Vakantie Steden

Zuid Polen is een gebied dat de laatste jaren sterk in populariteit toeneemt. En niet voor niets! U vindt er diverse prachtige steden die een bezoek meer dan waard zijn. Ontdek Kraukau, volgens velen één van de mooiste oude steden van Europa. En Wroclaw, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Naast deze – en andere – prachtige steden vindt u er andere bezienswaardigheden waar letterlijk geschiedenis geschreven is. Denk bijvoorbeeld aan Auschwitz en Wieliczka.

Krakau
Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen en behoort zoals gezegd tot één van de mooiste oude steden van Europa. De stad ken veel verschillende bijnamen, waaronder “het Florence van het Noorden” en “Cultuurhoofdstad van Oost-Europa”. Beide namen onderstrepen de schat aan culturele bezienswaardigheden die u hier kunt bewonderen. Een groot deel van het historische centrum van Krakau – of Krakow zoals de Polen zelf zeggen – staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de vele prachtige monumenten, zoals het grote Markplein, het Koninklijk kasteel, de wijk Kazimierz, Barbakan en de vele leuke straatjes en kleine pleintjes met gezellige restaurants en cafe’s.

Wroclaw
Wroclaw ligt in het zuid westen van Polen en wordt niet alleen “het Venetië van het Noorden”, maar ook "de heilige bloem van Europa”  genoemd. Het is een prachtige stad, die in het verleden niet altijd tot Polen heeft behoort. Achtereenvolgens behoorde Wroclaw toe aan de Polen, Tsjechen, Oostenrijkers, Hongaren en Duitsers. Culturen vanuit de verschillende landen kwamen hier samen tot een smeltkroes die vandaag de dag nog altijd duidelijk tastbaar is in de oude stad.

De stad ligt midden in de Silesië laagvlakte, op de plaats waar de rivier die hier door het dal stroomt, in enkele vertakkingen uiteengaat. Hierdoor zijn 12 grote en kleine eilandjes ontstaan. Vandaar de bijnaam “Venetië van het Noorden”. De eilandjes zijn verbonden door ruim 100 bruggen en bekeken vanuit een rondvaartboot lijkt Wroclaw op het water te zijn gebouwd.  

Het hart van Wroclaw is de Markt, één van de grootste en mooiste pleinen in Polen. Eén van de fraaie panden aan het marktplein is het historische stadhuis, een prachtig gebouw. Vlakbij vindt u de Swidnicka Kelder, het meest bekende bierhuis van Wroclaw. Het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden.

Ontdek Wroclaw, Krakau en de andere prachtige steden in Polen. Boek snel uw vakantie of stedentrip naar deze regio.