Menu
Tirol is de meest populaire vakantieregio in Oostenrijk. Combineer het beste van Tirol met een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en ontdek de vele bezienswaardigheden... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Innsbruck-Wenen
14 dagen Fietsvakantie van Innsbruck naar Wenen
  • Prachtige fietsvakantie!
  • Ontdek de bijzondere steden Innsbruck, Salzburg en Wenen
  • Fiets door het prachtige Zillertal en mooie Salzburgerland
  • Verblijf in goede 3 en 4-sterrenhotels en incl. bagagevervoer
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
14 dagen
Logies en ontbijt
965
Bekijk

Innsbruck-Wenen

Tirol is de meest populaire vakantieregio in Oostenrijk. Combineer het beste van Tirol met een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Onderstaand geven wij u graag wat meer informatie over Wenen en de hoofdstad van de regio Tirol: Innsbruck.

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk behoort tot de wereldsteden die u eens in uw leven bezocht moet hebben. Wenen is de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst. U kunt er luxueus winkelen, heerlijk genieten in een van de vele stadsparken of u terug laten voeren naar de tijd van Sisi en Franz Josef. Ervaar, zoals de Oostenrijkers zelf zeggen: “Wien ist anders”. Wenen is een stad die haar bezoeker blijft verrassen en de geschiedenis heeft geleerd, dat zij haar bezoekers nooit teleurstelt. Veel mensen keerden al meerdere malen terug om de vrolijke en nonchalante sfeer van de stad nogmaals te ondergaan. Laat u ook verrassen door de aparte sfeer…

Bezienswaardigheden
Het aantal bezienswaardigheden in Wenen is groot. U kunt zich er eenvoudig een aantal dagen prima vermaken, ook wanneer u al eens eerder in deze “Stad van de Muziek” bent geweest. In het kort zetten we de belangrijkste bezienswaardigheden voor u op een rij:

Rathaus
Als een Wiener het over zijn 'Rathaus' heeft dan gaat dit meestal over het nieuwe stadhuis, gelegen langs de ring. Het is gelegen in een park en is fraai gebouwd in Vlaams-gotische stijl. De Weense burgemeester heeft er zijn residentie en zijn vele zalen worden gebruikt voor recepties en feesten. Het stadhuis kan bezocht worden onder begeleiding. Het oude stadhuis ligt in de binnenstad (Wipplingerstrasse) en is nu een kantoor- en winkelcomplex.

Stephansdom
Hét symbool van Wenen is de Stephansdom, gelegen in het hart van de binnenstad met een toren van meer dan 130 meter hoog. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het altaar, de preekstoel en de vele praalgraven van de Habsburgers. Alle kunstschatten van de Dom zijn ondergebracht in het Dom- und Diocesanmuseum er recht tegenover.

Haus der Musik
Het Wiener Philharmoniker orkest is een begrip in de wereld van de klassieke muziek. Bewonder de prachtige concertzaal of beleef de muziek op een unieke, interactieve manier; maak uw eigen muziek op de brainopera of dirigeer zelf de Wiener Philharmoniker…

Hofburg
De Hofburg is een verzameling van gebouwen waar vroeger de Habsburgers verbleven. Hier kunt u onder meer de kroonjuwelen bewonderen, een bezoek brengen aan de beroemde Spaanse rijschool met de prachtige witte Lipizaner paarden of een kijkje nemen in de Burgkapelle alwaar de Wiener Sängerknaben repeteren.

Belvederepaleis
Dit is één van de mooiste parken van Wenen. Vijvers, watervallen en de vele romantische hoekjes zorgen ervoor dat u volledig tot rust komt. U vindt er twee paleizen in waarvan het Oberes Belvedere vooral de aandacht trekt. Dit prachtige gebouw herbergt een aantal musea. U kunt het paleis bezoeken met rondleiding. Zo komt u in de grote balzaal waar in 1955 het Staatsverdrag van Oostenrijk werd ondertekend en hierdoor de neutraliteit van dit land werd vastgelegd. Bezoek zeker ook de Oostenrijkse Gallerie met kunstwerken uit de 19de en 20ste eeuw.

Staatsoper
Zoals de meeste gebouwen langs de ring, dateert dit gebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw. Het is niet alleen een machtig gebouw, het is ook de plaats van de Weense opera. De Staatsoper kan bezocht worden.

Kapuzinerkirche & Kaisergruft
Op de Neuer Markt in de binnenstad ligt een klein kerkje dat u snel voorbij zult wandelen. Onder de kerk ligt echter de keizerlijke grafkelder. Hier zijn bijna 150 familieleden van de Habsburgers begraven.

Schloss Schönbrunn
Het paleis – gelegen in een prachtige tuin – dat bij velen tot de verbeelding spreekt en waar de beroemde Sissi en Franz Jozef geleefd hebben. De meeste originele interieurs zijn bewaard gebleven en het is derhalve de moeite waard om het paleis te bezoeken.

Hundertwasserhaus
Dit is de 4e attractie van Wenen. De architect die werkt onder het pseudoniem Hundertwasser kreeg de opdracht om een woonblok voor sociale woningen te ontwerpen. Zijn originele plan werd aangepast naar een werkbare vorm en resulteerde in een bont gebouw. Het interieur en de indeling van de woningen zijn alledaags, alleen de buitengevel is hoogst merkwaardig. Een ander gebouw van dezelfde architect is het KunstHaus Wien.

Kunsthaus Wien
Dit is het Mekka van de hedendaagse kunst waar u de werken en de controversiële, wereldberoemde architectuur van Hundertwasser kunt bewonderen. Er is een permanente tentoonstelling, naast de internationale reizende exposities. Het KunstHaus Wien is gebouwd volgens andere principes dan de geldende normen voor een doorsnee woning. Het is een avontuur van de moderne tijden, een reis door het land van de creatieve architectuur, een streling voor voeten (golvende vloeren!) en ogen.

Kunsthistorisches museum
Het Weense Kunsthistorische Museum wordt het derde belangrijkste museum ter wereld genoemd. Het bevat de kunstcollectie van de Habsburgers., toen een machtig en zeer welvarend land. Zij trokken kunstenaars aan uit alle hoeken van Europa en het Oosten. Het gebouw en het interieur is prachtig met grote trappenhuizen. Alle belangrijke schilders kunt u hier terugvinden, met onder meer de grootste Breughelcollectie ter wereld.

Prater
Wat Tivoli voor Kopenhagen is, is Prater voor Wenen. Een pretpark in de stad en ook reeds meer dan honderd jaar oud. Het Prater Park heeft als beroemdste attractie het Riesenrad of reuzenrad. De top is 67 meter hoog en laat u genieten van een prachtig panorama over de stad Wenen.

Innsbruck

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is eveneens een stad met veel bezienswaardigheden. Het is een stad met meer dan 800 jaar historie. De meest bekende bezienswaardigheid is waarschijnlijk het Gouden Dak, dat te vinden is in het centrum van de stad, aan één van de belangrijkste winkelstraten. Het dak dateert uit circa 1500 en is gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan.

Andere highlights die u niet mag missen, zijn onder meer de antieke triomfpoort aan de rand van het centrum, het enige dat nog rest van de oude stadsmuren van Innsbruck. En ook de Hofburg en de Dom Sankt Jakob met een prachtig interieur zijn de moeite waard. Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u richting de “Stadtturm”. Via 133 treden bereikt u het 31 meter hoge uitzichtplatform van waar u niet alleen zicht heeft op de middeleeuwse straten, maar ook op het Olympisch dorp de Bergisel, Patscherkofel, de Inn en onder meer de Nordkette.

Swarovski Kristal
Al wandelend door de stad zal u al snel duidelijk worden, dat Innsbruck nauw verbonden is met het Swarovski Kristal. In het centrum vindt u de grootste Swarovski winkel ter wereld, de Crystal Gallery. Hier kunt u regelmatig diverse tentoonstellingen bezichtigen en natuurlijk inkopen doen als u van Swarovski houdt.