Menu

Over Peter Langhout Reizen

Autorondreizen groeien gestaag

ALPHEN AAN DEN RIJN – Vakantie… Voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar! De periode van vakanties breekt weer aan en steeds meer mensen maken plannen waar de reis dit jaar heen zal gaan. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Nederlanders met de auto op reis zal gaan. Voor wie er op eigen gelegenheid op uittrekt en veel wil zien in korte tijd, zijn autorondreizen ideaal. Deze kunt u natuurlijk zelf samenstellen, maar het boeken van een georganiseerde rondreis biedt veel voordelen! Accommodaties worden van te voren voor u geboekt en via de reisorganisatie ontvangt u interessante tips en ideeën voor bezienswaardigheden langs de door u gekozen route.

Peter Langhout Reizen is één van de organisaties in Nederland die autorondreizen aanbiedt en veel kennis heeft op het gebied van rondreizen in het algemeen. Al jarenlang biedt de organisatie gevarieerde busrondreizen en busexcursiereizen aan. Steeds vaker kwamen er vragen van klanten of er ook mogelijkheden waren om een bepaalde rondreis op eigen gelegenheid te maken. Om aan dit verzoek tegemoet te komen, zijn in 2013 een aantal autorondreizen aan het aanbod toegevoegd. “In eerste instantie alleen naar de meest populaire bestemmingen”, aldus Eliane van den Huijssen, verantwoordelijk voor de inkoop van autoreizen bij Peter Langhout Reizen. “Inmiddels is het aanbod fors uitgebreid en zeer gevarieerd. Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van een autorondreis”, zegt Eliane. “Mensen waarderen de vrijheid, maar vinden het ook prettig dat alles vooraf geregeld is. Zo kunnen ze optimaal genieten van de welverdiende vakantie, zonder zich zorgen te hoeven maken over de praktische kant van het reizen.”

Duitsland, Italië en Kroatië blijven onverminderd populair. Niet verwonderlijk wanneer u bedenkt dat dit over het algemeen zeer geliefde bestemmingen zijn voor veel Nederlanders.”, aldus Eliane. “Ook Frankrijk staat traditioneel hoog op de lijst van geliefde vakantiebestemmingen. Uit de algemene vakantiecijfers blijkt dat dit vooral mensen zijn die gaan kamperen. Toch merken wij ook dat Frankrijk “in the picture” is. De autorondreizen naar de Loire, Bretagne en de Bourgogne, een streek voor echte levensgenieters, worden ook steeds vaker geboekt.En dat geldt eigenlijk ook voor minder voor de hand liggende landen, zoals bijvoorbeeld Roemenië, Polen, Ierland, Portugal en Spanje.”

Op de vraag “Roemenië met de auto?”, geeft Eliane aan, dat ze zich kan voorstellen dat die vraag direct naar boven komt. “Een aantal bestemmingen ligt natuurlijk verder van huis. Klanten hebben echter de vrijheid om zelf te bepalen of men met de auto richting de bestemming gaat of dat men bijvoorbeeld gaat vliegen en ter plaatse een auto huurt. Voor de autohuur werken wij samen met Sunny Cars. Zij bieden huurauto’s aan door heel Europa. Wat ook gebeurt, is dat klanten verschillende autoreizen of autorondreizen met elkaar combineren. Voorafgaand of na afloop van een rondreis Italië is het immers heerlijk om nog een paar dagen relaxed te genieten van de Italiaanse zon aan het Gardameer, de Adriatische kust of de Bloemenrivièra. Of mensen plakken een paar dagen Parijs aan hun rondreis langs de Loire. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden die de autovakanties en autorondreizen bieden.” Vrijheid-blijheid” is het motto en hebben mensen speciale wensen, dan horen wij het graag!"

Wilt u dit jaar met de auto op vakantie en bent u geïnteresseerd in een autorondreis? Bekijk dan het complete aanbod autorondreizen van Peter Langhout Reizen.