Menu

Over Peter Langhout Reizen

ISO-certificering voor busonderneming van Peter Langhout Reizen

ISO-certificering voor busonderneming van Peter Langhout Reizen


De touroperator Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn is in november 2016 overgenomen door HAVI Travel. Deze organisatie was reeds langere tijd verantwoordelijk voor de uitvoering van de busreizen van Peter Langhout Reizen. HAVI Travel is een partij die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Onlangs heeft de organisatie ook twee certificaten voor ISO-normeringen ontvangen: ISO 9001:2015 voor het kwaliteitsmanagementsysteem en ISO 14001:2004 voor het milieumanagementsysteem van de organisatie. HAVI Travel is daarmee één van de weinige touringcarbedrijven in Nederland die aan deze ISO-normeringen voldoet.
ISO-normering voor kwaliteitsmanagement
Peter Langhout Reizen is trots op de prestatie van HAVI-Travel. “De ISO 9001 certificering toont aan dat de bussen voldoen aan alle wettelijke normen op het gebied van kwaliteit”, aldus Mariëlle Haan, woordvoerder van Peter Langhout. “Daarnaast verzekert de ISO-normering ons, dat HAVI Travel er naar streeft alle processen die betrekking hebben op de kwaliteit van ons product verder te optimaliseren. De ISO-normering is namelijk een continu proces. En dat geldt ook voor de kwaliteit, die essentieel is in de markt waarin wij ons bewegen; een markt die continu in beweging is. De klant van vandaag de dag is kritisch en vraagt om een steeds hogere kwaliteit. Daarnaast eist de consument anno 2017 een organisatie die doet wat zij belooft. Samen met HAVI Travel zullen wij er alles aan doen om aan beide wensen tegemoet te komen.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Naast betrouwbaarheid en kwaliteit zijn ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen begrippen die binnen de bedrijfsvoering van HAVI Travel centraal staan. Om die reden heeft het touringcarbedrijf van Peter Langhout Reizen zich tevens gecertificeerd voor de ISO 14001:2004 en het SCCM certificatiesysteem.ISO 14001 is een wereldwijd gestandaardiseerde norm voor milieumanagementsystemen. Doel van de certificering is, de milieuprestaties van de onderneming continu te verbeteren. Dit geldt zowel voor de processen binnen HAVI Travel als met betrekking tot het verduurzamen van onder meer de touringcars en reizen die HAVI Travel aanbiedt. “Met dit laatste zijn wij in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen natuurlijk heel blij”, aldus Mariëlle Haan. “Als ANVR-organisatie houden wij ons ook bezig met duurzaam toerisme en het prettig als wij ons in dit proces gesteund weten door onze vervoerspartner.”

“De SCCM-certificering staat overigens garant voor een verantwoord milieu- en arbomanagementsysteem binnen HAVI Travel en daarmee sluit de organisatie ook op dit vlak aan bij het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen van Peter Langhout Reizen.”

Kwaliteit in de brede zin van het woord
In de huidige toeristische markt is het belangrijk om te voldoen aan ieders verwachtingen. Dit kan alleen als er goede werkprocedures zijn en alle schakels van dienstverlening op elkaar aansluiten. Aan het woord is de algemeen directeur van HAVI Travel: “Wij onderkennen ook bij het interne proces het belang van het aspect kwaliteit in de meest brede zin van het woord. Naast goede werkprocedures en duidelijke afspraken, hebben wij aandacht voor milieuzaken en speelt de gezondheid en veiligheid van zowel onze klanten, onderaannemers als interne medewerkers een belangrijke rol. De komende jaren zullen wij blijven streven naar een continue verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van onze bedrijfsvoering.” Jaarlijks zal er een audit plaatsvinden bij HAVI Travel, waarbij bepaald wordt of de organisatie nog steeds aan alle ISO-normeringen voldoen. Voor Peter Langhout Reizen een extra zekerheidstelling ten aanzien van de kwaliteit van de uitvoering van de busreizen.


Over HAVI Travel
HAVI Travel is gevestigd in Rijssen (Overijssel) en heeft zo’n 180 werknemers in dienst. Het bedrijf is eigendom van de zakenfamilie Langenhof. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1924 is HAVI Travel uitgegroeid tot een internationaal touringcarbedrijf met circa 60 bussen. Naast het kantoor in Rijssen heeft HAVI Travel ook een kantoor in Peking. Van daaruit verzorgt zij onder meer busreizen voor Chinezen die naar Europa op vakantie gaan. Voor de uitvoering van deze reizen maakt HAVI Travel onder meer gebruik van Poolse en Roemeense chauffeurs.

Sinds november 2016 maakt Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn ook deel uit van de HAVI Travel Group. De reizen van Peter Langhout Reizen worden uitsluitend uitgevoerd door het Nederlandse touringcarbedrijf van HAVI Travel. Klanten van Peter Langhout Reizen zijn met de ISO-certificering van HAVI Travel dan ook verzekerd van een uitstekende kwaliteit van de busreizen.Naast busreizen biedt Peter Langhout Reizen overigens ook autovakanties, fietsvakanties, cruisereizen, stedentrips en onder meer pretpark-arrangementen aan.