Menu
Tirol en het Salzburgerland zijn de meest populaire vakantieregio’s in Oostenrijk. Combineer het beste van deze twee prachtige regio’s en bezoek Innsbruck en Salzburg... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Innsbruck-Salzburg
7 dagen Fietsvakantie van Innsbruck naar Salzburg
  • Bijzondere fietsvakantie!
  • Ontdek de mooie stad Innsbruck en Mozartstad Salzburg
  • Fiets door het prachtige Zillertal en het Saalachtal
  • Verblijf in goede 3 en 4-sterrenhotels en incl. bagagevervoer
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
Logies en ontbijt
555
Bekijk

Innsbruck-Salzburg

Tirol en het Salzburgerland zijn de meest populaire vakantieregio’s in Oostenrijk. Combineer het beste van deze twee prachtige regio’s en bezoek Innsbruck, Salzburg en plaatsen in de omgeving. Onderstaand geven wij u graag wat meer informatie over de hoofdstad van Tirol en de hoofdstad van het Salzburgerland.

Innsbruck

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is een stad met meer dan 800 jaar historie en een aantal fantastische bezienswaardigheden. Het meest bekend is waarschijnlijk het Gouden Dak, dat te vinden is in het centrum van de stad, aan één van de belangrijkste winkelstraten. Het dak dateert uit circa 1500 en is gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan.

Andere highlights die u niet mag missen, zijn onder meer de antieke triomfpoort aan de rand van het centrum, het enige dat nog rest van de oude stadsmuren van Innsbruck. En ook de Hofburg en de Dom Sankt Jakob met een prachtig interieur zijn de moeite waard. Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u richting de “Stadtturm”. Via 133 treden bereikt u het 31 meter hoge uitzichtplatform van waar u niet alleen zicht heeft op de middeleeuwse straten, maar ook op het Olympisch dorp de Bergisel, Patscherkofel, de Inn en onder meer de Nordkette.

Swarovski Kristal
Al wandelend door de stad zal u al snel duidelijk worden, dat Innsbruck nauw verbonden is met het Swarovski Kristal. In het centrum vindt u de grootste Swarovski winkel ter wereld, de Crystal Gallery. Hier kunt u regelmatig diverse tentoonstellingen bezichtigen en natuurlijk inkopen doen als u van Swarovski houdt.

Salzburg, de stad van de muziek

Salzburg is een echte cultuurstad waar veel bezienswaardigheden een muzikale achtergrond hebben. Denk maar aan het geboortehuis van Mozart en de wereldberoemde film “The sound of Music” die hier is opgenomen. Het is echter ook een hele gezellige stad, waar de mensen de tijd nemen om te genieten van de goede dingen van het leven. De stad ademt klasse uit, hetgeen u merkt aan de uitstekende restaurants en vele prachtige winkels in de Altstad. Het is een romantische bestemming voor een ieder die wil genieten van cultuur en de overheerlijke – enige echte - ‘Mozartkügeln’.

Bezienswaardigheden
Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden zijn te vinden in de Altstadt waardoor u de stad makkelijk te voet kunt verkennen. Salzburg heeft veel kleine, gezellige straatjes, leuke pleinen met kerken en fraaie paleizen. Een belangrijk herkenningspunt in de stad is de Festung Hohensalzburg, die u overigens ook kunt bezoeken. Slenter door de burcht of geniet van het prachtige uitzicht. Het meest bezochte huis van Salzburg staat aan de Getreidegasse. Het is het geboorte- en woonhuis van Wolfgang Amadeus Mozart. Zeker voor muziekliefhebbers een “must”. En wanneer u een liefhebber bent van de Sound of Music, dan raden wij u aan om ook een bezoek te brengen aan de Nonnbergabdij. Het is een van de oudste gebouwen van de stad en het verhaal van Maria Augusta van Trapp werd op het leven van een zuster uit deze abdij gebaseerd.

Het zijn slechts enkele van de vele unieke bezienswaardigheden. Want ook de Dom, de bekende winkelstraat Getreidegasse, de paardenbronnen, het kerkhof en de abdijkerk Sankt-Peter zijn zeer de moeite waard. Of bezoek de kasteeltuinen Mirabell en het kasteel Hellbrunn waar de fonteinen u onvergetelijke verrassingen zullen bezorgen…

De meeste winkels zijn te vinden in de oude stad, in de lange, smalle straatjes rond de Dom. De bekendste winkelstraat alhier is de Getreidegasse met tal van luxe en exclusieve winkels. Voor veel toeristen is het een straat voor “window-shopping”, maar zelfs als u niets koopt, moet u deze straat gezien hebben. Natuurlijk zijn er ook goedkopere winkelcentra. Het mooiste en bekendste is Europark, op de Europastrasse met bekende winkels als H&M, Zara, Street One en Benetton. Houdt u van de markt? Ga dan op donderdag naar de levendige markt op het plein voor de Sint Adreas-kerk of naar de dagmarkt op het Universiteitsplein.