Menu

10 dagen Autorondreis Roemenie

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
logies en ontbijt
269
p.p.
Prijzen & boeken
 • Individuele rondreis
 • Inclusief folklore
 • Bezoek de mooiste plekken van Roemenië
 • Inclusief rit met paard en wagen en entree kasteel Bran
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
10 dagen Autorondreis Roemenie
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Eigen vervoer
Verzorging
Logies en ontbijt
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
10 dagen
ma 1 april 279
di 2 april 279
wo 3 april 279
do 4 april 279
vr 5 april 279
za 6 april 279
zo 7 april 279
ma 8 april 299
di 9 april 299
wo 10 april 299
do 11 april 299
vr 12 april 299
za 13 april 299
zo 14 april 299
ma 15 april 299
di 16 april 299
wo 17 april 299
do 18 april 299
vr 19 april 299
za 20 april 299
zo 21 april 299
ma 22 april 299
di 23 april 299
wo 24 april 299
do 25 april 299
vr 26 april 299
za 27 april 299
zo 28 april 299
ma 29 april 299
di 30 april 299
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 9 x overnachting in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • 1 x diner incl. folklore
 • 1 x rit met paard en wagen
 • 1 x entree kasteel Bran
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Roemenië, een prachtig land gelegen in het zuidoosten van Europa. Een land dat nog relatief onbekend is, maar zeker de moeite waard is om te ontdekken. Wij bieden u een bijzondere rondreis, waarbij u kennis maakt met de met fresco’s beschilderde kloosters en middeleeuwse stadjes. Bovendien kunt u genieten van een bijzonder landschap en indrukwekkende bergen en kloven. Maak kennis met historische stadjes als Sibiu en Sighisoara, de hoofdstad Boekarest en het beroemde kasteel van Bran. Geniet volop van het mooie Roemenië.

Op de route van Nederland naar Roemenië kunnen wij u zeker aanraden één of meerdere nachten in Budapest te verblijven.

Dagprogramma


Verkort schema:
Dag 1: aankomst Roemenië
Dag 2: Turda-Bazna-Medias
Dag 3: Biertan-Sighisoara
Dag 4: Sibiu-Boekarest
Dag 5: Sinaia-Predeal
Dag 6: Brasov-Bran
Dag 7: Harman-Bicaz-kloof
Dag 8: kloosters Agapia en Voronet
Dag 9: kloosters Sucevita en Moldovita
Dag 10: Sapanta en terugreis


Dag 1: aankomst Roemenië
De start van uw autorondreis door Roemenië, een prachtig land met vele verrassende gezichten. Uw eerste overnachting is in Cluj Napoca, een belangrijke stad met ruim 300.000 inwoners. Op het centrale plein is de St. Michaelskathedraal de absolute blikvanger en zeker een bezoekje waard.

Dag 2: Turda-Bazna-Medias
Na de eerste kennismaking met Cluj Napoca bezoekt u het iets zuidelijker gelegen stadje Turda in het gebied Zevenburgen. De geschiedenis van het gebied gaat terug naar de Romeinse tijd toen zij het gebied ontdekten en er begonnen met de zoutwinning. Pas in 1932 is men gestopt met het winnen van zout en tegenwoordig is de voormalige zoutmijn te bezichtigen voor toeristen en wordt deze ook gebruikt als kuuroord voor astmatische patiënten door de zuivere en schone lucht. In de binnenstad van Turda vindt u een oude burcht en voor liefhebbers van natuur is de nabijgelegen Turda-kloof zeker een aanrader.

De volgende plaats op de route is Bazna. In de Middeleeuwen hebben de Saksen in deze regio vele weerkerken gebouwd. Naast een godsdienstige functie hadden deze kerken ook een verdedigende functie in tijden van oorlog of plundering. De Saksische weerkerken van Zevenburgen staan collectief op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Bazna maakt u een tochtje met traditionele paard en wagen naar de weerkerk in Boian.

Na deze bijzondere ervaring rijdt u naar Medias , een mooi middeleeuws vestingstadje. U verblijft hier twee nachten. Bezienswaardig zijn de weerkerk, de 74 meter hoge toren en de omliggende historische panden.

Dag 3: Biertan-Sighisoara
In de nabijheid van Medias vindt u de mooie plaatsen Biertan en Sighisoara, plaatsen die niet aan uw rondreis door Roemenië mogen ontbreken. Biertan is een schitterend stadje omringd door heuvels met wijngaarden. Naast de mooie boerderijen en wijngaarden is vooral de weerkerk met de hoge muren en verdedigingstorens de blikvanger van het stadje. Het wordt door velen gezien als de mooiste weerkerk van Transsylvanië en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een volgend hoogtepunt is een bezoek aan Sighisoara, één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De citadel, de stadsmuren en de verdedigingswerken zijn grotendeels in goede staat bewaard gebleven en maken uw bezoek aan Sighisoara tot een onvergetelijke excursie. Al rondwandelend binnen de stadsmuren van dit stadje vergeet u de tijd. Beroemd is ook het geboortehuis van Dracula.

Dag 4: Sibiu-Boekarest
Vandaag leidt de route naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Onderweg passeert u Sibiu in het zuidelijke gedeelte van Transsylvanië, aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Het is een belangrijke stad en in 2007 was het samen met Luxemburg-stad de Culturele hoofdstad van Europa. Bezienswaardig in het historische centrum zijn de middeleeuwse vestingwerken, prachtige gevels en de Leugenbrug. Tijdens een wandeling door het centrum proeft u volop de historische sfeer en kunt u genieten van de smalle straatjes met gekleurde huisjes, waarbij u soms het gevoel krijgt dat u in een ansichtkaart van Anton Pieck terecht bent gekomen.

Na enkele uren rijden, bereikt u Boekarest, de hoofdstad en het commerciële centrum van het land. Boekarest is een eeuwenoude stad. Dit zie je dan ook terug in het straatbeeld, veel historische gebouwen kenmerken de stad. Ook voel je hier nog steeds een beetje de Oostbloksfeer die jarenlang aanwezig was achter het IJzeren Gordijn. Na de val hiervan heeft de stad zich echter verder ontwikkeld en wordt de stad steeds populairder. In Boekarest vindt u het grootste gebouw van Europa, het Parlementspaleis. Na het Pentagon in Washington is dit zelfs het grootste gebouw ter wereld.

’s Avonds nodigen we u uit voor een diner in restaurant Pescarus, waar u ook kunt genieten van Roemeense folklore met zang en dans.

Dag 5: Sinaia-Predeal
De route gaat vandaag weer noordwaarts. Via een mooie route rijdt u richting Sinaia, ook wel de parel van de Karpaten genoemd. Het is mooi gelegen tussen de bergen en in de winter is het dan ook een waar skioord. Het stadje is net wat luxer dan de meeste plaatsen in Roemenië en bij toeristen zijn vooral het Peles kasteel en de omliggende kloosters erg geliefd. Het Peles kasteel is gebouwd in 1880 en wordt omgeven door een uitgestrekte tuin met diverse prachtige gebouwen. Vanuit het kasteel en de tuinen heeft u een indrukwekkend uitzicht op de bergtoppen.

U volgt de weg door de schitterende natuur en komt aan in Predeal waar u twee nachten verblijft.

Dag 6: Brasov-Bran
Geniet van een goed ontbijt voordat u kennis maakt met de mooiste plaatsen in de omgeving van Predeal. De middeleeuwse stad Brasov is gelegen in het hart van Roemenië en biedt een perfecte combinatie van natuur en cultuur. Net buiten de stad geniet u van de groene Karpaten en in de stad treft u een prachtig gerestaureerd historisch centrum. De stad staat ook bekend als de stad waar het Roemeense volkslied haar oorsprong vindt. In de binnenstad vindt u een van de smalste straten van Europa. De Strada Sforii is ongeveer vier meter breed. Als je een wandeling maakt over het oude stadhuisplein, kun je genieten van kleurrijk beschilderde barokgebouwen. De moeite waard is ook de Zwarte Kerk, de grootste gotische kerk in Roemenië. Het interieur van de kerk is indrukwekkend met een van de grootste orgels van Oost-Europa. Het centrale plein wordt omgeven door prachtige koopmanshuizen met rode daken. In het midden van het plein zie je het oude stadhuis uit 1420, tegenwoordig een museum over de geschiedenis van Brasov. Ook niet te missen zijn de oude vestingswerken. Brasov is echt een juweeltje in de Karpaten.

Op zo’n 30 kilometer afstand van Brasov vindt u het plaatsje Bran. Het is vooral bekend om het kasteel dat zelfs het meest bezochte kasteel van Roemenië is. Dit komt vooral omdat er wordt gezegd dat Dracula hier heeft gewoond ,maar door historici wordt dit betwijfeld en lijkt dit vooral gebruikt om toeristen te laten zien hoe mooi het kasteel is. Het kasteel is ook werkelijk schitterend en daarom is bij uw reis de entree tot het kasteel inbegrepen!

Dag 7: Harman-Bicaz-kloof
Na het ontbijt verlaat u het hotel en komt u langs Brasov. Indien gewenst kunt u nog een extra bezoek brengen aan de stad. De moeite waard is echter ook het nabijgelegen plaatsje Harman met een prachtige versterkte weerkerk, centraal in het dorp. Het werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek.

Vervolgens rijdt u noordwaarts en passeert u onderweg weer vele mooie landschappen. Maak zeker een stop bij de Bicaz-kloof. De rivier heeft hier een indrukwekkende kloof van enkele kilometers lang uitgesneden in het kalksteen. De steile wanden zijn indrukwekkend en zorgen voor een unieke aanblik. U overnacht één nacht in Piatra Neamt, een stad in het noordoosten van het land, niet ver van de Bicaz-kloof.

Dag 8: kloosters Agapia en Voronet
Het Bucovina-gebied is gelegen in het noordoosten van het land en staat bekend om de kloosters waarvan er een aantal ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De kloosters zijn zeer bezienswaardig met schitterende fresco’s. Vandaag staan een aantal van deze kloosters op het programma.

In het klooster van Varatec zijn iconen te zien in het kleine museum. Ook weven de nonnen tapijten. U vindt hier tevens het graf van Veronica Micle, de minnares van dichter des vaderlands Mihai Eminescu, gelegen binnen de kloostermuren.

Het volgende klooster is Agapia en daarna komt Voronet, bekend om de blauwe beschilderde muren. Men spreekt daarom ook wel van Voronet-blauw. De oorspronkelijke muren rondom het klooster zijn verdwenen. Er staat nu een nieuwe ommuring rondom de kloosterkerk. Schitterend is het fresco met "Het laatste oordeel". De overnachting is in het stadje Gura Humorului of omgeving.

Dag 9: kloosters Sucevita en Moldovita
Ook vandaag komt u op uw route weer diverse mooie kloosters tegen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Bij het klooster Sucevita domineert de kleur groen bij de fresco's. Qua beschilderingen is dit misschien wel het mooiste klooster van Roemenië. Het klooster van Sucevita heeft ook een interessant museum.

Het Moldovita-nonnenklooster werd in 1532 gebouwd voor Prins Petru Rares. Het meest kenmerkende fresco op dit klooster stelt het beleg van Constantinopel in het jaar 626 voor.

Na dit klooster verlaat u het Bucovina-gebied en rijdt u richting het westen. Na ca. 160 kilometer komt u langs Bogdan Voda in het Maramures-gebied. Het is een groen en bergachtig gebied, met veel bossen. Deze streek is het meest bekend vanwege zijn houten boerderijen, poorten en kerken. Veel houten kerken zijn erg mooi beschilderd. De mooiste kerken staan waarschijnlijk in Bogdan Voda dus het is zeker de moeite waard hier even te stoppen. De overnachting vindt plaats in Sighetul Marmatiei.

Dag 10: Sapanta en terugreis
Vandaag alweer de laatste dag van uw rondreis door Roemenië. Voor u het land verlaat, raden we u aan nog een stop te maken in Sapanta. Hier vindt men een van de grootste bezienswaardigheden van deze streek, het "Vrolijke Kerkhof". Ion Patras heeft tot zijn dood in 1977 ongeveer 300 houten grafkruizen gemaakt. Ze zijn in bonte kleuren beschilderd en op de kruizen staan positieve teksten over de levensloop van de overledenen. Na dit bezoek zit de rondreis door Roemenië er echt op en reist u op eigen gelegenheid via Hongarije en Oostenrijk terug naar Nederland.

Excursie & Extra

 • Ritje per paard en wagen naar de weerkerk van Boian
 • Diner in Boekarest inclusief folkore
 • Entree kasteel Bran
Roemenië - Bran - kasteel van Bran 2 Roemenië - Bicaz kloof Roemenië - Moldovita Roemenië - Biertan Roemenië - folklore Roemenië - Boekarest - straat met restaurants Roemenië - Biertan 3
10 dagen Autorondreis Roemenie
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende 3- en 4-sterrenhotels. In alle hotels heeft u de beschikking over een comfortabele kamer met bad en/of douche en toilet. Vaak zijn meer faciliteiten aanwezig. Bij de tickets ontvangt u de gegevens van de hotels. Het verblijf is standaard op basis van logies en ontbijt, het is echter mogelijk om halfpension bij te boeken.

10 dagen Autorondreis Roemenie
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 9 x overnachting in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • 1 x diner incl. folklore
 • 1 x rit met paard en wagen
 • 1 x entree kasteel Bran

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
10 dagen Autorondreis Roemenie
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Roemenie

Roemenië is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het imposante berglandschap van de Karpaten en de uitgestrekte hoogvlakten zijn overweldigend mooi. U vindt er prachtige bezienswaardigheden: tal van Middeleeuwse kloosters, majestueuze kastelen, prachtige kerken en zeldzame fresco’s. Hoewel in Roemenie de westerse luxe en welvaart nog niet helemaal is doorgedrongen, is een vakantie Roemenie meer dan de moeite waard. De sfeer en de bezienswaardigheden van het land wegen hier namelijk ruimschoots tegenop. Maak uitgebreid kennis met Roemenie tijdens een van onze Roemenië reizen.
10 dagen Autorondreis Roemenie
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
10 dagen Autorondreis Roemenie
Logies en ontbijt