Kerstmarkt in Münster

|
Nog even en we kunnen met z’n allen weer lekker genieten van de kerstmarkten. Elk jaar gaan wij richting Duitsland en de kerstmarkt van Münster staat hoog op onze lijst met favorieten! Vooral omdat de verschillende kerstmarkten hier als een soort lang lint met elkaar verbonden zijn. Het is echt super gezellig om langs alle oude pakhuizen te wandelen en langs de honderden sfeervol verlichte kraampjes. In het centrum van Münster zijn ook tal van leuke winkels, waar je net even andere kerstcadeaus kunt kopen als in Nederland. Want één ding is zeker: de Duitsers zijn dol op hun "Weihnachten".

Als we gaan kerstshoppen, dan stoppen we natuurlijk overdag ook altijd ergens om te genieten van de typisch Duitse kerstspecialiteiten en een lekker glaasje glühwein. In Münster is volgens ons de beste stop voor een heerlijke versnapering de kerstmarkt in de buurt van de Onze-Lieve-Vrouwe kerk. Naast allerlei oude ambachten vindt u hier namelijk tal van standjes met bijzondere lekkernijen. Heerlijk genieten dus…!

Onze tips voor de kerstmarkten in Münster? Ga zeker naar de Lichtermarkt aan de voet van de imposante St. Lambertikerk en het gezellige kerstdorpje voor de Kiepenkerl. Ook leuk: de Aegidii kerstmarkt met een mooie kerststal en 6 meter hoge en rijk versierde houten piramide. Echt typisch Duits! Als u het ons vraagt, dan is Duitsland überhaupt the place to be voor het kerstshoppen en de kerstmarkten. En één ding is zeker, dit jaar zijn ook wij van de partij. 
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.