Menu

8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen

Volpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
volpension
p.p.
Prijzen & boeken
 • Luxe 5-sterren hotelschip
 • Bezoek Wenen, Budapest en Bratislava
 • Volledig verzorgd, incl. kerstdiner
 • Prachtige optionele excursies
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Cruise
Verzorging
Volpension
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
8 dagen
za 21 december 1.098
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per comfort class touringcar van Nederland naar Passau en v.v.
 • 7 overnachtingen aan boord van het hotelschip Amadeus Queen
 • Verzorging op basis van volpension aan boord
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij voldoende deelname)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Overige drankjes en andere persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Lees meer
Optioneel
 • Comfortabel heenreisarrangement met vertrek op 20 december
 • Voordelig excursiepakket zoals omschreven
 • Mozart & Strauss concert in Wenen op dag 2
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Vaar mee over de Donau, de langste rivier van Europa, en ontdek de schatten van Midden-Europa. Tijdens deze unieke en afwisselende cruise neemt de kapitein van HS Amadeus Queen***** u mee naar Ybbs en Melk, waar een bezoek aan de beroemde abdij Stift Melk zeker niet mag ontbreken! Vervolgens vaart het luxe hotelschip naar de muziekstad Wenen, waar u niet alleen kunt genieten van de prachtige binnenstad, maar ook een bezoek kunt brengen aan het fraaie Slot Schönbrunn en desgewenst een Strauss & Mozart concert kunt bijwonen. Via de Donau vaart HS Amadeus Queen vervolgens naar Budapest, Bratislava en onder meer Linz. Stuk voor stuk ook prachtige bestemmingen die het waard zijn om nader ontdekt te worden. Geniet van het schitterende landschap rondom de Donau en laat u heerlijk verwennen aan boord tijdens deze bijzondere kerstcruise. Fijne feestdagen!

Dagprogramma


Hieronder vindt u het vakantieprogramma tijdens deze cruise. Een extra voordeel is dat uw cruise, bij voldoende deelname, zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Verkort programma:
Dag 1: Bustransfer en varen Passau – Ybbs
Dag 2: Ybbs – Emmersdorf – Wenen
Dag 3: Wenen – Boedapest
Dag 4: Boedapest
Dag 5: Boedapest – Esztergom – Bratislava
Dag 6: Bratislava – Linz
Dag 7: Linz – Passau
Dag 8: Bustransfer naar Nederland

Zaterdag 21 december: Bustransfer en inscheping in Passau
U reist op eigen gelegenheid naar Veenendaal of Babberich, vanwaar u per comfortabele touringcar naar Passau wordt gebracht. Bij reservering kunt u kiezen uit 3 opstapplaatsen: Veenendaal NS Station De Klomp, Van der Valk Veenendaal of Babberich. Aangekomen in Duitsland zal de Amadeus Queen aangemeerd liggen in de haven van Passau. De bemanning legt de loopplank aan het eind van de middag voor u uit. Eenmaal aan boord wordt u van harte welkom geheten door de kapitein en zijn bemanning en wordt u getrakteerd op een heerlijk welkomstdiner. Het schip vaart ondertussen van Passau naar Ybbs.

Comfortabel heenreis arrangement
Wij bieden u ook de mogelijkheid om de heenreis naar Passau over 2 dagen te verspreiden. U vertrekt dan 1 dag eerder (op 20 december) en overnacht die avond in een hotel in Zuid-Duitsland. Hiervoor geld een toeslag van € 98,- per persoon. Het diner, de overnachting en het ontbijt in het hotel is bij dit arrangement inbegrepen. U kunt deze extra overnachting optioneel boeken bij reservering van de cruise.

Zondag 22 december: Stift Melk en Wenen
Vanochtend kunt u ervoor kiezen om zelf aan wal te gaan in Ybbs en de omgeving van de aanlegplaats op eigen gelegenheid te ontdekken. U kunt ook optioneel een excursie boeken (excl.) naar de historische abdij Stift Melk. Dit wereldberoemde klooster staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is één van de bekendste bezienswaardigheden van Oostenrijk, prachtig gelegen op een heuvel aan de oever van de Donau. Een lokale gids zal u tijdens de excursie van alles vertellen over de rijke historie van de schitterende abdij. Een aanrader!

Tijdens de excursie naar Stift Melk vaart de kapitein verder naar Emmersdorf waar de excursiedeelnemers terug aan boord komen. Vervolgens zet de Amadeus Queen koers naar de mooie Oostenrijkse hoofdstad: Wenen. Hier heeft u ’s avonds de mogelijkheid om een Mozart- en Straussconcert bij te wonen (excl.). Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek!

Maandag 23 december: Wenen
Na het ontbijt heeft u alle tijd om de muziekstad Wenen te ontdekken en de Oostenrijkse kerstsfeer te proeven. Bezoek één van de gezellige kerstmarkten in de stad of meldt u aan voor een stadstour langs de highlights qua bezienswaardigheden onder leiding van een deskundige gids (excl.). ’s Middags wordt er nog een tweede excursie georganiseerd (excl.) en kunt u een bezoek brengen aan het imposante Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van onder meer keizerin Sisi en Franz Josef. Het paleis is zeer de moeite waard! Aan het einde van de middag wordt iedereen terug aan boord verwacht en zet de kapitein koers richting de Hongaarse hoofdstad Budapest.

Dinsdag 24 december: Budapest
Vandaag meert het schip aan in Budapest. Ga op eigen gelegenheid de stad in om te genieten van de vele bezienswaardigheden en gezellige kerstsfeer. Of stap in de touringcar die u meeneemt naar de Hongaarse Puszta (excl.), waar u kennis kunt maken met de echte Hongaarse tradities. Eenmaal terug aan boord kunt u genieten van een extra feestelijke sfeer en een gezellig kerstdiner. Geniet ervan!

Woensdag 25 december: Budapest
Om een goede indruk te krijgen van de kleurrijke en prachtige Hongaarse hoofdstad kunt u vanochtend mee gaan met een stadstour door Budapest (excl.). Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u kennis met de bezienswaardigheden aan beide zijden van de Donau: de wijk Buda aan de ene kant en Pest aan de andere kant. Natuurlijk kunt u ook zelf op pad gaan en een kijkje nemen bij onder andere het Heldenplein, de Opera en de grootste synagoge in Europa of de Matthiaskerk waar Keizerin Sisi en haar echtgenoot werden gekroond als Hongaarse heersers. Geniet van een heerlijke ochtend in de stad, voordat u terug verwacht wordt aan boord voor de volgende etappe van deze kerstcruise: van Budapest via Esztergom naar Bratislava.

Donderdag 26 december: Bratislava
Vandaag staat de Slowaakse hoofdstad Bratislava op het programma. Voor de liefhebbers wordt er een ochtend excursie georganiseerd (excl.) met een mooie stadstour onder begeleiding van een lokale gids. Gaat u liever op eigen gelegenheid de stad in? Vraag de bemanning dan gerust om informatie en advies. Zij vertellen u graag hoe u het beste naar het stadscentrum kunt komen en welke bezienswaardigheden u absoluut niet mag missen in deze historische stad. Als iedereen terug aan boord is, vaart de Amadeus Queen terug over de Donau naar Linz.

Vrijdag 27 december: Linz
Vandaag kunt u aan wal gaan om de historierijke stad Linz te bezoeken. Maak een wandeling door het mooie oude centrum, neem een kijkje bij het raadhuis of stap in het toeristentreintje om Linz te ontdekken. Voor de liefhebbers is er vanmiddag een excursie (excl.) waarbij u een bezoek brengt aan de Pöstlingberg, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Vervolgens maken we een stadswandeling door het centrum van de authentieke Altstadt van Linz. De moeite waard! Zodra iedereen weer aan boord is, worden de trossen losgegooid en keert het schip terug naar Passau.

Zaterdag 28 december: Terugreis vanuit Passau
Vanochtend meren we aan in Passau. Na het ontbijt staat een luxe touringcar voor u klaar voor de terugreis naar Nederland. Uiteraard wordt er onderweg diverse malen gestopt en krijgt u de gelegenheid ergens te lunchen (excl.). In Nederland stapt u weer uit op de plek waar u aan het begin van de reis ook bent ingestapt: Veenendaal NS Station De Klomp, Van der Valk Veenendaal of Babberich. Vanuit daar keert u op eigen gelegenheid terug naar huis met ongetwijfeld veel mooie nieuwe herinneringen!

Extra informatie bustransfers
Deze cruise start en eindigt in Passau, waardoor u per luxe touringcar van Nederland naar Passau wordt gebracht en uiteraard ook weer terug naar Nederland op de laatste dag. U kunt kiezen uit drie opstapplaatsen: Van der Valk Hotel in Veenendaal, NS Station Veenendaal De Klomp of Restaurant ’t Centrum in Babberich. Mocht u met de auto naar de opstapplaats komen, houdt u er dan rekening mee dat u bij het Van der Valk Hotel enkel gratis mag parkeren als u daar ook heeft overnacht de avond van tevoren (niet inbegrepen in de reis) en bij Restaurant ’t Centrum kunt u de auto parkeren tegen ca. € 3,- per auto per dag. De plaats waar u op de eerste dag opstapt wordt u op de laatste dag ook weer teruggebracht. Geeft u s.v.p. bij reservering aan waar u wenst op- en af te stappen.

Excursie & Extra

  Tijdens deze cruise kunt u deelnemen aan diverse excursies om de plaatsen waar het schip aanlegt en de omgeving te ontdekken. Om alles uit deze kerstcruise te halen kunt u het excursiepakket voordelig boeken bij reservering van uw cruise, zo weet u precies waar u aan toe bent! U ontvangt dan maar liefst € 50,- voordeel per persoon en betaalt slechts € 310,- per persoon i.p.v. € 360,-. Bij het excursiepakket zijn alle excursies inbegrepen zoals in het dagprogramma beschreven met uitzondering van het Mozart- & Straussconcert in Wenen. Dit concert kunt u ook enkel vooraf bij reservering van de reis boeken en niet meer aan boord.

  Indien u geen gebruik wenst te maken van het voordelige excursiepakket kunt u de excursies uiteraard ook los aan boord boeken tegen de hieronder vermelde prijzen. Houdt u er wel rekening mee dat het dan kan voorkomen dat er op bepaalde excursies geen beschikbaarheid meer is.

  Dag 2: Majestueus Stift van Melk
  In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk onder leiding van een deskundige gids. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering hier is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!

  Excursieprijs: € 49,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, entree Stift Melk, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  Dag 2: Mozart- & Straussconcert, Wenen (excl. excursiepakket)
  Wij bieden u graag de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Een zeer gevarieerd programma in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek!

  Prijs: € 88,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
  Zwaarte excursie: 1 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
  Let op: het concert is niet inbegrepen in de reissom of het excursiepakket. U reserveert en betaalt het concert bij boeking van uw cruise. Aan boord is deze excursie niet meer boekbaar.

  Dag 3: Stadstour romantisch Wenen
  ’s Morgens maakt u tijdens een rondrit per touringcar kennis met Wenen. Een deskundige gids zal u meer vertellen over de rijke historie van de stad en bezienswaardigheden waar u langskomt. U passeert onder andere de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère en de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer. Tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse.

  Excursieprijs: € 57,- per persoon
  Inclusief: stadstour per touringcar o.l.v. een deskundige gids
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  Dag 3: Schloss Schönbrunn
  ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de familie Habsburg. Liefhebbers kunnen een wandeling maken door de fraai aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie.

  Excursieprijs: € 49,- per persoon
  Inclusief: Entree Schloss Schönbrunn, o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  Dag 4: Hongaarse Puszta
  Per touringcar reizen we naar de Varga Farm, waar u allereerst geniet van een traditionele Puszta lunch en een Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en de paardentradities die kenmerkend zijn voor de Hongaarse Puszta. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis! Liefhebbers kunnen tot slot een koetsrit maken over de Puszta en vervolgens heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.

  Excursieprijs: € 71,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids, Puszta-maaltijd, Puszta-programma, folklore show.
  Zwaarte excursie: 2 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.

  Dag 5: Stadstour Boedapest
  Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Buda en Pest. Onder leiding van een gids maakt u een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Budazijde.

  Excursieprijs: € 43,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  Dag 6: Stadstour monumentaal Bratislava
  Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is hét symbool van de stad, gelegen aan de westkant van het centrum op een heuvel boven de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten en bevinden zich onder meer de Michaëltoren, de Martinsdom waar eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond werden en het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. Deze excursie is onder leiding van een deskundige gids die u alles zal vertellen over de rijke historie van Bratislava.

  Excursieprijs: € 43,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit en -wandeling o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  Dag 7: Stadstour Linz
  De excursie start met een rit naar de Pöstlingberg. Hier wordt kort gestopt om u te laten genieten van het prachtige uitzicht over de stad! Vervolgens maken we een stadswandeling door de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt bij de grote ’Hauptplatz’, niet ver van het hotelschip gelegen. Als de tijd het toelaat, kunt u een lokale bakkerij bezoeken en proeft u de bekende Linzer taart (excl.).

  Excursieprijs: € 48,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit en -wandeling o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3 – de excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

  De beschrijvingen van de excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Kerst Wenen - Schonbrunn - avond Kerst Wenen - Rathausplatz Oudere mensen in restaurant - wijn Budapest - Parlementgebouw - avond Kerst - Wenen - ouder echtpaar in Wenen Kerst Hongarije - maanzaad taart Slowakije - Winter Bratislava - kasteel
8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
Volpension
Accommodatie

Algemeen

Het vijfsterren hotelschip Amadeus Queen is pas sinds april 2018 in de vaart en daarmee 1 van de nieuwste luxueuze hotelschepen. Het schip straat moderne elegantie uit en beschikt over uitstekende faciliteiten. U zal ongetwijfeld een zeer comfortabel verblijf hebben aan boord van de Amadeus Queen. Kom helemaal tot rust in het binnenzwembad op het Mozartdek terwijl u kunt genieten van de prachtige panorama’s of laat u verwennen in de massage salon. In de sfeervolle panoramasalon kunt u genieten van de schitterende uitzichten onder een genot van een drankje. Ontspannen kunt u ook in de Amadeusclub, op het Zonnedek of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Wilt u graag actief de dag beginnen? Dan kunt u gebruik maken van de fitnessfaciliteiten aan boord. De bemanning zal er voor zorgen dat het u aan werkelijk niets ontbreekt en de keuken bereid de heerlijkste maaltijden voor u. Voor uw gemak is er ook een echte hotellift aan boord en kunt u tegen betaling gebruik maken van de Wifi (ca. € 8,- per dag per apparaat, ca. € 35,- per week per apparaat). De Amadeus Queen biedt plaats aan maximaal 162 personen.

Bereikbaarheid:
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u enkel per trap.

Faciliteiten

 • WiFi aan boord (tegen betaling)
 • Hotellift
 • Zonnedek
 • Diverse zitjes
 • Mozartdek
 • Panoramasalon
 • Panoramabar
 • River Terrace (openlucht lounge)
 • Amadeusclub
 • Binnenzwembad
 • Straussdek
 • Restaurant
 • Receptie
 • Boordboutique
 • Fitnessruimte
 • Haydndek
 • Massagesalon
 • Kapsalon

Kamers

De Amadeus Queen heeft ruime cabines die ingericht zijn om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Alle cabines hebben een eigen royale badkamer met douche en toilet en zijn verdeelt over drie dekken.

De cabines op het het Mozartdek en Straussdek zijn maar liefst 17 m² en hebben een innovatieve panorama schuifpui waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en zo tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek zijn ook een aantal ruimte suites van 26 m² met een eigen veranda balkon. De cabines op het Haydndek zijn 16 m² en hebben kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Verzorging

De verzorging aan boord is op basis van volpension. Dit houdt in dat uw ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De drankjes zijn niet inbegrepen

Dieetmaaltijden:
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk welk dieet het betreft (dieetlijst). Het verzorgen van een dieet geldt slechts voor de gereserveerde maaltijden aan boord. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn niet bij de reissom inbegrepen.

8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
Volpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per comfort class touringcar van Nederland naar Passau en v.v.
 • 7 overnachtingen aan boord van het hotelschip Amadeus Queen
 • Verzorging op basis van volpension aan boord
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij voldoende deelname)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Overige drankjes en andere persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • Comfortabel heenreisarrangement met vertrek op 20 december
 • Voordelig excursiepakket zoals omschreven
 • Mozart & Strauss concert in Wenen op dag 2
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Wilt u de avond van tevoren overnachten in het Van der Valk Veenendaal? Dan kunt u direct bij het hotel een kamer boeken met korting. Om de korting te krijgen geeft u bij reservering bij het hotel de kortingscode ‘Friendship Cruises’ op.
 • Bagage: U mag vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkt beschikbare ruimte, één koffer van maximaal 20 kg per persoon plus handbagage meenemen.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan uiteraard tijdig bericht.
 • Voor elke excursie geld er een minimum en maximum aantal deelnemers. Tevens zijn de beschrijvingen onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld logistieke redenen of (slechte) weersomstandigheden.
 • Rollators en rolstoelen: Alleen wanneer u ons bij reservering heeft laten weten dat u van een opvouwbare rolstoel, opvouwbare scootmobiel of rollator gebruik maakt, mag deze mee op reis. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat u verplicht bent om dit bij boeking aan ons te melden. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rolstoel, scootmobiel of rollator aan boord te gebruiken, deze wordt voor u geparkeerd op het Zonnedek. Zodra u ergens aan wal gaat, staat deze uiteraard weer tot uw beschikking. Wilt u met uw rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook bij u past. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel is in het geheel niet toegestaan.
8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
Volpension
Bestemming

Bestemming Donau

Wie kent de rivier niet…? De veel bezongen “Schöne blaue Donau"...? Het is de op één na langste rivier van Europa en de langste rivier binnen de EU. De Donau ontspringt in het Zwarte Woud (Duitsland) en stroomt van daaruit oostwaarts door centraal- en zuidoost Europa om uiteindelijk na 2888 km in Roemenië via de Donaudelta uit te monden in de Zwarte Zee.

De beroemde Donau mag dan niet zo blauw meer zijn als werd bezongen, de rivier is nog altijd zeer geliefd. En niet zonder reden! Het uitzicht op de heuvels met wijngaarden, de 'Donauschlinge' met de bekende haarspeldbocht, de steile rotswanden (die u alleen hoeft te bewonderen en niet hoeft te beklimmen!), bossen en afwisselende natuur laten u zonder twijfel genieten van het prachtige stroomgebied van de Donau.

Langs de Donau liggen ook tal van plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. We noemen u onderstaand de belangrijkste steden:

Passau
Passau is een prachtige oude stad, gelegen in het zuiden van Duitsland, in de regio die bij velen bekend is als Beieren. De stad telt tal van bezienswaardigheden en een wandeling door de fraaie Altstad is dan ook zeker de moeite waard. Bewonder de prachtige Dom, bekend vanwege de schilderingen en het grootste kerkorgel ter wereld! Geniet van de schilderachtige steegjes en mooie pleinen in het centrum en neem een kijkje bij de Höllgasse. Dit is het kunstenaarsdeel van de oude binnenstad met tal van ateliers, werkplaatsen en galeries, veelal gevestigd in fraaie oude panden. Maak zeker ook een wandeling over de Donau- en Inn-promenade om te genieten van het uitzicht op het water en de vele riviercruises die aan u voorbij trekken. Al wandelend komt u waarschijnlijk automatisch uit bij het punt waar de 3 rivieren samenstromen. Hier vindt u ook diverse terrassen. Een mooi punt om bij zonnig weer dus even neer te strijken en uzelf te verwennen!

Wenen
De hoofdstad van Oostenrijk behoort tot de wereldsteden die u eens in uw leven bezocht moet hebben. Wenen is de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst. U kunt er luxueus winkelen, heerlijk genieten in een van de vele stadsparken of u terug laten voeren naar de tijd van Sissi en Franz Josef. Ervaar, zoals de Oostenrijkers zelf zeggen, dat “Wien anders ist”. Wenen is een stad die haar bezoeker blijft verrassen en de geschiedenis heeft geleerd, dat zij haar bezoekers nooit teleurstelt. Velen keerden al meerdere malen terug om de vrolijke en nonchalante sfeer van de stad nogmaals te ondergaan. Laat u ook verrassen door de aparte sfeer en de prachtige bezienswaardigheden.

Budapest
Ook Boedapest – of Budapest zoals de stad ook vaak genoemd wordt - is een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. De stad is opgedeeld in twee stadsdelen: Buda en Pest. In Buda vindt u een groot aantal van de voornaamste monumenten, zoals de Burcht, de Mátyáskerk en het Vissersbastion. Stuk voor stuk zeer de moeite waard. En vanaf deze bezienswaardigheden heeft u een schitterend uitzicht over de rest van de stad, de “Schone Blaue Donau” en de prachtige Kettingbrug. Zeker ’s avonds, wanneer de stad en de brug verlicht is, een feeëriek beeld.

Aan de andere kant van de Donau, in Pest, domineert het imponerende Parlementsgebouw het stadsbeeld. Het enorme gebouw, dat geïnspireerd is door de Engelse Parlementsgebouwen, strekt zich 250 meter langs de Donau uit. Eveneens bezienswaardig in dit deel van de stad zijn onder meer het Heldenplein en de synagoge. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 724.000 Hongaarse Joden om in de Holocaust en herinneringen aan deze droeve tijd zijn eventueel te zien in museum naast de synagoge.

Overige plaatsen
Naast deze highlights zijn er natuurlijk nog tal van andere mooie steden en kleinere plaatsen die een tussenstop waard zijn tijdens een reis langs de Donau. Het beroemde klooster van Stift Melk mag eigenlijk niet aan uw reis ontbreken wanneer u hier in de buurt bent. En ook het Hongaarse Esztergom, gelegen op zo’n 50 km van Budapest, is meer dan de moeite waard. Het is één van de oudste steden van Hongarije en sinds 1715 de zetel van de hoogste Rooms-Katholieke kerkvorst. Daarmee is Esztergom een bisschoppelijke hoofdstad met de grootste domkerk van het land!

Donauradweg
Langs de hele route van de Donau loopt een fietsroute die internationale bekendheid geniet: de Donauradweg. Ongetwijfeld is dit ook de bekendste fietsroute van Europa. Het traject is vlak en daardoor voor iedereen uitstekend te doen. De verschillende routes van de Donauradweg lopen langs prachtige natuurrijke plekken en de vele gezellige en mooie plaatsjes. Zeer geliefd is de fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen. Wanneer u dit gedeelte fiets, kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige klooster bij Melk. Ook het eerste traject en de fietstocht van Wenen naar Budapest is echter zeer de moeite waard.

Het grootste gedeelte van de Donau fietsroute loopt over voormalige jaagpaden die inmiddels zijn verhard en uitsluitend voor fietsers zijn gereserveerd. Van verkeer heeft u hier geen last. En dat fietst wel zo relaxed. Slechts in een beperkt aantal gevallen zijn er geen fietspaden aanwezig (ca 20% van de totale route). U fietst dan over rustige landwegen. Deze uitstekende fietsomstandigheden en de fraaie bezienswaardigheden langs de Donau maken het fietsen langs de Donau tot een geslaagde en onvergetelijke vakantie!
8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
Volpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Kerstcruise Majestueuze Donau - HS Amadeus Queen
Volpension