Menu

Over Peter Langhout Reizen

EuropaPark: 100 miljoenste bezoeker én uitgeroepen tot beste park ter wereld

Europa-Park bereikt twee mijlpalen in één week


Duitslands grootste attractiepark mocht deze week niet alleen de 100 miljoenste bezoeker ontvangen, ook werd het park bij de "Golden Ticket Awards" als eerste Europese park tot 'beste attractiepark ter wereld' verkozen.

Afgelopen maandag verwelkomde Europapark de 100 miljoenste bezoeker van het park sinds de opening op 12 juli 1975. Samen met haar gezin werd de gelukkige Monika Wilke de hele dag als VIP behandeld. Tevens ontving zij een jaarkaart om in 2015 het 40-jarig jubileum van het park mee te vieren. Vanwege de feestelijkheden werden ook 100 ballonnen opgelaten met daaraan 100 vrijkaarten.

Ongeveer gelijktijdig werd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, bij de "Golden Ticket Awards' in San Diego, het pretpark Europa-Park verkozen tot het 'beste attractiepark ter wereld'. De verkiezing van beste parken en attracties werd voor de 17e keer georganiseerd door het vakblad ‘Amusement Today’. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen werd geraadpleegd om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen. Europa-Park won hierbij de titel 'Beste pretpark ter wereld'. Daarmee is Europa-Park het eerste Europese park dat deze prijs in ontvangst mocht nemen. Een feestje waard! Europapark is extra trots op het behalen van de titel, aangezien er verder ook geen enkel ander Europees park in de top 10 vermeld stond. 

Ook steeds meer Nederlanders weten ook de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt hier steeds bekender en het aantal bezoekers uit Nederland en België is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. En dat de mensen vanuit Nederland Europapark ook enorm waarderen, blijkt uit de hoogste score die Europa-Park van alle Europese attractieparken krijgt op Zoover. Niet voor niets is het pretpark ook al meerdere malen uitgeroepen tot het beste pretpark van Europa.

Ook zin om naar Europa-Park te gaan...?

Ontdek het leukste pretpark ter wereld en boek nu direct een leuk weekendje weg! Geniet van de vele leuke attracties, spannende achtbanen, wervelende shows en unieke activiteiten. Bekijk HIER het aanbod van alle reizen naar Europa-Park.

TIP:
Maak vast een virtueel ritje in één van de achtbanen van Europa-Park en bekijk onze inspiratiepagina met de snelste achtbanen van Europa!