Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Roemenië is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Tijdens een rondreis Roemenië leert u het land echt kennen. Bezoek Boekarest en tal van andere prachtige steden en streken. Lees meer

Roemenië

Roemenië is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het imposante berglandschap van de Karpaten en de uitgestrekte hoogvlakten zijn overweldigend mooi. U vindt er prachtige bezienswaardigheden: tal van Middeleeuwse kloosters, majestueuze kastelen, prachtige kerken en zeldzame fresco’s. Hoewel in Roemenië de westerse luxe en welvaart nog niet helemaal is doorgedrongen, is een vakantie Roemenié meer dan de moeite waard. De sfeer en de bezienswaardigheden van het land wegen hier namelijk ruimschoots tegenop. Maak uitgebreid kennis met Roemenië tijdens een van onze Roemenië reizen.

Grensdocumenten

Voor reizen naar Roemenië dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of een identiteitskaart, welke geldig is tot na uw verblijf.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Sinds begin 2017 komt er met regelmaat mazelen voor in Roemenië. Wanneer u met kinderen op vakantie gaat, is het daarom van belang om na te gaan of de kinderen conform het Rijksvaccinatieprogramma zijn gevaccineerd. Bij nauw contact met de lokale bevolking kan voor kinderen tussen de 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 een vervroegde vaccinatie overwogen worden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of het consultatiebureau. Raadpleeg de website van het RIVM voor de meest actuele informatie. 

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is het in Roemenië 1 uur later dan in Nederland.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie gaat naar Roemenië, is het altijd handig om op de hoogte te zijn van de belangrijkste zaken met betrekking tot het verkeer. Kijkt u voor de uitgebreide informatie op de website van de ANWB. Handig om te weten, is dat er de afgelopen jaren hard gewerkt is aan uitbreiding en verbetering van het wegennet in Roemenië. De snelwegen sluiten goed aan op het wegennet van de omringende landen en de meeste hoofdwegen voldoen aan de Europese standaard. Op het platteland komt u echter nog wel onverharde wegen tegen en rijden in de bergen is niet zonder risico in verband met het regelmatig ontbreken van vangrails. Houdt u hier rekening mee. Het advies is om deze wegen zeker te mijden als het donker is.

Brandstof is doorgaans goed te verkrijgen. Rijdt u op LPG, dan kan het handig zijn om bij de ANWB een overzicht te halen van alle tankstations met LPG in Roemenië. Rijdt u op benzine, let u dan bij sommige tankstations op dat er ook loodhoudende benzine verkocht kan worden. Euro 95 (loodvrij) is Benzina Super en Super Plus 98 (loodvrij) is Benzina Super Plus. Bij de tankstations kan contant betaald worden. Creditcards worden meestal ook geaccepteerd, maar u wordt geadviseerd om contant te betalen in verband met het risico op fraude.

Goede autoverzekering & groene kaart
Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om via ons een Hulp & Vervoerverzekering af te sluiten. Informeer bij onze reisinformatrices!

Komt u onverhoopt met pech te staan en heeft u een Hulp & Vervoerverzekering, dan kunt u contact opnemen met de Alarmcentrale van de Europeesche Verzekering. Bent u lid van de ANWB, dan kunt u ook contact opnemen met de ANWB alarmcentrale: tel: 0031-70-3141414. In andere gevallen kunt u contact opnemen met het algemene noodnummer: 112.

Tolwegen
Houdt u er verder rekening mee dat op alle autowegen en autosnelwegen in Roemenië voor personenauto's de verplichting geldt om tol te betalen. Motoren hoeven geen tol te betalen. Voor gebruik van het Roemeense wegennet heeft u een elektronisch vignet nodig, het zogenoemde “Rovinieta”. Dit vignet is verkrijgbaar bij postkantoren, tankstations en de grenskantoren van de overheid. U kunt het vignet ook online bestellen via www.roviniete.ro . Er zijn vignetten voor 7 dagen, 30 dagen, 90 dagen of 1 jaar. Let op: de kwitantie moet u betalen tot en met de laatste geldigheidsdag. Naast de standaard tolwegen zijn er een aantal bruggen over de Donau waarvoor extra tol betaald dient te worden.

Gaat u vanuit Nederland met de auto naar Roemenië, dan rijdt u wellicht via Oostenrijk en Hongarije. Houdt u er rekening mee dat u ook voor deze landen een tolvignet nodig heeft. Het vignet voor Oostenrijk kunt u kopen via de ANWB en het vignet voor Hongarije is te koop bij de grens of bij de grotere benzinestations net voor de Hongaarse grens.

Bekijk alle reizen naar Roemenië