Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

14 dagen busreis Portugal en Spanje

7.9
Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
14 dagen
halfpension
769
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. data met vertrekgarantie
 • Incl. proeverij van port
 • Prachtige steden
 • Natuur van de Serra da Estrela
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Frankrijk
 • Verblijf in diverse hotels in Spanje en Portugal op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Een prachtige rondreis door het noorden van Portugal en enkele van de mooiste steden van Spanje. Ontdek de havenstad Porto met haar beroemde portwijnen, kanalenstad Aveiro met haar gondels en de indrukwekkende natuur van de Serra da Estrela. In Spanje bezoeken we Burgos, het historische Ávila, de hoofdstad Madrid en het Catalaanse Barcelona. Boek nu meteen en geniet van een heerlijke reis door Portugal en Spanje.

Dagprogramma


Maandag - Heenreis
Nadat u op het verzamelpunt bent aangekomen en genoten heeft van een kopje koffie met gebak, rijden we naar ons hotel in Frankrijk. De hotelier zal u vriendelijk ontvangen met het diner.

Dinsdag - Heenreis
Na het ontbijt rijden we verder richting ons hotel in het noorden van Spanje.

Woensdag - Burgos
We rijden vandaag verder naar Noord-Portugal. Onderweg brengen we een bezoek aan Burgos. De stad ligt op een hoogte van 860 meter aan de rivier de Arlanzon en acht bruggen verbinden de verschillende delen van de stad. In het centrum ziet u onder meer de fraaie gotische Santa Mariakathedraal. In de kathedraal (excl. entree) vindt u tal van unieke kunstvoorwerpen. Na het bezoek reizen we verder naar Portugal. We overnachten de komende zes nachten in Hotel Onix in Viseu. Vanuit het hotel maken we mooie excursies in de omgeving en ontdekken we het noorden van Portugal.

Donderdag - Aveiro
Vanochtend rijden we richting de kust voor een bezoek aan het oude havenstadje Aveiro. Toeristen die voor het eerst in Aveiro komen, hebben soms het gevoel dat ze in het verkeerde land zijn aangekomen. Met talrijke kanaaltjes, gondels, een lagune en zeer kleurrijke architectuur heeft Aveiro namelijk wel wat weg van het Italiaanse Venetië. Wandel op uw gemak door de schilderachtige straatjes en geniet van de kleurrijke en prachtig versierde gevels, kleine winkeltjes en restaurants waar vooral veel vis op de menukaart te vinden is. Gun uzelf ook de tijd om even neer te strijken bij één van de cafés waar vaak gepassioneerde Portugese muziek gedraaid wordt en ontdek de “ovos moles”. Deze lekkernij in de vorm van een schelp wordt al sinds de 19e eeuw naar hartenlust gegeten door de inwoners van Aveiro. In de loop van de middag rijden we terug naar het hotel, waar ook het diner zal worden geserveerd.

Vrijdag - Porto
Vandaag bezoeken we Porto, de op één na grootste stad van Portugal. Porto ligt aan de rivier de Douro en wordt door de rivier in tweeën gedeeld. Middels een grote stalen brug van twee verdiepingen zijn de twee stadsdelen met elkaar verbonden. Onder leiding van een gids maken we een stadstour door het historische centrum. U ziet een aantal van de hoogtepunten van de stad, waaronder een aantal prachtige kerken, die er jaarlijks voor zorgen dat grote aantallen toeristen naar Porto komen. Wereldwijd staat Porto ook bekend om de port, een zoete wijn die vooral als dessertwijn wordt geschonken. We brengen daarom tijdens ons bezoek aan Porto ook een bezoek aan een wijnkelder, waar de wereldberoemde port geproduceerd wordt. Ontdek de verrassende smaak van de dessertwijn en neem als u het leuk vindt een fles port mee naar huis als aandenken aan de reis.

Zaterdag – Coimbra en Figueira da Foz
’s Ochtends bezoeken we de belangrijke universiteitsstad van Portugal, Coimbra. Het is de op twee na grootste stad van het land met één van de oudste universiteiten van Europa. Coimbra is een geliefde vakantiebestemming omdat de stad haar bezoekers veel te bieden heeft. Ontdek de verschillende historische gebouwen en monumenten onder meer uit de Romeinse tijd en geniet van de typische Fado muziek, die in Coimbra op veel plaatsen te horen is.

In de middag rijden we naar de Atlantische kust voor een bezoek aan de badplaats Figueira da Foz. Het is een belangrijke toeristenplaats met één van de breedste stranden van Europa. Geniet van de heerlijke vakantiesfeer.

Zondag - Vrije dag
Vandaag een vrije dag in het programma. Slaap lekker uit en laat alle indrukken van de afgelopen dagen nog eens rustig de revue passeren. Neem een duik in het zwembad en geniet van het Portugese klimaat. Ook kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het centrum van Viseu.

Maandag - Serra da Estrela
Na het ontbijt stappen we in de bus voor een mooie rondrit door het Nationaal Park van de Serra da Estrela. De Serra da Estrela is de grootste bergketen van Portugal met toppen tot ruim 1900 meter. Het hoogste punt, de Torre, ligt zelfs op 1993 meter. Het Nationaal Park heeft veel te bieden wat het natuurschoon betreft. Met kronkelende wegen en diepe door gletsjers uitgesleten ravijnen is het een echt hooggebergte en een prachtig stuk natuur. Zowel ’s zomers als ’s winters de moeite waard om te ontdekken. Neem dus zeker uw fototoestel mee.

Dinsdag - Ávila
We reizen vandaag verder naar Spanje en laten Portugal achter ons. De komende twee nachten verblijven we in een hotel in de omgeving van Madrid. We komen ’s middags in de regio aan en hebben nog tijd voor een bezoek aan Ávila. Wanneer we hier aankomen ziet u direct de imposante stadsmuren die de binnenstad omringen. Samen met diverse historische kerken zorgt dit er terecht voor dat Ávila genoteerd staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Woensdag - Madrid
Een bezoek aan Madrid, de hoofdstad van Spanje, mag zeker niet aan ons programma ontbreken. Een ervaren gids neemt u vanochtend mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en het Plaza Mayor. Hierna kunt u op eigen gelegenheid rondkijken. Het absolute hart van de stad is de Puerto del Sol, een knooppunt van belangrijke wegen en een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Beleef een mooie dag in Madrid.

Donderdag - Zaragoza
Na het ontbijt vertrekken we richting ons hotel aan de Costa Brava. Onderweg brengen we nog een kort bezoek aan Zaragoza.

Vrijdag - Barcelona
De prachtige stad Barcelona hoort natuurlijk ook in deze rondreis. We maken kennis met onze gids die u meeneemt op een uitgebreide stadstour door de hoofdstad van Catalonië, U zult onder de indruk zijn van de vele bezienswaardigheden die Barcelona u biedt. Natuurlijk heeft u na de rondleiding ook nog even de tijd om zelf de stad in te gaan.

Zaterdag - Terugreis
We reizen vandaag richting ons overnachtingshotel in Frankrijk.

Zondag - Terugreis
Vandaag alweer de laatste dag van deze prachtige rondreis naar Noord-Portugal en Spanje. Na diverse stops arriveren we aan het eind van de middag weer in Nederland. Na een prima afscheidsbuffet wordt u door onze servicelijnen terug gebracht naar uw afstapplaats.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Burgos
 • Bezoek aan Aveiro
 • Stadstour door Porto met gids
 • Proeverij van port
 • Bezoek aan Coimbra en Figueira da Foz
 • Rondrit door de Serra da Estrela
 • Bezoek aan Ávila
 • Stadstour Madrid met gids
 • Kort bezoek aan Zaragoza
 • Stadstour Barcelona met Nederlandstalige gids

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Porto - Ribeira square Madrid - National library Portugal - Aveiro Portugal - souvenir - mensen Barcelona - kathedraal Holy Cross and Saint Eulalia Barcelona - Plaza Real Portual - Aveiro - beschilderde boten
14 dagen busreis Portugal en Spanje
Halfpension
Accommodatie

Algemeen

Tijdens de rondreis verblijft u in verschillende hotels nabij de steden die we bezoeken. Het zijn allen goede middenklasse hotels met restaurant en bar. Op uw kamer beschikt u minimaal over een bad en/of douche en toilet, maar vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. In Portugal verblijven we in hotel Onix in Viseu, dit hotel beschikt ook over een buitenzwembad. U verblijft hier op basis van halfpension.

14 dagen busreis Portugal en Spanje
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Frankrijk
 • Verblijf in diverse hotels in Spanje en Portugal op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Opstapplaatsen in periode 01-06-2020 tm 05-10-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
 • Afstapplaatsen in periode 01-06-2020 tm 05-10-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Aalten / NS Station, Stationsstraat
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Almere/Sporthal Indische Buurt t.o. busstation
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Assen / NS Station, Stationsplein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Ede / NS Station Ede-Wageningen
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gorinchem / NS Station
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan
 • Hengelo / CS, bij Rabo theater
 • Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
 • Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING)
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Oss / NS Station, busstation Spoorlaan
 • Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Roosendaal / Parkeerterrein naast NS
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Spijkenisse, Metrostation Centrum
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
14 dagen busreis Portugal en Spanje
Halfpension
Bestemming

Bestemming Rondreis Portugal

Portugal is een van de goedkoopste landen van Europa en dat alleen al levert het land jaarlijks tienduizenden bezoekers op. Leer Portugal kennen van noord tot zuid tijdens een mooie rondreis. Geniet van de schitterende berglandschappen met honderden eeuwenoude bizarre rotsformaties, lieflijke dorpjes met kronkelende straatjes, pittoreske witte huisjes en prachtige heuvels met olijfbomen, kurkeiken en eucalyptusbomen. De bevolking van Portugal is zeer gastvrij en vriendelijk. Overal zult u met open armen worden ontvangen.

Natuurlijk staat Portugal ook bekend om de prachtige stranden aan de Atlantsiche kust. Met name de Algarve trekt zowel 's zomers als 's winters grote aantal toeristen aan die er genieten van zon, zee en strand. Ook de stranden in de buurt van Lissabon zijn echter de moeite waard.

En natuurlijk de hoofdstad Lissabon zelf; een levendige stad met een rijke historie. Om uitgebreid kennis te maken met de stad goed heeft u voldoende tijd nodig. Temeer daar veel bezienswaardigheden van Lissabon het beste te voet ontdekt kunnen worden. Slenter door de vele smalle steegjes, bewonder de fantastische uitzichten vanaf het Castelo Sao Jorge, geniet van de vele terrassen, levendige pleinen, straatartiesten, fraaie gebouwen, rustieke parken en de gezellige uitgaansgelegenheden, welke zich vooral concentreren rond de oevers van de Taag. Natuurlijk mag tijdens uw bezoek een ritje met de authentieke tram, welke bepalend is voor het stadsbeeld, ook niet ontbreken...
14 dagen busreis Portugal en Spanje
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

7.9
100 klanten gaven hun reactie
H. Verhoeven
De reis is goed verlopen, onder deskundige leiding van onze chauffeuse tevens reisleidster Jaqueline. De groep paste goed bij elkaar en hebben veel gelachen onderweg. De enige minpuntjes waren dat de bus AD-Blue slurpte. Dit moest vaak bijgevuld worden. Ook waren de bedden in de hotels niet altijd van goede kwaliteit, wat soms tot een slechte nachtrust geleid heeft. Verder waren de excursies top.
 • Waardering: 9,0
Jan Verhagen
Mooie reis maar wel vermoeiend.
 • Waardering: 8,0
E. Zijlstra
Prachtig, prima chauffeuse en een leuke groep
 • Waardering: 9,0
J. Pouw
Voor het eerst dat wij een rondreis boekten voor 14 dagen. Was wel even wennen. We hebben interessante steden bezocht. Porto was voor Portugal een uitschieter. Nooit in Madrid geweest was een leuke ervaring.
 • Waardering: 8,0
Mevr. v/d Rijst
Voldoende excursies en ruimte om zelf iets te ondernemen.
 • Waardering: 9,0
A. Bakker
Goede reis. Goede chauffeur, geeft goed uitleg, vriendelijk.
 • Waardering: 8,0
Mevr. M . Mutsaers
 • Waardering: 10,0
D. Timmer

chauffeur = uitstekend

Wist heel veel te vertellen onderweg en op vakantie locatie.

 

 • Waardering: 9,0
C.E.J. Videler
 • Waardering: 9,0
H. Frijstein
We hebben enorm genoten van deze reis incl. de mooie excursies en van Peter onze chauffeur. Hij vertelde onderweg veel wetenswaardigheden.
 • Waardering: 9,0
J. van Rijn
 • Waardering: 8,0
Henk Brouwer
De reis was fantastisch. We hebben genoten van de omgeving daar en werden heel goed begeleid door onze chauffeur/chauffeuse Nicole. Was voor haar ook de eerste keer dat ze deze reis ging doen. Als we weer een reis gaan maken c.q. boeken dan graag haar als chauffeur mee op vakantie!!
 • Waardering: 9,0
Hannie en Aad Slot
Wij hebben ontzettend genoten van deze reis, mede door de uiterst deskundige begeleiding van de chauffeur/reisleidster. In het hotel in Sifeu werden wij werkelijk op een fantastische manier verzorgd. Ook de tour door het prachtige natuurgebied met als beloning een mooi uitzicht op 1932 meter hoogte was werkelijk heel mooi.
 • Waardering: 9,0
Van der Salm
Prachtige reis. Wel vermoeiend, maar veel gezien. 
 • Waardering: 7,0
Mevr. J. Copariate - Boselo
 • Waardering: 10,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Mevr. Cooymans
 • Waardering: 8,0
Dhr. J. Lindenberg
We hebben veel gezien, mooie plaatsen, goed weer, goeie chauffeur.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
 • Waardering: 7,0
Mevr. A. Slot
Het rapportcijfer spreekt voor zich.
 • Waardering: 9,0
K. Cheung
Schoonhouden van de hotelkamers was minder dan verwacht.
 • Waardering: 6,0
Jo Jaspers
Mooie reis met goede excursies.
 • Waardering: 9,0
Anoniem
 • Waardering: 10,0
Mevr. H. Hendriks
 • Waardering: 8,0
Mevr. D. van Duijnhoven
Hongarije vond ik wat tegenvallen maar het hotel was goed. + 3 excursie dagen.
 • Waardering: 8,0
M. de Ridder
 • Waardering: 8,0
M. de Ridder
 • Waardering: 8,0
Mevr. C.A. Muts
Bezoek aan Veszprem viel erg tegen. Het weer viel vaak ook tegen. De resterende excursies waren wel goed.
 • Waardering: 7,0
Anoniem

Geen vegetarisch eten

Bar was ongezellig 

 • Waardering: 6,0
Craanen
Een mooie en fijne vakantie!
 • Waardering: 8,0
De Leus Roger
Zeer mooie reis veel gezien op korte tijd en zeer goede bus bestuurder gids en leuk gezelschap.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
 • Waardering: 8,0
Hans Henssen
Mooi excursie, combinatie van natuur en cultuur. Geweldige chauffeur (Martin). Leuk gezelschap. Prima hotel in Portugal. Hotel nabij Madrid minder. Met een leuk hotel bij Madrid zou het een 10 geweest zijn. 
 • Waardering: 8,0
Hans Henssen
Leuke excursies- veel variatie Leuk hotel in Portugal andere hotels matig.
 • Waardering: 7,0
J.Geerdink
 • Waardering: 9,0
Johan Nagelmaker
Een geweldige reis, ga bijna weer boeken.
 • Waardering: 8,0
Cathie Kop
Prachtige zaken gezien onderweg en leuk gezelschap dus een geslaagde reis.
 • Waardering: 8,0
J.Nagelmaker
 • Waardering: 8,0
K.Elzes
Prima reis! Alleen jammer dat chauffeur niet veel van de omgeving af wist.
 • Waardering: 7,5
A.Huijben
 • Waardering: 8,0
C.Kop
Voor een 14 daagse reis was er helaas weinig tijd voor gezamenlijke ontspanning.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
De prijs/kwaliteitsverhouding vond ik ruim een 7 waard.
 • Waardering: 7,0
J.M.Schiltmans
 • Waardering: 7,0
Schepers-Konings
In het algemeen goed en tevreden
 • Waardering: 8,0
J.M. van Schaik
Veel gezien, maar vind dat de chauffeur echt geen reisleider is geweest. We hebben er meer van verwacht.
 • Waardering: 7,0
P. Schoenmaker
Mooie vakantie, veel gezien, prettige gezelschap.
 • Waardering: 8,0
Arkesteijn
In zijn geheel genomen was het een redelijk goede reis.
 • Waardering: 7,0
Mans Roebertsen
Mooi gezellig en goed
 • Waardering: 9,0
Ko van der Weegen
Heel mooi
 • Waardering: 8,0
Gijs Steeghs
Schitterend veel gezien en heel veel mooie plekjes.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Vermoeiend. We hebben wel genoten en mooie dingen gezien. De hotels in Frankrijk waren maar zozo. Voor de rest goede hotels. De chauffeur was goed.
 • Waardering: 8,0
Peter
Goede chauffeur, maar beslist geen reisleider, hotels in Frankrijk niet berekend op zoveel gasten, hotel is Blanes horrorhotel. Reis zelf wel mooi, veel gezien, maar wel lang in de bus.
 • Waardering: 7,0
T.H.Boere
Wel vermoeilijken lange dagen en weer geen Wi-Fi.
 • Waardering: 6,0
De Wolff
De reis was prachtig, goede chauffeur maar als reisleider een waardeloze service.
 • Waardering: 7,0
Sarah
 • Waardering: 8,0
O.Bebelaar
De vakantie was zeer geslaagd. Ik zou het zo weer doen.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Heel mooi, veel gezien.
 • Waardering: 7,0
M.c. Willems
 • Waardering: 10,0
Anoniem
 Heel veel gezien en spannend
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Bijzonder goede chauffeur Martin.
 • Waardering: 7,0
A.J.M.Bos
In z'n algemeenheid redelijk met een aantal min punten.
 • Waardering: 7,0
fam twilt
Heel veel in de bus gezeten zo minder tijd voor de excursies. verder een goede chauffeur en een goed gezelschap dus een 8.
 • Waardering: 8,5
mevr. W. van der Logt - Blokpoel
Over het algemeen was de reis goed maar er zit te veel in het programma.
 • Waardering: 8,7
fam. v.d. Legt.
In Spanje was het hotel in Barcelona zeer slecht.
 • Waardering: 9,0
Boogerd
Lange aftanden, Mooie reis Fijne Chauffeur.
 • Waardering: 8,7
dhr. D. Gruijters
Wij vonden het over het algemeen een fijne reis geen lift en te weinig tijd in twee plaatsen maakt dat wij een 7 geven.
 • Waardering: 7,7
mevr. A. Hoogebeen
Veel gezien. veel mooie indrukken Zaragoza niet te doen van Madrid - Barcelona geen tijd.
 • Waardering: 8,0
dhr. J. v Rossum
Prachtige reis, we hebben echt genoten.
 • Waardering: 8,3
mevr. E. Palmers - Dam
Mooie reis, vooral Portugal is fantastisch! Enige kanttekening: de reisdagen zijn erg lang, qua tijd en kilometers. Johny is een super chauffeur.
 • Waardering: 8,3
mevr. J.P.F. Meijer - vd. Burg
Goed programma, heel goede chauffeur! heel goede gids in Barcelona, Een fijne groep wat mede je vakantie maakt.
 • Waardering: 8,3
mevr. L. v.d. Ven - Pepen
Op de terug reis in de laatste hotels slecht eten.
 • Waardering: 6,3
mevr. A. Pzuyser
We hebben veel gezien en genoten.
 • Waardering: 8,3
dhr. M. van Hekhan

Leuke reis, veel gezien.

Alleen lange afstanden.
 

 • Waardering: 6,3
dhr. M. Velterop
De afstand tussen hotel en ontspannings omgeving was goed op redelijke loop afstand.
 • Waardering: 8,0
Dhr. F.M. Kristel

 
 • Waardering: 9,7
dhr. M. Drieman
Veel gezien, mooie reis.
 • Waardering: 7,3
mevr. C. v. Poppel
Soms te weinig vrije tijd om rond te kijken.
 • Waardering: 7,3
anoniem
Zeer mooie excursies + prima chauffeur.
 • Waardering: 7,7
Anoniem
Hotel Onix met de maaltijden en het personeel was zeer goed
 • Waardering: 6,7
Dhr. BDW Veger
Door enkele dagen te lang in de bus kan een hoger cijfer niet gegeven worden voor meer dan 60% is het cijfer een 9!!
 • Waardering: 7,0
Anoniem
Leuke reis, veel gezien. Jammer dat de hotels niet op leuke, 'drukke' plekken stonden.
 • Waardering: 8,3
Dhr. J.M van den Berg
 • Waardering: 6,0
Dhr. A. van Erkelens
 • Waardering: 7,3
Mv. Kruithof - v. Brussel
De reis zou een aantal dagen meer kunnen / moeten zijn.
 • Waardering: 8,3
Fam. Metsemakers
Teveel rijden, weinig tijd voor excursies
 • Waardering: 6,7
Mv. M. Roodenburg
Het was een zeer goede reis
 • Waardering: 8,7
Fam. Appels
 • Waardering: 8,0
Fam. Schippers
 • Waardering: 7,7
Fam. Kroon
Hele mooie reis
 • Waardering: 8,3
Mv. Y Reudink
Prima reis er had van mij nog wel een vrije dag bijgemogen.
 • Waardering: 8,3
Mv. A.B. Beulink

Voor ouderen best een zware reis qua afstanden. Misschien 1 of 2 vrije dagen er bij. verder was het een prachtige reis.


 

 • Waardering: 7,3
Anoniem
 We zaten ver van bepaalde steden af
 • Waardering: 7,7
Fam. Roodenburg
Belangrijk: een zeer goede chauffeur, Martin, die voor onze veiligheid zorgde.
 • Waardering: 8,0
Fam. Meijaard
We hebben een fijne vakantie gehad
 • Waardering: 8,0
Fam. ter Horst
Enorm veel moois gezien, vooral in Portugal.
 • Waardering: 8,3
Fam. Biemans
Het was een wisselende kwaliteit van de hotels
 • Waardering: 7,3
14 dagen busreis Portugal en Spanje
Halfpension