Bel ons: +31(0)172-468800
Donauradweg - fietsers

9 dagen Fietsvakantie Donau Wenen-Budapest

vanaf p.p.
Prijs op basis van:
|
laden
laden

Algemeen

De reis begint in Wenen waar u uw auto in een parkeergarage kunt parkeren (inclusief). Vanaf Wenen fietst u langs de Donau naar diverse hotels in Hainburg of Bad Deutsch-Altenburg, Gyor, Komarom/Komarno, Visegrad en eindigt in Boedapest. De hotels zijn goede toeristenklasse hotels van een 3*-niveau, alleen in Boedapest overnacht u in een viersterrenhotel. Uw kamer beschikt minimaal over douche en toilet, maar vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. Iedere ochtend staat er een goed verzorgd ontbijtbuffet voor u klaar. Indien gewenst kunt u ook verzorging op basis van halfpension boeken. U kunt dan iedere avond van een 3-gangendiner genieten.

vanaf p.p.
Prijs op basis van:
|
Donauradweg - fietsers Wenen - Karlskirche Donauradweg - fietsers Wenen - Museumkwartier Donauradweg Hongarije - Boedapest - Donau en Parlement Donauradweg - sportief stel

Omschrijving

De bekende fietsroute langs de Donau stopt niet bij Wenen, deze gaat nog zo'n 280 kilometer verder tot aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Na het succes van de oude, bekende fietsvakantie langs de Donau, bieden wij u nu ook het vervolg: Wenen - Boedapest. Fiets verder vanaf Wenen door bijzondere landschappen als Nationaal Park Donau-Auen en de Donauknie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. Bij deze langere versie overnacht u 2 nachten in Wenen aan het begin van de fietsvakantie en 2 nachten in Boedapest aan het einde van uw reis, zodat u volop de tijd heeft om deze prachtige steden te bekijken.

Dagprogramma


Informatie over de fietstochten
U fietst van hotel naar hotel en de bagage wordt dagelijks veilig voor u vervoerd naar het hotel waar u overnacht. Bij aankomst in het hotel ligt er een uitgebreid informatiepakket voor u klaar met routekaarten, plattegronden en informatie over bezienswaardigheden. Bovendien krijgt u een servicenummer van onze agent ter plaatse, zodat u bij vragen altijd terecht kunt. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 45 tot 70 kilometer. De totale afstand van deze route bedraagt ongeveer 335 kilometer (dit kan varieren afhankelijk van de hotel die voor u geboekt worden en als u de route zelf nog wat uit wilt breiden) en er wordt 18 kilometer met de trein afgelegd. De fietspaden langs de Donau zijn vlak met slechts af en toe een lichte helling of afdaling, zodat deze fietsvakantie geschikt is voor iedere recreatieve fietser met een gemiddelde conditie.

Na de laatste overnachting in Boedapest wordt u per bus terug naar het Wenen gebracht, waar uw auto staat. Indien u een fiets heeft gehuurd kunt u de fiets in Boedapest achterlaten. Wanneer u de route met eigen fiets heeft afgelegd dient u ook het transport van uw eigen fiets van Boedapest naar Wenen bij te boeken. Kosten hiervoor bedragen € 34.

Dag 1: Aankomst in Wenen
Bij aankomst in Wenen ontvangt u een informatiepakket met routekaarten en de fietstas die u tijdens de tocht kunt gebruiken. Uw auto kunt u parkeren in een parkeergarage in Wenen (Inclusief). Wenen is een prachtige stad die zeker de moeite van het bekijken waard is, als u vandaag niet al te laat aankomt.

Dag 2: vrije dag in Wenen
Vandaag heeft u de hele dag ter vrije beschikking en dus volop tjd om al het moois te bekijken wat Wenen u te bieden heeft.

Dag 3: Wenen - Hainburg of Bad Deutsch Altenburg,
Indien u fietsen gehuurd heeft, kunt u deze na het ontbijt in ontvangst nemen. Vandaag staat een van de kortere tochten op het programma, namelijk zo'n 45 kilometer. U volgt de linkeroever van de Donau en fietst vanuit Wenen al snel in een groene omgeving door het natuurpark Donau-Auen. Onderweg rijdt u langs Schoenau en slot Orth richting het Habsburgerslot Eckarsau. De tocht eindigt vandaag in Hainburg met een mooi stadshart waar nog een aantal stadspoorten en restanten van de stadsmuur uit de Middeleeuwen te aanschouwen zijn. U overnacht vandaag, afhankelijk van de beschikbaarheid, in Hainburg of in Bad Deutsch-Altenburg.

Dag 4: Hainburg - Gyor, ca. 62 km. fietsen en 30 m
Allereerst fietst u vanuit Hainburg of Bad Deutsch-Altenburg verder naar Bratislava. Neem zeker even de tijd om deze prachtige stad te bekijken, als de tijd het toelaat. U fietst verder langs de Nibelungenstroom op de grens van Slowakije en Hongarije. Voorbij Dunasziget komt u bij de kleine stad Mosonmagyarovar. Vanaf hier gaat u met de trein naar de stad Gyor. Ter plaatse koopt u een treinkaartje voor uw fiets van ca. 2 euro.

Dag 5: Gyor - Komarom, ca 64 km.
Via de oever van de rivier de Raba fietst u weer terug naar de Donau en verder naar de grens bij Nagybajcs. De route leidt vandaag via de Slowaakse stad Medved'ov en het kleine barokstadje Cicov naar de Slowaaks / Hongaarse tweelingstad Komarom / Komarno.

Dag 6: Komarom - Visegrad, ca. 69 km.
Ook vandaag staat er een mooie fietstocht op het programma, het doel van vandaag is het historische Visegrad. U fietst vandaag door authentieke boerendorpjes aan de Nibelungenstroom, het lijkt alsof de tijd hier stil gestaan heeft. Over zeer mooie dijkwegen fietst u naar Moca, over de bekende Giselabrug en het dorp Esztergom naar Visegrad.

Dag 7: Visegrad - Boedapest, ca. 40 km.
De laatste fietsdag van deze vakantie is vandaag alweer aangebroken. U fietst verder door de prachtige natuur van de Donauknie over het Szentendre eiland en door het kunstenaarsdorp Szentendre dat op ongeveer 20 kilometer van Budapest ligt. Eventueel kunt u ervoor kiezen om hier uw huurfiets al in te leveren en het laatste stuk met de trein naar uw hotel te gaan, dit kost ca. 3 euro per persoon. Uiteraard kunt u ook gewoon op de fiets verder richting het centrum van Budapest. Vandaag overnacht u in een viersterrenhotel in het centrum van de stad.

Dag 8: vrije dag in Boedapest
Geniet vandaag nog van een vrije dag in deze prachtige stad. U kunt een heerlijke dag doorbrengen in Boedapest voordat uw fietsvakantie er morgen weer op zit.

Dag 9: Terugreis per bus naar Wenen
Vanmorgen wordt u opgehaald bij uw hotel door de bus die u terug naar Wenen brengt. Indien u uw eigen fietsen meegenomen heeft, dient u de transfer voor uw fiets bij te boeken. Deze wordt dan meegenomen in de aanhanger achter de bus. Vanuit Wenen gaat u op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

vanaf p.p.
Prijs op basis van:
|
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
Kies uw vertrekperiode
Kies uw vervoer
Kies uw verzorging
Kies uw reisduur
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
9 dagen Fietsvakantie Donau Wenen-Budapest

9 dagen Fietsvakantie Donau Wenen-Budapest

Oostenrijk - Divers Oostenrijk - Donau
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
Verzorging:
Vervoer:
 Prijzen

Er zijn helaas geen prijzen beschikbaar voor de gekozen periode.

- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 8 overnachtingen in 3-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport naar de hotels
 • Gratis parkeerplaats nabij het hotel in Wenen
 • 1x stuurtas per kamer
 • Bustransfer Boedapest-Wenen
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- indien telefonisch geboekt)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eventuele overtochten Donau
 • Treinkaartje voor uw fiets voor de treinreis naar Gyor (ca. € 2,- per fiets)
 • Transfer van uw eigen fiets van Boedapest naar Wenen
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden)
 • Fietshuur
 • Fietshuur elektrische fiets op aanvraag
 

Bijzonderheden

 • Tijdens deze fietsreis kunt u gebruik maken van uw eigen fiets. Wij bieden u echter ook de mogelijkheid om een fiets te huren. Deze fietsen zullen bij aankomst in het hotel voor u klaar staan. Per geboekte kamer krijgt u bovendien een goede fietstas voor het meenemen van bijv. extra kleding of waardevolle spullen. Dit geldt voor zowel gebruik van eigen fiets als huurfiets. Indien u de voorkeur heeft voor een elektrische fiets dan is dit mogelijk op aanvraag, tarieven zijn ook op aanvraag. Houdt u er bij de elektrische fiets wel rekening mee dat ter plaatse nog een borg verlangd wordt van € 90. Ook is de elektrische fiets altijd op aanvraag. Na inlevering van de fiets ontvangt u dit bedrag retour.

Inclusief

 • 8 overnachtingen in 3-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport naar de hotels
 • Gratis parkeerplaats nabij het hotel in Wenen
 • 1x stuurtas per kamer
 • Bustransfer Boedapest-Wenen

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- indien telefonisch geboekt)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eventuele overtochten Donau
 • Treinkaartje voor uw fiets voor de treinreis naar Gyor (ca. € 2,- per fiets)
 • Transfer van uw eigen fiets van Boedapest naar Wenen

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden)
 • Fietshuur
 • Fietshuur elektrische fiets op aanvraag
vanaf p.p.
Prijs op basis van:
|

Bestemming Donau

Wie kent de rivier niet…? De veel bezongen “Schöne blaue Donau"...? Het is de op één na langste rivier van Europa en de langste rivier binnen de EU. De Donau ontspringt in het Zwarte Woud (Duitsland) en stroomt van daaruit oostwaarts door centraal- en zuidoost Europa om uiteindelijk na 2888 km in Roemenië via de Donaudelta uit te monden in de Zwarte Zee.

De beroemde Donau mag dan niet zo blauw meer zijn als werd bezongen, de rivier is nog altijd zeer geliefd. En niet zonder reden! Het uitzicht op de heuvels met wijngaarden, de 'Donauschlinge' met de bekende haarspeldbocht, de steile rotswanden (die u alleen hoeft te bewonderen en niet hoeft te beklimmen!), bossen en afwisselende natuur laten u zonder twijfel genieten van het prachtige stroomgebied van de Donau.

Langs de Donau liggen ook tal van plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. We noemen u onderstaand de belangrijkste steden:

Passau
Passau is een prachtige oude stad, gelegen in het zuiden van Duitsland, in de regio die bij velen bekend is als Beieren. De stad telt tal van bezienswaardigheden en een wandeling door de fraaie Altstad is dan ook zeker de moeite waard. Bewonder de prachtige Dom, bekend vanwege de schilderingen en het grootste kerkorgel ter wereld! Geniet van de schilderachtige steegjes en mooie pleinen in het centrum en neem een kijkje bij de Höllgasse. Dit is het kunstenaarsdeel van de oude binnenstad met tal van ateliers, werkplaatsen en galeries, veelal gevestigd in fraaie oude panden. Maak zeker ook een wandeling over de Donau- en Inn-promenade om te genieten van het uitzicht op het water en de vele riviercruises die aan u voorbij trekken. Al wandelend komt u waarschijnlijk automatisch uit bij het punt waar de 3 rivieren samenstromen. Hier vindt u ook diverse terrassen. Een mooi punt om bij zonnig weer dus even neer te strijken en uzelf te verwennen!

Wenen
De hoofdstad van Oostenrijk behoort tot de wereldsteden die u eens in uw leven bezocht moet hebben. Wenen is de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst. U kunt er luxueus winkelen, heerlijk genieten in een van de vele stadsparken of u terug laten voeren naar de tijd van Sissi en Franz Josef. Ervaar, zoals de Oostenrijkers zelf zeggen, dat “Wien anders ist”. Wenen is een stad die haar bezoeker blijft verrassen en de geschiedenis heeft geleerd, dat zij haar bezoekers nooit teleurstelt. Velen keerden al meerdere malen terug om de vrolijke en nonchalante sfeer van de stad nogmaals te ondergaan. Laat u ook verrassen door de aparte sfeer en de prachtige bezienswaardigheden.

Budapest
Ook Boedapest – of Budapest zoals de stad ook vaak genoemd wordt - is een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. De stad is opgedeeld in twee stadsdelen: Buda en Pest. In Buda vindt u een groot aantal van de voornaamste monumenten, zoals de Burcht, de Mátyáskerk en het Vissersbastion. Stuk voor stuk zeer de moeite waard. En vanaf deze bezienswaardigheden heeft u een schitterend uitzicht over de rest van de stad, de “Schone Blaue Donau” en de prachtige Kettingbrug. Zeker ’s avonds, wanneer de stad en de brug verlicht is, een feeëriek beeld.

Aan de andere kant van de Donau, in Pest, domineert het imponerende Parlementsgebouw het stadsbeeld. Het enorme gebouw, dat geïnspireerd is door de Engelse Parlementsgebouwen, strekt zich 250 meter langs de Donau uit. Eveneens bezienswaardig in dit deel van de stad zijn onder meer het Heldenplein en de synagoge. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 724.000 Hongaarse Joden om in de Holocaust en herinneringen aan deze droeve tijd zijn eventueel te zien in museum naast de synagoge.

Overige plaatsen
Naast deze highlights zijn er natuurlijk nog tal van andere mooie steden en kleinere plaatsen die een tussenstop waard zijn tijdens een reis langs de Donau. Het beroemde klooster van Stift Melk mag eigenlijk niet aan uw reis ontbreken wanneer u hier in de buurt bent. En ook het Hongaarse Esztergom, gelegen op zo’n 50 km van Budapest, is meer dan de moeite waard. Het is één van de oudste steden van Hongarije en sinds 1715 de zetel van de hoogste Rooms-Katholieke kerkvorst. Daarmee is Esztergom een bisschoppelijke hoofdstad met de grootste domkerk van het land!

Donauradweg
Langs de hele route van de Donau loopt een fietsroute die internationale bekendheid geniet: de Donauradweg. Ongetwijfeld is dit ook de bekendste fietsroute van Europa. Het traject is vlak en daardoor voor iedereen uitstekend te doen. De verschillende routes van de Donauradweg lopen langs prachtige natuurrijke plekken en de vele gezellige en mooie plaatsjes. Zeer geliefd is de fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen. Wanneer u dit gedeelte fiets, kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige klooster bij Melk. Ook het eerste traject en de fietstocht van Wenen naar Budapest is echter zeer de moeite waard.

Het grootste gedeelte van de Donau fietsroute loopt over voormalige jaagpaden die inmiddels zijn verhard en uitsluitend voor fietsers zijn gereserveerd. Van verkeer heeft u hier geen last. En dat fietst wel zo relaxed. Slechts in een beperkt aantal gevallen zijn er geen fietspaden aanwezig (ca 20% van de totale route). U fietst dan over rustige landwegen. Deze uitstekende fietsomstandigheden en de fraaie bezienswaardigheden langs de Donau maken het fietsen langs de Donau tot een geslaagde en onvergetelijke vakantie!
vanaf p.p.
Prijs op basis van:
|
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.