basis van halfpension
 • Vervoer in Roemenië per moderne en comfortabele touringcar
 • Nederlandssprekende lokale gids gedurende de rondreis
 • Folklore avond en feestelijk diner op dag 5
 • Luchthavenbelasting en ticketgarantieverzekering

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Ruimbagage op de retourvlucht met KLM (zelf te boeken)
 • Entreegelden voor de diverse bezienswaardigheden
 • Eventuele brandstoftoeslag of sterk verhoogde luchthavenbelasting
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven

Optioneel

 • Excursiepakket zoals omschreven € 79,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Het vermelde programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door bijvoorbeeld onverwachte (slechte) weersomstandigheden, vluchtwijzigingen en/of logistieke redenen.
 • U ontvangt ca. 1 week voor vertrek van ons uw ticketnummer zodat u, indien gewenst, bij KLM een stoel kunt reserveren en ruimbagage kunt boeken.
 • Bagageregels KLM: neemt u voor vertrek een kijkje op de website van KLM voor de laatste informatie, regels en voorwaarden voor het meenemen van bagage
 • aan boord.
 • Er geldt voor deze reis een minimum aantal deelnemers van 20 personen.
 • Op deze reis gelden afwijkende voorwaarden i.v.m. de vluchten. Meer informatie vindt u bij onze algemene reisinformatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
vanaf €475 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | halfpension

Bestemming Roemenie

Roemenië is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het imposante berglandschap van de Karpaten en de uitgestrekte hoogvlakten zijn overweldigend mooi. U vindt er prachtige bezienswaardigheden: tal van Middeleeuwse kloosters, majestueuze kastelen, prachtige kerken en zeldzame fresco’s. Hoewel in Roemenie de westerse luxe en welvaart nog niet helemaal is doorgedrongen, is een vakantie Roemenie meer dan de moeite waard. De sfeer en de bezienswaardigheden van het land wegen hier namelijk ruimschoots tegenop. Maak uitgebreid kennis met Roemenie tijdens een van onze Roemenië reizen.
vanaf €475 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | halfpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.