Menu

Over Peter Langhout Reizen

Plopsaland de Panne is jarig

Plopsaland de Panne is jarig!


De start van het nieuwe pretparkseizoen nadert met rasse schreden. Alle pretparken bereiden zich voor op het nieuwe seizoen en presenteren met trots nieuwe attracties, shows en andere wetenswaardigheden. Zo ook Plopsaland de Panne. Dit jaar viert Plopsaland De Panne haar 15e verjaardag.

Het themapark opende op 28 april 2000 voor het eerst haar deuren. Door de jaren heen werd het park volledig omgetoverd tot een Studio 100-themapark, waarbij een magische architectuur en een sprookjesachtige sfeer gecombineerd worden met vele topattracties. Vorig jaar ontving Plopsaland De Panne een recordaantal bezoekers (bijna 1,3 miljoen bezoekers), een aantal waar men bij de opening van het park in 2000 niet van durfde te dromen.

Vanwege de verjaardag, wordt er dit jaar feest gevierd! Het themapark pakt uit met een verjaardagsparade, waarin de populaire Studio 100-figuren de hoofdrol zullen in spelen. De parade zal dagelijks te bewonderen zijn op een vast parcours door het park. En dat is nog niet alles! Alle bezoekers kunnen ook een reusachtige verjaardagstaart bewonderen bij de ingang van het park.

Ook de figuren waar het allemaal mee begon - Samson & Gert - worden voor de 15e verjaardag van Plopsaland de Panne in de bloemetjes gezet. Het Kermisplein van Samson & Gert krijgt vanwege de festiviteiten een speciale make-over. In deze zone komt er onder meer een gloednieuwe slingermolen, krijgen de personages hun eigen standbeeld en worden bestaande decoratie-elementen helemaal opgesmukt.

En dat is nog niet alles. Plopsaland de Panne kondigt ook met trots aan, dat het originele F.C. de Kampioenencafé een vaste plek krijgt in het pretpark. Maar liefst 21 seizoenen lang – van 1990 tot 2011 – was het café van De Kampioenen het middelpunt van de gelijknamige tv-serie. Het kantinedecor wordt door jong en oud herkend en krijgt een vaste plek aan het Dorpsplein van Plopsaland De Panne. Studiospots en camera’s geven u als bezoeker het gevoel, dat u echt op de tv-set van F.C. de Kampioenen zult rondlopen. Bovendien wordt het mogelijk om - net als de acteurs - in het café een hotdog, tosti of de alom bekende ‘dagschotel’ te bestellen. De opening van het nieuwe horecapunt zal niet zomaar voorbij gaan. Op 1, 2 en 3 mei wordt het F.C. de Kampioenencafé – tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen - feestelijk geopend in het bijzijn van de acteurs. Naast verschillende meet & greets en fotomomenten met de fans krijgen De Kampioenen ook een rol in de parade.

Bent u erbij? Bekijk onze arrangementen naar PLOPSALAND DE PANNE..