Menu

8 dagen Autorondreis Zuid-Polen

8.2
Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
logies en ontbijt
299
p.p.
Prijzen & boeken
 • Individuele rondreis, dus veel vrijheid
 • Inclusief boottocht
 • Inclusief entree Wieliczka zoutmijnen
 • Uitstekende combinatie van cultuur & natuur
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Overnachtingen in 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in Wroclaw
 • 3 x overnachting nabij Krakau
 • 2 x overnachting in Zakopane
 • Entree Wieliczka zoutmijnen o.l.v. Engelstalige gids
 • Boottocht op de Wisla in Krakau (1 uur)
 • Toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Parkeerkosten en niet genoemde entreegelden
Lees meer
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Polen is een zeer veelzijdig vakantieland. U vindt er fantastische steden en een minstens even prachtige natuur. Tijdens deze autorondreis Polen nemen wij u mee naar de mooiste plaatsen in Zuid-Polen, waaronder Wroclaw, de stad die voor 2016 is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Van daaruit reist u naar Krakau, een van de bekendste steden in Polen. Een fantastische stad die sterk aan populariteit wint onder stedentrip liefhebbers en mensen die een langere vakantie in Polen spenderen.

Niet ver van Krakau liggen twee bezienswaardigheden die u ook tijdens deze reis kunt bezoeken. Veel mensen gaan Auschwitz bezoeken. Een historische en zeer indrukwekkende bezienswaardighed. Vlakbij Krakau (en ook op de route naar Auschwitz) liggen ook de Wieliczka zoutmijnen. Een excursie naar de mijnen is inbegrepen bij deze autovakantie Polen. Krakau bezoeken is dus niet alleen de moeite vanwege de geweldige stad zelf, maar ook vanwege de omliggende bezienswaardigheden.

Uw autorondreis eindigt in Zakopane, gelegen aan de voet van de Giewont (1984 m.), één van de toppen in het Tatra-gebergte. Zakopane is zowel ’s zomers als ’s winters een geliefde vakantiebestemming en een ideaal uitgangspunt voor mooie dagtrips in de bergen.

Het motto van deze autorondreis is vrijheid, blijheid! Wij hebben een prachtige reis door Polen voor u samengesteld en reserveren de hotels voor u. Daar hoeft u dus niet meer naar om te kijken. Verder heeft u een grote mate van vrijheid en kunt u uw vakantie in Polen zo indelen als u zelf wilt. Fijne vakantie!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst Wroclaw
Dag 2: Wroclaw
Dag 3: Krakau
Dag 4: Wieliczka zoutmijnen
Dag 5: Krakau
Dag 6: Zakopane
Dag 7: Zakopane – Tatra-gebergte
Dag 8: Terugreis


Dag 1 Aankomst in Wroclaw (ca 940 km vanuit Utrecht)
Laat uw vakantie in Polen maar beginnen! Vandaag komt u aan in Wroclaw, qua grootte de vierde stad van Polen. Onder de Nederlanders is deze stad wat minder bekend. En dat is jammer, want Wroclaw heeft haar bezoekers enorm veel te bieden. Niet voor niets is de stad voor 2016 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Wroclaw wordt ook wel het “Venetië van Polen” genoemd. Een naam die de stad dankt aan de ligging op 12 eilandjes, die met maar liefst 130 bruggen verbonden zijn.

Afhankelijk van hoe u de reis naar Polen plant, heeft u na aankomst in Wroclaw wellicht nog tijd om de stad nader te ontdekken. Zo ja, neemt u dan zeker een kijkje bij het fraaie gotische raadhuis, de kathedraal en het centrale marktplein, Rynek.

Dag 2 Wroclaw
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Wroclaw verder te ontdekken. Maak een wandeling door de stad en laat u verrassen door de vele kleine bronzen mannetjes, die her en der verspreid door het centrum te vinden zijn. Dit zijn de dwergen of kabouters van Wroclaw. Zij staan symbool voor het protest tegen het communisme en de onderdrukking door de Sovjets. Ooit is het protest begonnen met één beeldje. Inmiddels is de kabouterpopulatie uitgegroeid naar maar liefst 250 stuks! Wanneer u wilt kunt u een wandeling langs alle beeldjes maken. Via het VVV ter plaatse zijn er speciale kaarten te verkrijgen waarop de locatie van alle kabouters vermeld staan.

Minstens even bijzonder is het Hans en Grietje pand (Jas i Malgosia in het Pools), dat feitelijk bestaat uit twee verschillende huizen die middels een boog met elkaar verbonden zijn. Die boog ziet men in Wroclaw als symbool voor Hans en Grietje die hand in hand samen gaan. De panden dateren uit de 16e en 18e eeuw en zijn de enige overgebleven herenhuizen uit die tijd.

Tijdens een wandeling door het centrum van Wroclaw zult u ongetwijfeld ook langs de Tumski brug komen, een grote turkoois stalen brug die de wijken Ostrów Tumski en Wyspa Piaskowa met elkaar verbindt. De brug staat in Wroclaw bekend als de “Lovers Bridge”. Zowel toeristen als inwoners van Wroclaw hangen slotjes aan de spijlen van de brug om zo de liefde te verzegelen. Na het ophangen van het slotje gooien zij de sleutel in het water van de Oder. Een traditie die tegenwoordig in veel Europese steden populair is.

Tot slot kunnen wij u aanraden om een boottochtje te maken op de Oder. Wroclaw is immers niet voor niets het Venetië van Polen. U kunt een georganiseerd tochtje maken of zelf een bootje huren. Zeker op een mooie, zonnige dag is het fantastisch om rustig rond te dobberen en vanaf het water te genieten van het uitzicht op de stad.

Dag 3: Krakau
Vandaag gaat u Krakau bezoeken. Vanuit Wroclaw is dit ongeveer 270 km. Krakau – ook wel Krakow genoemd - is na de hoofdstad Warschau de grootste stad van het land. De stad ligt aan de grootste rivier van Polen, de Wisla, en is volgens de Polen “het kloppend hart van Polen”. Door de eeuwen heen werden hier de koningen gekroond en begraven en veel bezienswaardigheden herinneren aan deze koninklijke tijden. Wandel na aankomst in de stad op uw gemak door het fantastisch bewaard gebleven middeleeuwse centrum. U zult al snel ontdekken waarom het centrum van Krakau zeer terecht vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ongetwijfeld komt u al wandelende bij één van de mooiste pleinen van Europa, het Rynek Glowny. Het is het bruisende hart van de stad, met diverse fraaie bezienswaardigheden. Neemt u zeker een kijkje bij de Lakenhallen, waar u op zoek kunt gaan naar een mooi souvenir. In de Krakau Lakenhallen vindt u namelijk de bazaar voor typisch Poolse kunstnijverheid producten. Gun uzelf daarnaast ook even de tijd om heerlijk te genieten van een drankje op één van de vele gezellige terrasjes. U overnacht drie nachten in een hotel nabij Krakau.

Dag 4: Wieliczka
Op slechts 20 minuten rijden van Krakau en niet ver van uw hotel ligt één van de oudste zoutmijnen ter wereld: de Wieliczka zoutmijnen. In totaal vindt u hier een gangenstelsel van maar liefst 300 km lang, dat op sommige plekken een diepte van maar liefst 327 meter bereikt! De zoutmijn is uniek en staat derhalve al jarenlang vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Onder leiding van een Engelstalige gids kunt u vandaag kennismaken met de bijzondere wereld van het zout en de zoutwinning. De tour leidt u door een sprookjesachtige “stad” van zoutgangen, kamers en zalen met unieke zoutstenen beelden. U ziet ondergrondse meren en tal van oude werktuigen die door de eeuwen heen gebruikt zijn bij het werken in de mijn. En o.a. een hele bijzondere kapel. Tijdens de rondleiding legt u ongeveer 3, 5 km af onder de grond. In de mijn is een constante temperatuur van circa 14 graden. Neemt u dus vandaag een warme trui mee, ook tijdens mooie zomerse dagen.

Na het bezoek aan de zoutmijn kunt u zelf bekijken wat u vandaag verder wil gaan doen. Krakau biedt meer dan genoeg mogelijkheden qua bezienswaardigheden en ligt vlakbij Wielizcka. Krakau staat ook bekend als stad van muziek, o.a. van Chopin. Bijna dagelijks vindt er op wisselende locaties een gratis concert met verschillende soorten muziek plaats. In de informatie die u bij de reis ontvangt, worden de diverse locaties genoemd. Informeer ook zeker ter plaatse naar de mogelijkheden.

Dag 5: Krakau
Vandaag kunt u nog verder kennismaken met de mooiste cultuurstad van Polen. ’s Ochtends kunt u genieten van een boottocht over de Wisla (incl.). Vanaf het water heeft u een heel ander perspectief op alle bezienswaardigheden. Na de boottocht kunt u zelf het programma voor de rest van de dag bepalen. Wanneer u nog niet bij de Koninklijke Burcht geweest bent, dan kunnen wij u aanraden om daar vandaag zeker langs te gaan. Het Wawel kasteel, zoals de burcht ook wel genoemd wordt, is voor sommige Polen haast “heilige grond”, vanwege de lange koninklijke historie die hier geschreven is. Naast de burcht vindt u de Wawel kathedraal, die zeker ook een bezoek waard is.

Eventueel kunt u vandaag ook op eigen gelegenheid Auschwitz bezoeken, gelegen op circa 60 km van Krakau. Het concentratiekamp geldt als wereldwijd symbool voor de afschuwelijke gebeurtenissen tijdens de Holocaust. Het was het grootste vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaatsgevonden. Tussen 1940 en 1945 zijn hier meer dan 1,1 miljoen mensen omgebracht. Auschwitz bezoeken is zeer indrukwekkend en minder geschikt voor kinderen onder de 14 jaar. Houdt u daar rekening mee als u besluit om het kamp te bezoeken.

Dag 6: Zakopane, ca. 100 km
De volgende plaats die u tijdens deze prachtige autorondreis Polen bezoekt is Zakopane, ongeveer 100 km ten zuiden van Krakau. De stad ligt op 850 meter hoogte, aan de voet van de Giewont (1984 m) in het Tatra-gebergte. Het is ’s zomers een geliefde plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Niet voor niets wordt het Tatra-gebergte opgenomen in veel Polen rondreizen.

Vandaag kunt u na aankomst in Zakopane allereerst kennismaken met de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Het centrum bestaat feitelijk uit één hele lange straat, de Ulica Krupówki. Aan deze straat bevinden zich veel souvenirwinkels, restaurants en pubs. Aan de noordkant van deze straat vindt u het Tatra Museum, een interessant museum over de regio en het Tatra-gebergte. Hier ziet u ook de Parish Church of the Holy Family. Geniet van de verschillende bezienswaardigheden en gezellige sfeer en zoek een leuk adresje op voor de lunch en het diner.

Dag 7: Zakopane
Ook vandaag heeft u ruimschoots de tijd om te genieten van al het goede dat Zakopane te bieden heeft. Aanrader is de dagelijkse markt aan de voet van de Gubalowka. Hier worden veel streekproducten verkocht, evenals kleding, souvenirs en andere leuke hebbedingetjes. Vanaf de markt heeft u ook de mogelijkheid om met de trein naar de top van de Gubolowka te gaan (excl.). Deze berg is 1123 meter hoog en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Zakopane. Er zijn ook diverse wandelroutes, waarvan er een aantal u in staat stellen om te voet terug te gaan naar de stad. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden!

U kunt vandaag ook naar Kuznice gaan en van daaruit de kabelbaan nemen naar Kasprowy Wierch. Dit is ’s winters het grootste en hoogst gelegen wintersportcentrum van het land. Ook hier kunt u prachtig wandelen en genieten van magnifieke vergezichten over het Tatra-gebergte. Tot slot attenderen wij u op de mogelijkheid voor een uitstapje naar Lysa Polana, van waaruit u naar het Morskie Oko meer kunt wandelen. Het meer is volgens kenners “de verborgen parel van het Tatra- gebergte”. Het meer ligt op zo’n 1045 meter boven de zeespiegel en is een geliefde trekpleister. U overnacht ook vandaag in Zakopane.

Dag 8: Terugreis naar Nederland
Aan elke vakantie komt helaas een eind. Zo ook aan deze prachtige rondreis Polen met de auto. We hopen dat u heeft genoten van het mooie land en dat u het net zo'n mooi land bent gaan vinden als wij!

Polen - Krakau - koets Polen - Tatra-gebergte 2 Polen - Tatra-gebergte Polen - Krakau - Wawel kasteel Polen - Wroclaw Polen - Krakau - Auschwitz-Birkenau Polen - Krakau - plein
8 dagen Autorondreis Zuid-Polen
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze autorondreis verblijft u in diverse goede 3-sterrenhotels, gelegen aan de rand van de verschillende steden. Het verblijf is standaard op basis van logies en ontbijt. U heeft de beschikking over een comfortabele kamer met bad en/of douche en toilet. Vaak zijn meer faciliteiten aanwezig.

Bij de tickets ontvangt u de gegevens van alle hotels. De reservering van de hotels gebeurt op basis van de beschikbaarheid op de door u gewenste data. Nabij Krakau verbijft u in Hotel Junior Debniki(of gelijkwaardig). De afstand naar Krakau bedraagt ca. 10 kilometer. Tegen een toeslag van € 15,- p.p. kunnen we ook een hotel in Krakau (nabij openbaar vervoer, en ca. 2 km van het centrum) voor u boeken. Voorbeeldhotel is hotel Demel. Voor een 1-persoonskamer in het hotel in Krakau geldt een extra toeslag bovenop de normale toeslag.

8 dagen Autorondreis Zuid-Polen
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • Overnachtingen in 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in Wroclaw
 • 3 x overnachting nabij Krakau
 • 2 x overnachting in Zakopane
 • Entree Wieliczka zoutmijnen o.l.v. Engelstalige gids
 • Boottocht op de Wisla in Krakau (1 uur)
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Parkeerkosten en niet genoemde entreegelden

Bijzonderheden

 • Belangrijk: Op deze reis zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
8 dagen Autorondreis Zuid-Polen
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Rondreis Polen

Geen enkel land in Europa kan zich beroemen op zo'n verscheidenheid aan landschappen als Polen. Aan de Oostzee vindt u gouden stranden, in het noorden de Grote Meren en in het zuiden de rotsige toppen van het Tatra gebergte. Zelden komt men zulke uitgestrekte bosgebieden tegen als het Bialowieska Woud, dat vermeld staat op de UNESCO-lijst van het werelderfgoed.

Naast een prachtige natuur vindt u in Polen interessante steden en bezienswaardigheden. Het meest bekend zijn ongetwijfeld Warschau en Auschwitz. In de hoofdstad Warschau vindt u onder meer het Lazienkipark met het bijzondere Chopin monument, het Koningsslot - dat symbool staat voor de staat Polen – en de Sigismundzuil, het oudste gedenkteken van de stad Warschau.
8 dagen Autorondreis Zuid-Polen
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.2
2 klanten gaven hun reactie
Christiaans
Over het algemeen goed. De 8 dagen gaven ons een goede indruk van het land.
 • Waardering: 7,0
anoniem
 Alles oke, behalve geen nederlandse gidsen.
 • Waardering: 9,3
8 dagen Autorondreis Zuid-Polen
Logies en ontbijt