Menu

Over Peter Langhout Reizen

“Voletarium” en andere nieuwe attracties in Europa-Park

Met meer dan 100 attracties heeft Europa-Park het grootste aanbod van alle parken in Europa. Ook het entertainmentprogramma is met meer dan 23 uur show per dag het best gevuld. Voor het seizoen 2017 zijn tal van shows vernieuwd en kunt u genieten van diverse nieuwe attracties. Het nieuwste paradepaardje van Europa-Park is “Voletarium”, waar u kennis kunt maken met de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers en een fantastische vlucht kunt maken over de mooiste plaatsen van Europa.

De nieuwe attractie “Voletarium” – die in juni 2017 geopend wordt - is in een flying theatre. Bezoekers Worden eerst uitgenodigd om kennis te maken met de experimenten en ideeën die ten grondslag hebben gelegen aan de attracties. Na deze rondgang wordt u naar twee theaterzalen gebracht. Daar wordt alles gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht. Tijdens deze vlucht zit u in een soort brede stoeltjeslift. Deze beweegt heen en weer voor een enorm filmscherm. Hierdoor is het alsof u daadwerkelijk mee vliegt in de film. Zo vrij als een vogel ontdekt u de mooiste plaatsen en landschappen van Europa. Special effects, zoals wind, water en geur zorgen voor een extra intense beleving.

Opnames hiervoor zijn met een helikopter en drones gemaakt door Mack Media en Ambient Entertainment. De nieuwe attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar en telt een totale capaciteit van 1400 personen per uur.

In 2017 verschijnt ook de eerste bioscoopfilm van Mack Media: Happy Family. Afgelopen jaar kon u in Europa-Park reeds kennismaken met de hoofdrolspelers uit deze film. En ook tijdens het komende seizoen ziet u ze terug op de show-bühne en tijdens een virtual reality-achtbaanrit.

Bij de achtbaan Alpenexpress kunt u dit jaar kiezen uit twee VR-ritten. Gaat u met Ed Euromaus in een mijnkarretje op avontuur of kiest u ervoor om Sky Explorer te worden? Eveneens nieuw is de film in de Traumzeit Dome, de grootste mobiele 360-graden bioscoop ter wereld. Hier kunt u dit seizoen genieten van de film "The secrets of gravity - From Europe to space". Treed in de voetsporen van Albert Einstein en ga op zoek naar de geheimen van de zwaartekracht.

Tot slot is de nieuwe evenementenhal van maar liefst 3000 m2 een vermelding waard. Deze bevindt zich direct naast de Mercedes Benz-hal. De hal leent zich bij uitstek voor concerten, beurzen en andere evenementen. Daarnaast is deze ook geschikt voor tv-producties.

Wilt u in 2017 een bezoek brengen aan Europa-Park? Bekijk dan al onze Europa-Park arrangementen.