Bel ons: +31(0)172-468800
Polen - Poznan - kleurrijke huizen

11 dagen Vlieg busreis Het mooiste van Polen

Bestemming: Polen - Polen
 • Ontdek Warschau, Krakau en Wroclaw
 • Proef de Lebkuchen van Torun
 • Reisleider/gids gedurende hele rondreis
 • Lokale Engelstalige gidsen tijdens de excursies
 • Inclusief vluchten met KLM
vanaf €955 p.p.
Prijs op basis van:
11 dagen | halfpension
laden
laden

Algemeen

Tijdens deze rondreis door Polen verblijft u in goede toeristenklasse hotels van een 3-sterren niveau. Alle hotels beschikken over tenminste een restaurant en bar. Vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. De kamers zijn voorzien van o.a. tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet.

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1 en 2: Hotel De Silva Wilanow in Warschau
Dag 3: Hotel Agros in Ketrzyn
Dag 4 en 5: Hotel Gniecki in Gdansk
Dag 6: Hotel Delicjusz in Poznan/ Rosnowko
Dag 7: Hotel Vega in Wroclaw
Dag 8 en 9: Hotel Ruczaj in Krakau
Dag 10: Hotel De Silva Wilanow in Warschau

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van halfpension, dit houdt in dat het ontbijt en diner (3-gangen menu) in de hotels zijn inbegrepen. De eerste dag start met het diner en de laatste dag eindigt met het ontbijt.

vanaf €955 p.p.
Prijs op basis van:
11 dagen | halfpension
Polen - Poznan - kleurrijke huizen Polen - Wroclaw - St. John Kathedraal Vliegreizen - KLM vliegtuig Polen - Krakau - koets Polen - Krakau - Wawelheuvel - luchtfoto Vliegreizen - Schiphol Amsterdam Airport Polen - Torun - centrum by night

Omschrijving

Polen is een interessante vakantiebestemming en de moeite waard voor een prachtige nieuwe vlieg-excursiereis! Maak kennis met de rijke historie, prachtige steden en het fascinerende landschap met bergen en meren. Tijdens deze rondreis Polen nemen wij u mee naar het Mazurisch merengebied, Krakau, Warschau, Wroclaw en onder meer Gdansk. Proef de typische Lebkuchen in Torun, ga mee naar het prachtige Wilanów paleis met haar weelderige tuinen en duik in de geschiedenis tijdens een indrukwekkende excursie naar Auschwitz.

Dagprogramma


Gedurende de rondreis door Polen wordt u begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die met u meereist vanaf Schiphol en tijdens de gehele reis uw aanspreekpunt is. Daarnaast is er tijdens de diverse excursies nog een lokale Engelssprekende gids die u alles verteld over zijn/haar stad en regio.

Verkort programma:
Dag 1: Amsterdam – Warschau
Dag 2: Warschau
Dag 3: Warschau en Ketrzyn
Dag 4: Mazurische Merengebied
Dag 5: Gdansk, Gdynia en Sopot
Dag 6: Gdansk – Torun – Poznan
Dag 7: Poznan en Wroclaw
Dag 8: Auschwitz
Dag 9: Krakau
Dag 10: Zoutmijn en Warschau
Dag 11: Warschau – Amsterdam

Dag 1: Amsterdam – Warschau
Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar Schiphol voor uw vlucht met KLM van Amsterdam naar Warschau. U wordt door de Nederlandse reisbegeleider opgewacht in de vertrekhal zodat u alvast kunt kennismaken. Rond 16.30 uur landen we op de luchthaven van Warschau. Per luxe touringcar gaat u naar het hotel in Warschau waar u de komende 2 nachten verblijft. Tijdens het diner in het hotel kunt u alvast nader kennismaken met uw medereizigers.

Dag 2: Warschau
Vanochtend maakt u onder begeleiding van een Engelstalige gids een mooie stadstour door Warschau. U ziet hierbij ook een deel van de Koninklijke route, de straten die in de late Middeleeuwen geliefd waren bij rijke inwoners van Warschau. Na de rondleiding bent u ’s middags vrij om zelf rond te kijken in de prachtige Poolse hoofdstad.

Dag 3: Wilanów Paleis & Tuinen – Ketrzyn
Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Wilanów Paleis & Tuinen (excl.). Dit was ooit de zomerresidentie van koningen en diverse aristocratische families. Het paleis is een prachtig voorbeeld van Europese barok. Rondom het paleis vindt u weelderige Italiaanse tuinen. Samen met het Lazienski park in Warschau behoort het Wilanów park tot de mooiste parken van de stad. De tuinen rondom het paleis kunt u bezoeken (excl.) en het paleis vanaf de buitenkant bewonderen. Hierna rijden we naar ons volgende hotel in Ketrzyn.

Dag 4: Mazurië
Vandaag rijden we via de prachtige natuur van Mazurië richting Gdansk. Mazurië ligt in het noordoosten van Polen en staat bekend om het prachtige landschap met tal van bossen en meer dan 2000 meren. Onderweg maken we een tussenstop bij het dorpje Gierloz, waar het Wolvennest, een oud hoofdkwartier van Hitler te vinden is. Liefhebbers kunnen het Wolvennest bezoeken (entree excl.). Vervolgens rijden we verder naar Gdansk voor de overnachting.

Dag 5: Gdansk, Gdynia en Sopot
Gdansk vormt samen met Gdynia en Sopot de agglomeratie “Dreistadt”. Vandaag nemen wij u mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze “Driestad”. Ontdek de rijke historie van Gdansk, ooit de belangrijkste Hanzestad aan dit deel van de Oostzee. Tijdens de stadstour door de historische binnenstad waant u zich wellicht soms in het Amsterdam van vroeger. De architectuur van de historische panden langs de grachten zijn namelijk door de Nederlandse Hanze beïnvloed. Ontdek ook de verbondenheid van Gdansk met Lech Walesa, de bekende stakingsleider van de beweging Solidaridat. Vandaag heeft u ook de mogelijkheid om een orgelconcert bij te wonen in de bekende Oliwa kathedraal. Het concert duurt ca. 20 minuten en is optioneel. De kosten bedragen ca. € 1,50 en dient u ter plaatse te betalen. We overnachten ook vandaag in Gdansk.

Dag 6: Gdansk – Torun – Poznan
Na het ontbijt rijden we naar de middeleeuwse stad Torun. Deze plaats is internationaal bekend geworden dankzij de astronoom Copernicus en de smaak van zijn geliefde “Lebkuchen”. Een standbeeld van de astronoom staat op het centrale plein voor het stadhuis. Vanwege de nauwe band tussen de Lebkuchen en Torun, mag een bezoek aan het Copernicus Huis en het Lebkuchenmuseum dat hier gevestigd is niet ontbreken. Ontdek tijdens uw bezoek aan het Lebkuchenmuseum (incl.) hoe de overheerlijke Lebkuchen gebakken wordt en proef het resultaat van dit favoriete exportproduct van Torun. Neem zeker ook een kijkje in de rest van de oude binnenstad. Het historische centrum is namelijk zeer goed bewaard gebleven en staat zeer terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als Hanzestad was Torun tijdens de Middeleeuwen één van de belangrijkste handelscentra in dit deel van Europa en de vele prachtige gotische gebouwen herinneren nog altijd aan de grandeur uit die lang vervlogen tijd. Na ons bezoek aan Torun rijden we verder naar onze eindbestemming van vandaag; Poznan.

Dag 7: Poznan en Wroclaw
Na het ontbijt is het tijd om Poznan te ontdekken, één van de oudste steden van Polen en een hele levendige en gezellige studentenstad. Poznan ligt aan de rivier de Warta en is rijk aan historische bezienswaardigheden. Een lokale Engelstalige gids zal u rondleiden en onder meer meenemen naar de Old Market Square en het 13e eeuwse stadhuis.

’s Middags bezoeken we Wroclaw, in het Duits Breslau genaamd. Ook in deze fraaie stad, gelegen aan de rivier de Oder, zal een lokale gids u meer vertellen over de bezienswaardigheden en eeuwenlange historie. Ongetwijfeld zult u daarbij ook het verhaal horen achter de honderden dwergen die u overal in de stad tegenkomt. Na de rondleiding gaan we naar ons hotel in Wroclaw voor het diner en overnachting.

Dag 8: Auschwitz
Vandaag gaan we op weg naar Krakau. Onderweg brengen we een bezoek aan Auschwitz, het voormalige concentratiekamp dat wereldwijd als symbool geldt voor de afschuwelijke gebeurtenissen tijdens de Holocaust. Auschwitz was het grootste vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaatsgevonden. Tussen 1940 en 1945 zijn hier meer dan 1,1 miljoen mensen omgebracht. In het kamp vindt u meerdere barakken met tentoonstellingen die de historie levend houden en herdenken wat hier heeft plaatsgevonden. In één van de barakken is ook een speciale tentoonstelling in het Nederlands. Vanavond dineren en overnachten we in ons hotel in Krakau.

Dag 9: Krakau
Krakau is één van de mooiste steden van Europa en een rondleiding door het historische centrum mag dan ook niet ontbreken aan deze reis. Samen met de lokale gids ziet u onder meer de Wawel heuvel en wandelt u over de Koninklijke route naar het Rynek Glowny plein, het bruisende hart van de stad. Tijdens de rondleiding heeft u de mogelijkheid een aantal bezienswaardigheden te bezoeken waaronder de Royal Cathedral die zeker een bezoek waard is (entree excl.). ’s Middags kunt u zelf rondkijken in het oude centrum. Of ontdek Kazimierz, de voormalige Joodse wijk met veel herinneringen aan de film Schindler’s List.

Dag 10: Wieliczka zoutmijn en Warschau
In Wieliczka vindt u één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Net als het historische centrum van Krakau, staat de zoutmijn van Wieliczka op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En niet voor niets! In totaal zijn er in de mijn zo’n 300 km aan gangen, die op sommige plekken een diepte van maar liefst 327 meter bereiken. Tijdens een ondergrondse wandeling van circa 3,5 km kunt u dan kennismaken met de unieke zoutstenen beelden en ondergrondse meren die hier zijn te vinden. Bijzonder en echt de moeite waard! Om veiligheidsredenen kan de zoutmijn alleen onder begeleiding van een gids bezocht worden. Mocht een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn niet mogelijk zijn dan nemen wij u mee naar de Bochnia zoutmijn welke ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 11: Warschau – Amsterdam
Helaas komt aan elke mooie reis een einde. Zo ook aan deze rondreis door Polen. Na het ontbijt heeft u nog rustig de tijd om even de stad in te gaan voor een koffie of laatste souvenirs te kopen voordat u per touringcar naar de luchthaven wordt gebracht. Rond 17.15 uur vliegt u met KLM naar Amsterdam Schiphol vanwaar u op eigen gelegenheid naar huis terugreist, ongetwijfeld vele mooie ervaringen rijker.

Excursie & Extra

 • Stadstour door Warschau met gids
 • Wilanow Paleis en Park (excl. entree)
 • Rondrit door Mazurië met gids
 • Bezoek aan het Wolvennest (excl. entree)
 • Tour ‘Dreistadt’ met gids (Gdansk, Gdynia en Sopot)
 • Bezoek aan Torun incl. Lebkuchenmuseum
 • Stadstour Poznan met gids
 • Stadstour Wroclaw met gids
 • Bezoek aan Auschwitz met gids
 • Stadstour Krakow met gids
 • Bezoek aan Royal Cathedral (excl. entree)
 • Bezoek aan een zoutmijn met gids
vanaf €955 p.p.
Prijs op basis van:
11 dagen | halfpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Zie prijstabel
Uw vervoer
Vliegtuig
Uw verzorging
Halfpension
Uw reisduur
11 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
11 dagen Vlieg busreis Het mooiste van Polen

11 dagen Vlieg busreis Het mooiste van Polen

Polen - Polen - Rondreis Polen
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
11 dagen
Verzorging:
Halfpension
Vervoer:
Vliegtuig
 Prijzen
vr 22-junvr 07-sep
1-persoonskamerbezet met:
1 persoon11701150
2-persoonskamerbezet met:
2 personen975955
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Retourvlucht Amsterdam – Warschau met KLM in Economy Class
 • 10 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging in de hotels op basis van halfpension
 • Vervoer in Polen per comfortabele touringcar
 • Nederlandse reisbegeleider gedurende de hele reis
 • Lokale Engelstalige gidsen tijdens de diverse stadstours en excursies zoals omschreven
 • Entree tot het Lebkuchenmuseum met een rondleiding
 • Entree tot Auschwitz met een rondleiding
 • Entree tot de Wieliczka of Bochnia zoutmijn met een rondleiding
 • Luchthavenbelasting en vliegticketgarantie
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Ruimbagage op de retourvlucht met KLM (zelf te boeken)
 • Entreegelden voor de diverse bezienswaardigheden
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Warschau met KLM in Economy Class
 • 10 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging in de hotels op basis van halfpension
 • Vervoer in Polen per comfortabele touringcar
 • Nederlandse reisbegeleider gedurende de hele reis
 • Lokale Engelstalige gidsen tijdens de diverse stadstours en excursies zoals omschreven
 • Entree tot het Lebkuchenmuseum met een rondleiding
 • Entree tot Auschwitz met een rondleiding
 • Entree tot de Wieliczka of Bochnia zoutmijn met een rondleiding
 • Luchthavenbelasting en vliegticketgarantie

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Ruimbagage op de retourvlucht met KLM (zelf te boeken)
 • Entreegelden voor de diverse bezienswaardigheden
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

 • Het vermelde programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door bijvoorbeeld onverwachte (slechte) weersomstandigheden, vluchtwijzigingen en/of logistieke redenen.
 • U ontvangt ca. 1 week voor vertrek van ons uw ticketnummer zodat u, indien gewenst, bij KLM een stoel kunt reserveren en ruimbagage kunt boeken.
 • Bagageregels KLM: neemt u voor vertrek een kijkje op de website van KLM voor de laatste informatie, regels en voorwaarden voor het meenemen van bagage
 • aan boord.
 • Er geldt voor deze reis een minimum aantal deelnemers van 20 personen.
 • Op deze reis gelden afwijkende voorwaarden i.v.m. de vluchten. Meer informatie vindt u bij onze algemene reisinformatie of neem contact op met onze reisinformatrices.

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
vanaf €955 p.p.
Prijs op basis van:
11 dagen | halfpension

Bestemming Rondreis Polen

Geen enkel land in Europa kan zich beroemen op zo'n verscheidenheid aan landschappen als Polen. Aan de Oostzee vindt u gouden stranden, in het noorden de Grote Meren en in het zuiden de rotsige toppen van het Tatra gebergte. Zelden komt men zulke uitgestrekte bosgebieden tegen als het Bialowieska Woud, dat vermeld staat op de UNESCO-lijst van het werelderfgoed.

Naast een prachtige natuur vindt u in Polen interessante steden en bezienswaardigheden. Het meest bekend zijn ongetwijfeld Warschau en Auschwitz. In de hoofdstad Warschau vindt u onder meer het Lazienkipark met het bijzondere Chopin monument, het Koningsslot - dat symbool staat voor de staat Polen – en de Sigismundzuil, het oudste gedenkteken van de stad Warschau.
vanaf €955 p.p.
Prijs op basis van:
11 dagen | halfpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.