Vakantie Portugal

Portugal is een van de goedkoopste landen van Europa en dat alleen al levert het land jaarlijks tienduizenden bezoekers op. Leer Portugal kennen van noord tot zuid tijdens een mooie bus rondreis. Geniet van de schitterende berglandschappen met honderden eeuwenoude bizarre rotsformaties, lieflijke dorpjes met kronkelende straatjes, pittoreske witte huisjes en prachtige heuvels met olijfbomen, kurkeiken en eucalyptusbomen. De bevolking van Portugal is zeer gastvrij en vriendelijk. Overal zult u met open armen worden ontvangen.

Natuurlijk staat Portugal ook bekend om de prachtige stranden aan de Atlantsiche kust. Met name de Algarve trekt zowel 's zomers als 's winters grote aantal toeristen aan die er genieten van zon, zee en strand. Ook de stranden in de buurt van Lissabon zijn echter de moeite waard. 

De hoofdstad Lissabon zelf is ook een leuke stad om te bezoeken tijdens een rondreis of stedentrip. Lissabon is een levendige stad met een rijke historie. Om uitgebreid kennis te maken met de stad heeft u voldoende tijd nodig. Temeer daar veel bezienswaardigheden van Lissabon het beste te voet ontdekt kunnen worden. Slenter door de vele smalle steegjes, bewonder de fantastische uitzichten vanaf het Castelo Sao Jorge, geniet van de vele terrassen, levendige pleinen, straatartiesten, fraaie gebouwen, rustieke parken en de gezellige uitgaansgelegenheden, welke zich vooral concentreren rond de oevers van de Taag. Natuurlijk mag tijdens uw bezoek een ritje met de authentieke tram of cable car, welke bepalend is voor het stadsbeeld van Lissabon, ook niet ontbreken...

Grensdocumenten

Bij een bezoek aan Portugal (incl. Azoren en Madeira) dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of een identiteitskaart, geldig tot na vertrek.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is het in Portugal en op Madeira 1 uur vroeger dan in Nederland.

Autozaken

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto.

Houdt u er verder rekening mee, dat u op verschillende trajecten in Portugal tol moet betalen. Bij sommige tolpoortjes kunt u contant en met uw creditcard betalen. Bij een aantal trajecten kunt u alleen elektronisch betalen. Deze trajecten worden aangekondigd met de aanduiding "Electronic toll only" of "Portagem electronica". Wanneer u de wegen op deze trajecten wilt gebruiken, dient u een Toll Card aan te schaffen. Deze kaarten zijn in verschillende waarden te koop via www.portugaltolls.com of bij diverse servicestations langs de snelwegen. Na aankoop van de kaart moet deze geactiveerd worden door het versturen van een sms met een bepaalde code en uw kenteken. Op de kaart staat hiervoor een handleiding. Alternatief, met name voor toeristen, is de Easy Toll. Dit is een automatische betaling van de tolgelden via uw creditcard (MasterCard of Visa). Deze moet samen met het kenteken van de auto worden geregistreerd. Dit kunt u doen bij één van de Welcome Points langs de snelwegen. Voor meer informatie over de tolwegen verwijzen wij u graag naar www.portugaltolls.com.