Vakantie Vorarlberg

Vorarlberg is de meest westelijke regio van Oostenrijk. Voralberg grenst aan Zwitserland, Duitsland en Liechtestein. Tijdens een verblijf in Voralberg kunt u dus vier landen in één vakantie combineren! De hoofdstad van de deelstaat Voralberg is Bregenz; een prachtige stad gelegen aan de oevers van de Bodensee. Na Wenen is Voralberg de kleinste provincie van Oostenrijk.

Dit neemt echter niet weg, dat Voralberg – net als Wenen overigens – haar bezoekers veel te bieden heeft. Voralberg is één van de bekendste toeristische provincies van Oostenrijk. En dat is niet voor niets. De natuur van Voralberg is prachtig en zeer afwisselend. Enerzijds kunt u genieten van een vakantie aan het Bodenmeer, anderzijds is er het Bregenzer Wald en voor wie van bergen houdt, zijn er in Voralberg tal van wintersportoorden, waar u ’s zomers heerlijk kunt wandelen en genieten van fantastische vergezichten. Het meest bekende wintersportoord is waarschijnlijk Lech, waar de Koninklijke familie graag de vakantie doorbrengt.

De sfeer in Voralberg is vrij Zwitsers. Door de aanwezigheid van de Alpen was in vroeger tijden de verbinding met Zwitserland eenvoudiger dan met Oostenrijk. Hierdoor zijn veel inwoners vooral Zwitsers georiënteerd. En ondanks de bouw van de moderne Arlbergtunnel, is daar vandaag de dag nog weinig aan veranderd.