Struinen over de kerstmarkt in Bremen

|
Laatst heerlijk een weekendje naar de kerstmarkt in Bremen geweest! We gingen met de auto en het was op zich nog best een aardig stukje rijden. Maar het was het meer dan waard! De kerstmarkt in Bremen is in diverse opzichten namelijk anders als veel andere bekende Duitse kerstmarkten.

Een groot deel van de Kerstmarkt bevindt zich op de Marktplatz bij het Altes Rathaus. Hier zijn we ons bezoek aan de Bremer Kerstmarkt begonnen. Het decor van de vele historische panden zorgde voor een extra sfeervol geheel. Wat wij ook heel erg leuk vonden, was het feit dat elk huisje op de kerstmarkt anders is. Echt uniek en heel gezellig!

Natuurlijk was een bezoek aan de kerstmarkt niet compleet, zonder ook even langs te gaan bij het standbeeld van de Bremer Stadtmusikanten, dat zich ook op het plein bij het Altes Rathaus bevindt. En natuurlijk hebben we een kijkje genomen bij de imposante Bremer Dom. Zo konden we een vleugje cultuur combineren met de sfeer en romantiek van de kerstmarkt.

Na een glaasje Glühwein en de geur van diverse typisch Duitse versnaperingen, zijn we richting het water gelopen. Daar vond namelijk de maritieme kerstmarkt plaats. Deze wordt volgens velen als één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland beschouwd. En dat wilden we dus zeker niet missen. Langs de Weserpromenade waren diverse kramen waar niet alleen kerstspulletjes verkocht werden, maar waar we ook konden genieten van oude ambachten. Er waren diverse standjes in Middeleeuwse stijl en bij andere standjes liepen men rond in Piraten kleding om te herinneren aan het lange maritieme karakter van de stad Bremen. Echt leuk! Op veel plaatsen kwam ook de geur van verse vis ons tegemoet en we moeten zeggen dat de zalm die we her en der op de BBQ zagen liggen er niet verkeerd uitzag. Een aanrader voor de visliefhebbers!

Wij gaan eigenlijk elk jaar wel één of meerdere keren naar de kerstmarkten en we kunnen met eerlijkheid zeggen, dat de Kerstmarkt in Bremen anders is als veel andere, meer traditionele kerstmarkten. Een aanrader dus!

   
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.