5 reden voor een vakantie Kroatië

|
Kroatië wint de afgelopen jaren aan populariteit. En dat is niet voor niets...! Het land heeft haar vakantiegangers namelijk enorm veel te bieden. Van de schitterende en grillige kustlijn tot fraaie middeleeuwse steden. En van unieke natuurgebieden tot een zeer gastvrije bevolking. Tel daar het grote aantal zonuren, de vele bezienswaardigheden en het betaalbare karakter van Kroatië bij op en u begrijpt waarom steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar Kroatië. Weet u nog niet waar u deze zomer naartoe wilt gaat? Denk dan ook eens aan Kroatië. Wij geven u graag een 5-tal reden voor dit prachtige vakantieland. 

1 - Eén van de mooiste kusten van Europa

Kroatië is gezegend met één van de mooiste kusten van Europa! Alleen dat is al een meer dan goede reden om richting Kroatië te gaan. Ontdek de kustlijn, die loopt vanuit Umag in het noorden van Istrië tot voorbij Dubrovnik in het zuiden van Kroatië, in de regio die bij velen beter bekend is als Dalmatië. Voor de kust liggen honderden eilanden, die stuk voor stuk ook de moeite waard zijn om te ontdekken. Geniet van grillige baaien, intieme (rots)stranden, pittoreske dorpen en fantastische vergezichten over de Mediterranée, zo blauw... zo blauw...

2 - Unieke middeleeuwse dorpen en steden

Kroatië wordt ook wel "de Parel van de Adriatische Kust" genoemd, niet alleen vanwege de schitterende kust. Maar ook vanwege het grote aantal plaatsen dat vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De echte parel van de Adria, dat is Dubrovnik. Volgens velen de mooiste stad van Kroatië. Daarnaast is ook Split zeker een speciale vermelding waard. Hier treedt u in de voetsporen van keizer Diocletianus wanneer u een bezoek brengt aan één van de best bewaarde Romeinse paleizen ter wereld! En ooit gehoord van een UNESCO-stad in pocketformaat...? Dat is Trogir, met één van de mooiste pleinen van de Méditerranée. Bewonder de prachtige loggia’s en slenter op uw gemak over de autovrije boulevard, waar elk terras uitzicht heeft op het schilderij van dobberende vissersboten en het glinsterende zeewater. Of wat dacht u van Sibenik, één van de oudste steden van Kroatië met als juweel de indrukwekkende kathedraal. Het zijn slechts enkele van de vele fraaie middeleeuwse steden en dorpen, die u stuk voor stuk zullen verrassen! 

  

3 - Schitterende natuurgebieden

En niet alleen bovengenoemde steden staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook diverse natuurgebieden, zoals de wereldberoemde Plitvice Meren, de Brijuni Eilanden voor de kust van Pula en onder meer Krka National Park. Elk van deze parken is als een magneet voor bezoekers vanuit de hele wereld. De unieke schoonheid is ongeëvenaard en ongetwijfeld wilt u alleen hiervoor nog een keer terug als u er geweest bent!

TIP: autorondreis Nationale Parken van Kroatië en busreis Kroatische Rivièra.

4 - Culinaire verrassingen

De culinaire kant van Kroatië is lang niet bij iedereen bekend. Maar onbekend maakt zeker niet onbemind! Laat u verrassen door de Kroatische keuken die sterk beïnvloed is door de Hongaren, Venetianen en Ottomanen die het land hebben bezet in vroeger tijden. Ontdek waarom velen de visgerechten die bij veel restaurants geserveerd worden tot de beste van Zuid-Europa rekenen. Maak kennis met de unieke smaak van de schapenkaas van het even zo unieke eiland Pag en ga op zoek naar het witte en zwarte goud. De witte en zwarte truffels zijn hemels volgens de liefhebbers! En dat geldt ook voor de diverse wijnen uit Kroatië. Ook die zijn van wereldklasse! Wij zeggen alvast: eet smakelijk en proost! 

TIP: Culinair genieten? Boek de autorondreis "Smaken van Kroatië" of bekijk de 8-daagse Wijncruise Kroatië.

5 - Betaalbaar genieten

Ongetwijfeld klinkt deze laatste reden veel Nederlanders als muziek in de oren. Want wie wil er nu niet betaalbaar genieten...? Kroatië is als vakantieland nog relatief goedkoop. Dat geldt niet alleen voor de hotels, maar ook voor de restaurants en terrassen. Natuurlijk moet u er rekening mee houden, dat wanneer u op een A-locatie neerstrijkt, daar wellicht een prijskaartje aan hangt. Maar wanneer u op uw gemak door de gezellige smalle straatjes van de pittoreske dorpen en steden wandelt, vindt u tal van uitnodigende adressen waar u heerlijk kunt genieten voor een zeer betaalbare prijs. Geniet ervan!

Bent u overtuigd van de voordelen van dit prachtige vakantieland? Bekijk dan het aanbod! 
Wij bieden u onder meer autorondreizen, prachtige busreizen
en verrassend mooie cruises, inclusief wandel- en fietsreizen!


Meer inspiratie nodig? Lees dan ook deze informatie over dit zeer gevarieerde vakantieland!<
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.