MSC Cruises restyled de MSC Armonia
Menu

Over Peter Langhout Reizen

MSC Cruises breidt haar vloot uit

MSC Cruises breidt haar vloot uit


De vloot van MSC Cruises wordt uitgebreid en volledig gerestyled. Vier schepen van de klasse MSC Lirica krijgen een complete metamorfose Na de restyling krijgen de MSC cruise schepen een boost aan entertainment aan boord. Verder worden zij voorzien van diverse technologische hoogstandjes en worden de MSC schepen uitgebreid met bijna 200 nieuwe hutten per schip. Elk schip krijgt een compleet nieuw waterpark aan boord. Na de uitbreiding zijn de cruise schepen 275 meter lang, wegen ze maar liefst 65.000 ton en kunnen er meer dan 2.500 cruisereizigers aan boord.

Voor de verbouwing worden de schepen doormidden gezaagd om extra kamers toe te voegen. Gisteren is men op de scheepswerf in Palermo begonnen met het verlengen van het cruiseschip MSC Armonia. Nadat het cruise schip was doorgezaagd, is de 14.000 ton wegende boeg langzaam 30 meter achteruit geschoven. Daarna kon een 24 meter lang nieuw scheepssegment tussen de beide scheepsdelen geschoven worden. De operatie wordt geleid door een team van ’s werelds beste scheepsbouwers en was een mijlpaal in het miljoenen kostende Renaissance Programma van MSC Cruises.

Aandacht voor het milieu
De volgende stap in de restyling van de MSC Armonia is het terugdringen van de ecologische voetafdruk van het schip. De MSC Armonia krijgt een speciale rompbehandeling om de weerstand te minimaliseren wat het brandstofverbruik vermindert. LED technologie wordt toegepast in alle publieke ruimtes van het schip, waardoor er minder energie aan boord wordt verbruikt. Ook wordt er een zogeheten ‘Variable Speed Drive Inverter’ geïnstalleerd en krijgt de schroef van het schip een nieuw design, beide om efficiency te verhogen.

Nieuw interieur
Als de restyling straks klaar is, heeft het schip niet alleen 193 nieuwe hutten, ook het interieur is dan compleet vernieuwd. Er vindt een upgrade van entertainment en services plaats en in samenwerking met Chicco wordt er voor de jonge reizigers een nieuwe Mini Club, Young Club, Junior Club en een gerestylde Teens Club geïntroduceerd. Aan boord van de MSC Armonia kunt u vanaf dan genieten van een nieuwe lounge en bibliotheek. De MSC Aurea Spa is dan geheel vernieuwd en echte avonturiers kunnen dan genieten van een compleet nieuw on-board waterpark. Tot slot kunnen reiziger na de verbouwing 20 uur per dag terecht in het uitgebreide restaurant.

Op 17 november 2014 is de MSC Armonia klaar om in geheel nieuwe stijl de wateren van de Middellandse Zee te verkennen. Dit wordt gevierd met een Middellandse Zee cruise vanuit Genua naar de Canarische Eilanden.