Anders dan anders - kerstshoppen in Essen

|

Kerstmarkten: you love or you hate it. We love kerstshoppen. Ook dit jaar gaan we weer in grote getale naar de leukste kerstmarkten. Onze favoriet dit jaar: Essen.

De meeste kerstmarkten zijn vergelijkbaar en sowieso leuk. Je kunt er shoppen, er is veel eten en drinken en gezelligheid. Tot dusverre is het in Essen niet veel anders. Wat wél anders is: de kerstmarkt in Essen is een internationale markt. Daarmee krijgt de hele markt een eigen sfeertje. Er zijn kraampjes met spulletjes van over de hele wereld te vinden. Van Afrikaans speelgoed tot Griekse delicatessen en unieke producten uit Cuba en Rusland. Natuurlijk vindt je er ook de ‘normale’ kraampjes met Duitse spulletjes en lekkernijen.

Essen nodigt elk jaar trouwens een gastland uit. De kerstmarkt staat dan net nog iets meer in het teken van dat land. Zo is er in feestelijke sfeer veel te zien over het gastland (in 2016 is dat Denemarken) en natuurlijk te proeven. Super gezellig en lekker!

Oh, en kun je tussentijds de weg even niet meer vinden? Laat een Kerstengel je dan de weg wijzen. Niet alleen op de kerstmarkt, maar ook naar het reuzenrad op het plein bij de Dom. Of naar één van de vele kerststallen die in het centrum te bewonderen zijn. Informeer bij het VVV naar de speciale Kribben rondgang. 

Ontdek de internationale kerstmarkt in Essen en geniet! 

Bekijk de kerstarrangementen naar Essen.

 

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.