Menu

Over Peter Langhout Reizen

Movie Park Germany opent nieuwe triple launch coaster

Star Trek™: Operation Enterprise


Movie Park Germany heeft er een attractie bij: de gloednieuwe achtbaan “Star Trek™: Operation Enterprise“. Een unieke attractie, want in wereldwijd is dit de enige Star Trek™ gelicenseerde achtbaan en het op één na hoogste bouwwerk in het park. Kortom: een achtbaan van superlatieven! De Star Trek™: Operation Enterprise is een zogenaamde “launch coaster”, een achtbaan waarbij u als bezoeker door een soort katapult wordt afgeschoten.

Duitslands grootste film- en attractiepark is trots op de nieuwe attractie, zo bevestigt Thorsten Backhaus, de bedrijfsleider van het themapark. “Star Trek™ brengt al 50 jaar lang generaties in vervoering met bekende characters als Captain Kirk, Mister Spock en Captain Picard. Naast een nieuwe adrenalinekick tijdens de roller coaster krijgen onze gasten met de nieuwe attractie ook de mogelijkheid om een compleet Star Trek universum in te duiken. In feite worden ze er zelf onderdeel van. In de route van de achtbaan is bovendien een uniek element ingebouwd, dat bezoekers absoluut zal verrassen en waarvan niet alleen Star Trek fans onder de indruk zullen zijn.”

Voor de bouw van de nieuwe attractie heeft Movie Park Germany samengewerkt met Mack Rides, de grootste producent van achtbanen en pretpark attracties in Duitsland. De achtbaan bevindt zich direct bij de ingang van Movie Park en is daarmee een blikvanger voor iedere bezoeker. “Binnen het pretpark is alleen de Free Fall Tower hoger”, aldus de bedrijfsleider van het park.

Met de nieuwe Star Trek achtbaan breidt Movie Park niet alleen haar portfolio voor families en jongeren uit, het park komt ook tegemoet aan een grote wens van de bezoekers, aldus Thorsten Backhaus. “De enquêtes die wij met regelmaat onder onze bezoekers houden, toonden aan dat de mensen graag een grote, nieuwe sensatieattractie wilden. En met de komst van de gloednieuwe achtbaan “Star Trek™: Operation Enterprise“ kunnen wij die wens in vervulling laten gaan. We zijn niet alleen trots op de roller coaster, maar zeker ook op de origineelgetrouwe brug van de U.S.S. Enterprise NCC-1701-D uit de The Next Generation-serie. Bezoekers gaan via de brug naar de attractie en worden zo in feite opgeleid tot Starfleet-kadetten. Bent u klaar voor uw eerste missie…? Captain Jean-Luc Picard en zijn crew wachten op u”, aldus bedrijfsleider Thorsten Backhaus.

Wilt u kennismaken met de nieuwste attractie van Movie Park Germany?
Boek dan een busreis Movie Park of autovakantie Movie Park