Vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een zeer populair vakantieland voor veel Nederlanders. En niet voor niets! Er is immers veel te zien en te beleven. De grote tegenstellingen, de afwisselende landschappen en de enorme culturele rijkdom zorgen ervoor dat een vakantie Oostenrijk zeer de moeite waard is.

Voor de natuurliefhebber zijn er in Oostenrijk de prachtige ruige bergen van de Alpen. Wist u dat Oostenrijk meer dan 800 bergen telt die hoger zijn dan 3000 meter...? En dat er bijna 1000 gletsjers zijn? De hoogste bergen liggen in Tirol, in de omgeving van Salzburg, in Vorarlberg en in Karinthië. Stuk voor stuk regio's die het waard zijn om te ontdekken tijdens een mooie busreis, fietsvakantie of andere mooie reis. Naast de machtige bergen zijn er ook prachtige meren. Bekend is o.a. het Karintisch merengebied; een ideale bestemming voor een busreis of fietsvakantie! Of wat dacht u van de Bodensee, dat de natuurlijke grens vormt met Duitsland en Zwitserland? Ook een fantastisch gebied voor een heerlijke busreis of fietsvakantie

Oostenrijk telt natuurlijk ook tal van interessante en wereldberoemde steden en plaatsen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de hoofdstad Wenen, de muziekstad Salzburg, het zowel 's zomers als 's winters geliefde Kirchberg en o.a. Zell am See. Boek een Oostenrijk vakantie! Maak een keuze uit ons gevarieerde aanbod!

Grensdocumenten

Voor Oostenrijk dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of een Europese identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk.

Autozaken

Voor de Oostenrijkse snelwegen en andere hoofdverkeerswegen dient u een tolvignet aan te schaffen. U kunt het vignet kopen bij de ANWB of in Oostenrijk bij de grote grensovergangen. U kunt kiezen uit diverse vignetten (jaarvignet, 2-maands vignet en het 10-daags vignet). Verder gelden doorgaans dezelfde regels als in Nederland. Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto.