Menu

Over Peter Langhout Reizen

Europa-Park breidt themagebieden uit

Precies 41 jaar na de opening van het pretpark, heeft Europa-Park in Duitsland het 14e themagebied geopend. Vanaf nu kunt u Ierland toevoegen aan uw reis door Europa in Europa-Park. Wandel door een Iers vissersdorpje met groene heuvels en fraaie baai, ga langs bij de Ierse pub om te genieten van typisch Ierse hapjes en drankjes en ontdek de talrijke familie-attracties in het Ierse land.

Het themagebied Ierland is een echt eiland. Rondom wordt het gebied omgeven door de rivier de “Elz”. Stap over één van de drie bruggen om alle nieuwe avonturen te ontdekken en te beleven. Ga richting het werfgebouw en test in het kinderschommelschip “Dancing Dingie” hoe zeevaardig u bent. Het schip gaat niet alleen heen en weer, maar beweegt ook om zijn eigen as. Een spannend avontuur voor jong en oud. Dat geldt ook voor de bootjescarrousel “Sheep Rock” en de “Ba-a-a Express”, een treintje dat vrolijk over de groene Ierse heuvels met de grazende schapen suist. Kinderen van 3 jaar en ouder en een lengte van minimaal 95 cm mogen instappen en genieten van hun eerste echte achtbaanrit.

Nieuw is ook "Old Mac Donald's Tractor Fun”, een tractorrit door moestuinen met echte groenten en echt fruit. Voor heel even zijn de kinderen een echte Ierse boer of boerin. Zij zitten voorop op de tractor en de ouders mogen op de achterbank. Zonder hulp van ouders kunnen de kids instappen bij de “Quipse Paddle Boats” bij een oude kerkruïne en een kanotochtje maken om de wachttoren. Kunnen de kleintjes nog niet zwemmen? Niet getreurd, ook aan de allerkleinsten is door Europa-Park gedacht bij de opzet van het themagebied Ierland. Op en onder het dek van “Paul’s Playboat” zijn talloze geheimen te ontdekken en op “Little Lamb’s Land” wachten wollige vriendjes op hun nieuwe speelkameraadjes. En ook op het strand van “Dingle Bay” is spelen het motto. Wie bouwt het mooiste zandkasteel, terwijl ouders even heerlijk tot rust komen op één van de ligstoelen of strandkorven in de baai?

In "Spinning Dragons" zorgen 18 draaiende draken ervoor dat u uw oriëntatie voor even kwijt bent. En in "Tower Tow" gaat de reis omhoog, als u tenminste genoeg spierkracht in uw armen heeft om de 9 meter hoge top te bereiken.

Zie hoe "Limerick Castle" - een 800m2 groot indoor speelparadijs - direct in het oog springt. Hier zullen kinderen zich urenlang kunnen vermaken met tal van glijbanen, labyrinten en klimtoestellen. De langste glijbaan is maar liefst 15 meter lang! Bij het kasteel vindt u ook de Ierse pub: “The O’Mackay” waar u kunt genieten van typisch Ierse gerechten, waaronder echte “pies”, sandwiches en burgers met lamsvlees. Ook liefhebbers van koffie en bier komen hier aan hun trekken. Naast het echte Guinness bier wordt onder meer ook zelf gebrouwen O-Mackay-bier geschonken aan de tap. Proost!

Tot slot noemen wij nog “Shamrock Gifts and Treats" en "Milka Tender World". Hier kunt u leuke en lekkere souvenirs kopen als herinnering aan uw bezoek aan Ierland, ook wel het "Groene Eiland" genoemd. En met meer dan 4000 planten is het nieuwe land van Europa-Park zeker groen te noemen!

Ontdek Ierland en de rest van Europa in Europa-Park. Boek vandaag nog één van onze vele leuke arrangementen, waarbij u keuze heeft uit verschillende hotels en een variërend aantal dagen entree.

Bekijk het aanbod en laat u verrassen.Bron: Europa-Park