Menu

Over Peter Langhout Reizen

Pretparken populaire last minute vakantiebestemming

ALPHEN AAN DEN RIJN – Afgelopen vrijdag sloten ook de laatste scholen hun deuren voor de zomervakantie. Nog even en dan start ook de traditionele bouwvak. Dat betekent dat de mensen die nog geen vakantie geboekt hebben dit jaar en binnenkort toch nog even weg willen, zich volop oriënteren op de last minute vakantiemarkt. Met de hoge temperaturen in eigen land constateert Peter Langhout Reizen dat vooral de pretparken populair zijn.

Veel mensen die nu nog geen vakantie geboekt hebben, kiezen er voor om relatief dichter bij huis te blijven. Dat is de conclusie die Peter Langhout Reizen trekt uit het grote aantal last minute boekingen voor korte vakanties. Met name de pretparken zijn populair. Bus- en autoreizen naar Disneyland Parijs scoren goed, evenals korte vakanties naar de Belgische kust inclusief een bezoek aan Plopsaland de Panne en de 2- en 3-daagse reizen naar Movie Park Germany. Het zijn vooral jongeren en gezinnen met kinderen die kiezen voor de pretparken.

Klanten in de leeftijd 45+ kiezen last minute vooral voor de korte vakanties naar Duitsland. De Moezel, Eifel, Harz en het Zwarte Woud zijn bij deze doelgroep het meest populair. En als men alsnog kiest voor een zonvakantie, dan gaat de reis relatief vaak richting Kroatië of Benidorm. Al blijven de Italiaanse steden en Toscane ook hoog op de lijst staan.

Meer informatie over last minute zomervakanties? Bekijk dan onze algemene inspiratiepagina met last minute reizen voor de zomervakantie van 2013.