Vakantie Vorarlberg

Vorarlberg is een kleine deelstaat in het westen van Oostenrijk. De streek ligt aan de rivier de Rijn en de Bodensee en grenst in het oosten aan het populaire Tirol. Ondanks dat Vorarlberg niet zo groot is, heeft de deelstaat haar bezoekers veel te bieden. Groot voordeel is, dat Vorarlberg aan maar liefst 3 verschillende landen grenst. Uitstapjes naar Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein zijn hierdoor heel eenvoudig.

In het noorden van Vorarlberg ligt het Bregenzerwald, een bergachtige streek met uitgestrekte bossen. Hier vindt u ook het Großes Walsertal en het Kleinwalsertal met grillige bergen en tal van pittoreske dorpen. Centraal gelegen in Vorarlberg vindt u de Lechtaler Alpen met onder meer de Verwall groep en imposante Rote Wand die het landschap bepalen. En in het zuiden ligt de Silvretta met indrukwekkende bergtoppen boven de drieduizend meter. De hoogste top is de 3312 meter hoge Piz Buin. Een rit over de toeristische Silvretta Hochalpenstraße loont zeker de moeite!

In Vorarlberg liggen een paar steden die een speciale vermelding waard zijn. We noemen u onder meer Bregenz, gelegen aan de Bodensee. Dit is de hoofdstad van Vorarlberg. In het centrum van Bregenz vindt u diverse fraaie historische bezienswaardigheden. Bregenz is ook een prima uitgangspunt voor een bezoek aan het Bregenzerwald. Wilt u genieten van een mooi panorama? Ga dan met de Pfänder bij Bregenz omhoog. Deze 1062 meter lange kabelbaan brengt u naar een fraai uitzichtpunt! Een andere vermelding waard is Bludenz. Deze stad is gelegen op de plaats waar drie toeristische dalen bij elkaar komen, namelijk het Klostertal, de Silvretta regio en de Walgau richting de Rijn.