Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Overig

Goed verzekerd op reis

Boek een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering
Er wordt wel eens over getwijfeld, maar onderschat alstublieft de waarde van een reis- en annuleringsverzekering niet. De reden 'ik ga mijn reis toch niet annuleren' wordt maar al te vaak genoemd. Natuurlijk denkt u er niet aan de reis te annuleren waar u maandenlang voor heeft gespaard en waar u al tijden naar uitkijkt. Maar het gaat niet alleen om het willen annuleren van uw reis. Meestal is het een situatie waarin u uw reis moet annuleren. Bijvoorbeeld omdat u uw been breekt of omdat er iemand in uw naaste familie overlijdt. Die situaties zijn al niet leuk. Het is dan extra belangrijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het annuleren van uw vakantie en bijkomende kosten.

Maar ook als u al op reis bent, is het belangrijk goed verzekerd te zijn. Want wat doet u als uw koffer kwijtraakt op het vliegveld? Of als uw spullen gestolen worden of beschadigd raken? In veel gevallen verloopt de vakantie gelukkig helemaal naar wens, maar het is een fijne gedachte dat de kosten voor uw waardevolle spullen gedekt zijn als u op reis bent.

Direct de doorlopende verzekeringen boeken >>Goed verzekerd op reis = zorgeloos op reis
Misschien bent u zich wel bewust van het belang van goede verzekeringen, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen. Wij leggen u dat graag uit. Om te beginnen is het goed om het verschil tussen beide verzekeringen te weten.

Reisverzekering
Een reisverzekering zorgt o.a. voor uw spullen op reis of ziektekosten. Bijvoorbeeld als uw spullen beschadigd raken of gestolen worden. Maar ook medische kosten die worden gedekt. Bijvoorbeeld als u opgenomen moet worden in het ziekenhuis of naar Nederland gerepatrieerd (teruggebracht) moet worden. Uw zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland vaak voor Nederlands tarief, terwijl de kosten veel hoger kunnen uitvallen. Uw reisverzekering is dan de uitkomst.

Annuleringsverzekering
Met een annuleringsverzekering krijgt u uw reissom terug wanneer u onverhoopt uw reis moet annuleren van tevoren, of wanneer uw reis onderweg afgebroken moet worden. Denk hierbij aan ziekte of overlijden in uw 1e- en 2-graads familie. U moet er niet aan denken, maar als het gebeurt bent u goed verzekerd.

Bij beide verzekeringen raden we aan de voorwaarden goed door te lezen bij het afsluiten. Zo weet u precies wanneer uw kosten wel of niet vergoed worden.Kortlopende reis- of annuleringsverzekering
De kortlopende reis- of annuleringsverzekering is alleen geldig voor de duur van één geboekte reis. Als u uw zomervakantie boekt, zijn deze verzekeringen dus alleen van toepassing op die reis. Deze verzekeringen kunt u gewoon bij het reserveren van uw reis afsluiten. Tijdens het invullen van uw gegevens krijgt u de optie om de verzekeringen meteen af te sluiten.

Doorlopende reis- of annuleringsverzekering
De doorlopende verzekeringen zorgen ervoor dat u het hele jaar door goed verzekerd bent. Handig als u vaker per jaar op reis gaat! Dat kan naar het buitenland zijn, maar geldt bijvoorbeeld ook als u een of meer overnachtingen in Nederland boekt. Deze verzekering is geldig op alle reizen die u maakt, ongeacht waar u de reis boekt. Boekt u bijvoorbeeld ook wel eens een reis bij een andere tour operator? Geen probleem, ook dan bent u gewoon gedekt met deze verzekering.

Het voordeel van een doorlopende verzekering, is dat u niet steeds opnieuw een premie betaalt. Over het geheel gezien is het een stuk voordeliger om doorlopend verzekerd te zijn. Bovendien hoeft u niet steeds opnieuw uit te zoeken hoe de voorwaarden in elkaar zitten. U bekijkt dit van tevoren goed en weet voortaan hoe u verzekerd bent. U krijgt natuurlijk elk jaar een polisoverzicht met de voorwaarden.

Zowel bij de kortlopende als bij de doorlopende reisverzekering, kunt u ook extra modules afsluiten. Standaard is bijvoorbeeld inbegrepen dat wanneer 1e- of 2e-graads familie overlijdt, u de annuleringskosten vergoed krijgt. Maar er kunnen natuurlijk nog meer belangrijke personen in uw leven zijn. Bijvoorbeeld een goede vriend of degene die op uw huis(dieren) past. U kunt die persoon extra meeverzekeren, zodat uw kosten ook gedekt zijn als er iets met diegene gebeurt. Maar u kunt ook extra wintersportdekking afsluiten of andere extra's. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan houdt u het gewoon bij de standaarddekking.

Sluit hier uw doorlopende verzekeringen af >>Hoe kunt u uw verzekeringen afsluiten?
Uw kortlopende verzekeringen (voor de duur van één vakantie) kunt u gemakkelijk en snel bij het reserveren van uw reis afsluiten. De doorlopende verzekeringen sluiten wij apart af, omdat die op al uw vakanties betrekking hebben. Voor het afsluiten van onze verzekeringen werken wij al jaren nauw samen met de Europeesche Verzekeringen. De Europeesche is al sinds jaar en dag specialist in reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen. U bent dus in goede handen.

Via onderstaande links kunt u direct via ons en Europeesche Verzekeringen uw doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. U vindt hier alle mogelijkheden, extra opties en voorwaarden. Bij alle onderdelen staat een kopje info, waar u op kunt klikken. U krijgt dan meer informatie over dat onderdeel.

Bekijken & Boeken van de doorlopende reisverzekering & annuleringsverzekering >>Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via klantenservice@peterlanghoutreizen.nl of 0172-468800. We helpen u graag, zodat u met een goed gevoel en uitstekend verzekerd op reis gaat!