Menu

Over Peter Langhout Reizen

Phantasialand: nieuw themagebied met wereldrecords

Een bezoek aan het pretpark Phantasialand in Duitsland wordt nu nog leuker! In juni opende Phantasialand een nieuw themagebied: Klugheim met 2 gloednieuwe achtbanen en maar liefst 6 wereldrecords!
De nieuwe achtbaan TARON is de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld met de meest intensieve LSM-lancering wereldwijd. In deze achtbaan kunt u echt het gevoel van snelheid ervaren. Pure adrenaline met een extreem verweven layout. In deze bouwstijl is de TARON namelijk niet alleen de snelste multi-lanceer achtbaan, maar ook de langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. En alsof dat alles nog niet genoeg is, kan deze nieuwe achtbaan ook het wereldrecord op zijn naam schrijven voor het hoogste aantal kruisingen. Tijdens een rit met de TARON passeert u maar liefst 116 kruisingen, hetgeen uniek is in de wereld! Twee katapult-lanceringen zorgen voor een dubbele portie adrenaline en de airtime-heuvels, plotselinge richtingsveranderingen en near-miss effecten maken een rit in de TARON tot een onvergetelijke ervaring.

Naast de TARON opende Phantasialand in juni ook de nieuwe familie-achtbaan RAIK. “Een familie-boomerang en ware funmachine”, aldus Phantasialand. RAIK is toegankelijk voor alle gasten vanaf 1,00 meter en is daarmee bijzonder familievriendelijk. Houdt u van achtbanen en gaat u richting Phantasialand, dan mag u een ritje met de RAIK zeker niet missen. Ook deze nieuwe rollercoaster mag namelijk twee wereldrecords op zijn naam schrijven. RAIK is niet alleen de snelste familie-boomerang ter wereld, het is tevens de langste familie-boomerang. Met zijn buitengewone layout slingert RAIK door het themagebied Klugheim, zij aan zij met de TARON. Stapt u in, let dan wel op… RAIK gaat namelijk voor- en achteruit en dendert in volle vaart door het station. Laat andere gasten met open mond toekijken, terwijl u volop de adrenaline door uw lijf voelt stromen…!

Wilt u dit jaar naar Phantasialand? Bekijk dan onze voordelige reizen naar Phantasialand!