Riviercruises - Donau cruise - Amadeus Brilliant | Peter Langhout Reizen
Menu

8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant

Volpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
volpension
p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek het mooie Wenen en Schloss Schönbrunn
 • Bezoek het indrukwekkende Stift Melk
 • Maak kennis met Budapest en Bratislava
 • Veel verschillende excursiemogelijkheden
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Lijndienstvlucht Amsterdam – Budapest en München – Amsterdam
 • Transfer luchthaven Budapest – schip en schip – luchthaven München
 • 7 overnachtingen aan boord van de Amadeus Brilliant
 • Verzorging op basis van volpension aan boord
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij minimaal 25 deelnemers)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bagagetoeslag
 • Eventuele brandstoftoeslag en/of vluchttoeslag
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
Lees meer
Optioneel
 • Diverse excursiepakketten zoals omschreven
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

De veel bezongen en alom geprezen Donau is een uitstekende bestemming voor een mooie Donau riviercruise. Tijdens deze riviercruise “Donau Rhapsody” ontdekt u de mooiste plaatsen langs de Donau terwijl u vanuit Budapest via Bratislava en Wenen naar Regensburg en Passau vaart. U verblijft tijdens de cruise op het 5-sterren hotelschip Amadeus Briljant. Aan boord zal het u aan niets ontbreken. De Amadeus Brilliant staat namelijk bekend om de uitstekende verzorging en goede faciliteiten aan boord.

Dagprogramma


Hieronder vindt u het vakantieprogramma tijdens deze cruise. Een extra voordeel is dat uw cruise, bij voldoende deelname (min. 25 personen), zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende cruiseleader. Alle vermelde excursies zijn exclusief, tenzij anders vermeld. U kunt deze aan boord reserveren of vooraf boeken via een voordelig excursiepakket.

Vaarschema:
Dag 1: Vlucht naar Budapest en inscheping
Dag 2: Budapest – Esztergom – Bratislava
Dag 3: Bratislava – Wenen
Dag 4: Wenen – Dürnstein
Dag 5: Dürnstein – Emmersdorf/Melk – Linz
Dag 6: Linz – Aschach – Passau – Regenburg
Dag 7: Regensburg – Passau
Dag 8: Ontscheping en terugvlucht

Dag 1: Vlucht naar Budapest en inscheping
Vandaag vliegt u per lijndienstvlucht vanaf Amsterdam naar Budapest. Aangekomen op de luchthaven van Budapest zult u worden opgewacht door iemand van de organisatie, die de transfer voor u zal verzorgen van de luchthaven naar de aanlegplaats van het cruiseschip. Rond 16.00 uur kunt u inschepen en heet de bemanning u van harte welkom aan boord, waarna aan het begin van de avond het welkomstdiner zal geserveerd.

Dag 2: Budapest, Szentendre en Esztergom
Boedapest wordt ook wel “de Koningin van de Donau” genoemd. Het is een prachtige stad, die het waard is om nader te ontdekken. Ga op eigen gelegenheid de stad in of boek één van de leuke excursiepakketten, waarbij u onder meer samen met een gids een mooie stadstour kunt maken door Boedapest. ’s Middags kunt u een excursie maken naar het kunstenaarsdorp Szentendre en de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen: Esztergom. Gaat u niet mee met de excursies, dan kunt u vanzelfsprekend aan boord blijven. Het schip vaart vanuit Budapest via Esztergom naar Bratislava.

Dag 3: Bratislava
Vanochtend komt het schip aan in de hoofdstad van Slowakije: Bratislava. Hier kunt u van boord gaan om op eigen gelegenheid kennis te maken met de verschillende bezienswaardigheden en de gezellige sfeer in de binnenstad van Bratislava. U kunt ook een stadstour bij boeken en ’s middags mee gaan met een uitstapje naar het keizerlijk paleis. Eenmaal terug aan boord vaart de Amadeus Briljant verder richting Wenen.

Dag 4: Wenen
Wanneer het schip aan de kade ligt in Wenen kunt u ook hier de stad in gaan of samen met een gids een mooie stadstour maken. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Wenen is ongetwijfeld Schloss Schönbrunn. Wie wil kan vanmiddag mee met een optionele excursie naar dit wereldberoemde paleis met herinneringen aan keizerin Sisi en Franz Jozef.
Wenen is natuurlijk niet alleen de klassieke hoofdstad van Oostenrijk, maar ook de stad van de muziek. Bent u een muziekliefhebber? Ga dan vanavond mee naar het concert “Sound of Vienna” (excl.). Eenmaal terug aan boord laten we Wenen helaas al weer achter ons en vaart het schip door richting Dürnstein.

Dag 5: Dürnstein en Stift Melk
Dürnstein is één van de mooiste dorpen van Neder-Oostenrijk, gelegen in de toeristische regio Wachau. Deze regio staat vanwege haar schoonheid vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wachau is één van de mooiste wijnstreken van Oostenrijk en derhalve is een wijnproeverij (excl.) zeker een aanrader! Na een bezoek aan Dürnstein en de wijnproeverij vaart de Amadeus Briljant verder over de Donau naar Emmersdorf, gelegen in het district Melk. Hier vlakbij bevindt zich de wereldberoemde Stift Melk, een hoogstandje van barokke architectuur en rijk aan kunstschatten. Gaat u mee met de optionele excursie naar deze abdij, voordat het schip vanuit Emmersdorf naar Linz vaart?

Dag 6: Linz en Passau
Linz werd gesticht door de Romeinen en kent derhalve een lange geschiedenis. Dat geldt ook voor de stad Salzburg. Wie wil kan vandaag met de bus een uitstapje maken naar de stad van Mozart en ’The Sound of Music’ (excl.). Of blijft u liever in Linz? Dat kan natuurlijk ook! Vanuit Linz vaart de Amadeus Brilliant in de loop van de dag via Aschach, waar de dagexcursie deelnemers weer aan boord gaan, verder naar Passau. Hier kunt u ’s middags een mooie stadswandeling maken.

Dag 7: Regensburg
Vanochtend komt het schip aan in Regensburg. In deze 2000 jaar oude stad komt het Werelderfgoed tot leven in de vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Ontdek Regensburg tijdens een mooie stadstour (excl.) of neem op eigen gelegenheid een kijkje in de oude binnenstad. Voor vanmiddag staat er een excursie op het programma naar het klooster Weltenburg, ongeveer 30 km stroomopwaarts gelegen vanaf Regensburg. Het klooster, dat dateert uit het jaar 610 ligt in een scherpe bocht van de Donau. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de uitgebreide excursiebeschrijving.

Dag 8: Ontscheping en terugvlucht
Helaas komt aan elke mooie reis een einde. Na het ontbijt neemt u afscheid van de kapitein en zijn bemanning en vindt de transfer plaats van het schip naar de luchthaven van München. Van daaruit vliegt u per lijndienstvlucht terug naar Amsterdam.

Excursie & Extra

  Tijdens de cruise kunt u deelnemen aan diverse excursies om alle plaatsen waar het schip aanlegt en de omgeving te ontdekken.

  Bij reservering kunt u kiezen uit vier excursiepakketten: pakket A voor € 154,- per persoon, pakket B voor € 284,- per persoon, pakket C voor € 405,- per persoon of pakket D voor € 445,- per persoon. Deze pakketten boekt en betaald u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken en betalen. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  Dag 2: Stadstour Budapest (pakket A, B, C en D)
  Budapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de charme van de stad behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Budapest in twee delen: Buda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Buda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
  Excursieprijs: € 33,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 2: Szentendre en Esztergom (pakket C en D)
  Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
  Excursieprijs: € 39,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 3: Stadstour Bratislava (pakket A, B, C en D)
  Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge Republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximilian fontein.
  Excursieprijs: € 33,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 3: Excursie Imperial Schlosshof Paleis (pakket C en D)
  Vanuit Bratislava neemt de touringcar u mee naar het Schlosshof Paleis, gebouwd in de 18e eeuw. Slot Hof neemt u mee terug in de tijd met prachtige baroksloten. Dit imposante kasteel is na een grondige renovatie sinds tien jaar weer toegankelijk voor publiek. Slot Hof diende als jachtslot van prins Eugenius van Savoye en is het oudste Marchfeldslot. Het slot diende daarnaast ook ooit als buitenverblijf van keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. U heeft tijdens deze excursie ook voldoende tijd om de prachtige tuin en het Maierhof te bezoeken. De volledig vergane tuin werd op basis van historische schilderijen weer tot leven gebracht. In dit schitterende park vindt u vele terrassen, fonteinen en doolhoven. In de ‘Meierei’ kunt u de lievelingsdieren van de barokke samenleving bewonderen, namelijk de witte ezels en de brilschapen. U krijgt hier een goed beeld van de ambachten van toen.
  Excursieprijs: € 50,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 4: Stadstour Wenen (pakket A, B, C en D)
  Wenen is een stad waar u dagen of misschien wel weken zou kunnen vertoeven om alles te ontdekken. Toch geeft deze middagexcursie stadstour romantisch Wenen u een goede (eerste) indruk van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden die de stad u te bieden heeft. Allereerst rijdt u tijdens de rit per touringcar langs de beroemde Ringstrasse, waarbij u enkele prachtige gebouwen ziet, zoals het indrukwekkende operahuis, het parlement, het Burgtheater, en het imposante stadhuis van Wenen. We vervolgen de excursie te voet. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohl markt. U eindigt de stadstour romantisch Wenen bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog voldoende vrije tijd om door de straten van de Oostenrijkse hoofdstad te wandelen.
  Excursieprijs: € 34,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 4: Schloss Schönbrunn (pakket C en D)
  Per touringcar vertrekt u naar één van de mooiste monumenten van Wenen, Schloss chönbrunn. Het paleis staat bekend als het belangrijkste cultureel erfgoed van Wenen en het kasteel en de tuinen zijn verklaard als cultureel werelderfgoed. Het complex heeft in totaal 1.441 kamers. U bezoekt een groot gedeelte van de ceremoniële kamers tijdens deze excursie. De liefhebbers maken vervolgens een wandeling door de schitterend aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
  Excursieprijs: € 45,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 4: Concert ‘Sound of Vienna’ (pakket C en D)
  Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. U kunt tijdens deze avond genieten van de charme van Wenen met walsen, polka’s, aria’s en duetten, evenals operette en pianomelodieën. Kortom een zeer gevarieerd programma!
  Excursieprijs: € 55,- per persoon (categorie B)
  Inclusief: vervoer per touringcar en B-klasse concertkaart.

  Dag 5: Stadswandeling Dürnstein en wijnproeverij (pakket A, B, C en D)
  U start de excursie in Dürnstein, één van de bekendste wijnstadjes in de Wachau. De Wachau is één van de mooiste wijnstreken in Oostenrijk. Dürnstein heeft adembenemende landschappen, traditionele architectuur en culturele hoogtepunten. Uw gids neemt u mee langs de stadsmuur en kasteel ruïnes en andere prachtige bezienswaardigheden in Dürnstein. Vervolgens nemen wij u mee naar een wijnboer waar u een selectie kunt proeven van de meest uitmuntende wijnen in de regio.
  Excursieprijs: € 24,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 5: Excursie Stift Melk (pakket B, C en D)
  We bezoeken het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U bezoekt een van de werelds meest bekende kloosterplaatsen. De abdij is gebouwd tussen 1702 en 1763 in barok stijl en bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e-eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr.
  Excursieprijs: € 45,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids

  Dag 6: Dagexcursie Salzburg (pakket B en D)
  Vandaag vertrekt u per touringcar voor een twee uur durende rit naar Salzburg, de stad van de muziek! De oude stad met haar wereldbekende barokke architectuur staat op de UNESCO lijst van wereld cultureel erfgoed. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het geboortehuis van de muzikant en ook met andere welbekende bezienswaardigheden zoals de Getreidegasse, één van de belangrijkste straten van Salzburg. Deze straat is bekend door haar oude stijl van bordjes op het exterieur van elke winkel. Vervolgens vertrekken we richting het Mirabell paleis, een prachtig kasteel met schitterende tuinen. Na een heerlijke lunch maakt u kennis met het pittoreske stadje Mondsee, dat dé filmlocatie was van de welbekende film “The Sound of Music”. Geniet na de rondleiding nog even van het prachtige uitzicht.
  Excursieprijs: € 92,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, lunch, rondleiding onder leiding van een deskundige gids

  Dag 6: Stadswandeling Linz (pakket C)
  Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Tijdens de rondleiding ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt, die bekend staat om haar historie. U kunt een wandeling maken door de Hoofdstraat die leidt naar het Hoofdplein. Ook maakt u kennis met de Renaissance huizen en de oude en nieuwe kathedraal. Als de tijd het toelaat bezoeken we nog een lokale bakkerij en proeven we de bekende Linzer taart. Aan het einde van de rondleiding wordt u per touringcar naar Aschach gebracht, waar u vervolgens weer zult inschepen.
  Excursieprijs: € 30,- per persoon
  Inclusief: rondleiding onder leiding van een deskundige gids, transfer naar Aschach

  Dag 6: Stadswandeling Passau (pakket C)
  Tijdens een stadswandeling in de Altstadt van Passau zal uw gids u vele gebouwen laten zien die hebben bijgedragen aan de historische belangen van de zogeheten “drierivieren stad”. U krijgt een goede indruk van de prachtige pittoreske laantjes en u bezoekt verschillende pleinen. U zult onder de indruk zijn van de barokke Dom St. Stephan met ’s werelds grootste orgel, het stadshuis en de verschillende feitjes over Passau die tijdens de rondleiding worden verteld.
  Excursieprijs: € 16,- per persoon
  Inclusief: rondleiding onder leiding van een deskundige gids

  Dag 7: Stadswandeling Regensburg (pakket B, C en D)
  Regensburg is één van de best behouden middeleeuwse stadjes in Duitsland en haar historische gebouwen zijn meer dan indrukwekkend. De stad heeft een geschiedenis van 2000 jaar en het werelderfgoed komt niet alleen tot leven in de historische gebouwen en op oude pleinen, maar ook vooral tussen die gebouwen en pleinen in.
  U bezoekt tijdens deze excursie de kathedraal van Regensburg, gewijd aan St. Peter. Regensburg staat bekend om haar kerken, kloosters, het stadhuis en één van Europa’s oudste bruggen.
  Excursieprijs: € 16,- per persoon
  Inclusief: rondleiding onder leiding van een deskundige gids

  Dag 7: Excursie Klooster Weltenburg (pakket A, B, C en D)
  Vandaag vertrekt u naar Weltenburg, maar we maken eerst een kleine omweg naar de Vrijheidshal. De Vrijheidshal is een klassiek monument op de Michelsberg boven de stad Kelheim. Vervolgens stapt u aan boord van een excursieboot, welke u naar het Klooster van Weltenburg brengt. U maakt een mooie tocht door het natuurreservaat ‘Weltenburger Enge’. Vervolgens maakt u een rondleiding door het klooster. Het klooster stamt oorspronkelijk uit het jaar 620. Het huidige kloostergebouw werd ontworpen door F.P. Blank en is in een scherpe bocht van de Donau gebouwd in de jaren 1714 tot 1716. Na een prachtige rondleiding krijgt u de mogelijkheid om het donkere bier van Weltenburg te proeven, gebrouwd in de oudste kloosterbrouwerij ter wereld.
  Excursieprijs: € 57,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding onder leiding van een deskundige gids.
Hongarije - Boedapest - parlement Linz - Postlingberg - Oostenrijkse vlaggen Wenen - Hotel Sacher Duitsland - Rijn - Linz am Rhein - boot bloemen Hongarije - Boedapest Oostenrijk - Salzburg - Mirabell tuinen - 3 Slowakijke - Bratislava - Donau - kasteel
8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant
Volpension
Accommodatie

Algemeen

De Amadeus Brilliant heeft maar liefst 5-sterren en behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Het schip is zeer sfeervol ingericht en ruim van opzet waardoor u eerder het idee heeft dat u in een hotel verblijft dan op een riviercruiseschip. In de sfeervolle panoramasalon kunt u genieten van de schitterende uitzichten onder een genot van een drankje. Ontspannen kunt u ook in de Amadeusclub en bij mooi weer op het Zonnedek. Of wat dacht u van een massage? Wilt u graag actief de dag beginnen? Dan kunt u gebruik maken van de fitnessfaciliteiten aan boord. De bemanning zal er voor zorgen dat het u aan werkelijk niets ontbreekt en de keuken bereid de heerlijkste maaltijden voor u. Voor uw gemak is er ook een echte hotellift aan boord en kunt u tegen betaling gebruik maken van de WiFi (ca. € 8,- per dag per apparaat). De Amadeus Brilliant biedt plaats aan maximaal 150 personen.

Bereikbaarheid:
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u enkel per trap.

Faciliteiten

 • WiFi aan boord (tegen betaling)
 • Hotellift
 • Zonnedek
 • Diverse zitjes
 • Mozartdek
 • Panoramasalon
 • Panoramabar
 • Rivierterras
 • Amadeusclub
 • 8x 2-persoons A-suite
 • 24x 2-persoons A-cabine
 • Straussdek
 • Restaurant
 • Receptie
 • Boetiek
 • 32x 2-persoons B-cabine
 • Haydndek
 • Massagesalon
 • Fitnessruimte
 • Kapsalon
 • 10x 2-persoons C-cabine
 • 2x 1-persoons C-cabine

Kamers

De Amadeus Brilliant heeft ruime cabines die ingericht zijn om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet en beschikken over tenminste een TV, telefoon, föhn, kluisje en individueel regelbare airconditioning en verwarming.

Op het Mozartdek vindt u de A-cabines (15m²) en deze hebben allen een panorama schuifpui en Frans balkon. Daarnaast heeft dit dek ook nog 8 luxe A-suites van 22m² waarvan enkele een minibar hebben. De B-cabines (15m²) op het Straussdek beschikken net als de A-cabines over een panorama schuifpui en Frans balkon. De C-cabines (15m²) op het Haydndek hebben kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Haydndek liggen ook 2 cabines voor 1 persoon (10m²).

Verzorging

De verzorging aan boord is op basis van volpension. Dit houdt in dat uw ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Daarnaast zijn de volgende extra’s aan boord ook inbegrepen: early riser buffet, in de middag koffie en thee, midnight snack, huiswijn bij het diner, koffie en thee na lunch en diner, koud water bij iedere maaltijd, welkomstcocktail, welkomstdiner en het kapiteins Gala diner. Tevens is er iedere avond een muziekprogramma in de bar o.b.v. de pianist of de Amadeus muziekgroep.

Dieetmaaltijden:
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk welk dieet het betreft (dieetlijst). Het verzorgen van een dieet geldt slechts voor de gereserveerde maaltijden aan boord. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn niet bij de reissom inbegrepen.

8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant
Volpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Lijndienstvlucht Amsterdam – Budapest en München – Amsterdam
 • Transfer luchthaven Budapest – schip en schip – luchthaven München
 • 7 overnachtingen aan boord van de Amadeus Brilliant
 • Verzorging op basis van volpension aan boord
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij minimaal 25 deelnemers)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bagagetoeslag
 • Eventuele brandstoftoeslag en/of vluchttoeslag
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven

Optioneel

 • Diverse excursiepakketten zoals omschreven
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Vliegtickets zijn beschikbaar is diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier.
 • Bagage: Per persoon mag u 1 stuk handbagage meenemen in het vliegtuig. Ruimbagage is niet inbegrepen bij de reissom. Deze kunt u apart bijboeken. Aan boord van het cruiseschip mag u 1 koffer van max. 20 kg per persoon plus handbagage meenemen. Deze voorschriften hebben te maken met de veiligheid en beperkt beschikbare ruimte tijdens de cruise.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan uiteraard tijdig bericht.
 • Voor elke excursie geld er een minimum en maximum aantal deelnemers. Tevens zijn de beschrijvingen onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld logistieke redenen of (slechte) weersomstandigheden.
 • Rollators en rolstoelen: Alleen wanneer u ons bij reservering heeft laten weten dat u van een opvouwbare rolstoel, opvouwbare scootmobiel of rollator gebruik maakt, mag deze mee op reis. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat u verplicht bent om dit bij boeking aan ons te melden. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rolstoel, scootmobiel of rollator aan boord te gebruiken, deze wordt voor u geparkeerd op het Zonnedek. Zodra u ergens aan wal gaat, staat deze uiteraard weer tot uw beschikking. Wilt u met uw rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook bij u past. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel is in het geheel niet toegestaan.
 • Belangrijk: deze reis wordt uitgevoerd door Friendship Cruises. Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant
Volpension
Bestemming

Bestemming Donau

Wie kent de rivier niet…? De veel bezongen “Schöne blaue Donau"...? Het is de op één na langste rivier van Europa en de langste rivier binnen de EU. De Donau ontspringt in het Zwarte Woud (Duitsland) en stroomt van daaruit oostwaarts door centraal- en zuidoost Europa om uiteindelijk na 2888 km in Roemenië via de Donaudelta uit te monden in de Zwarte Zee.

De beroemde Donau mag dan niet zo blauw meer zijn als werd bezongen, de rivier is nog altijd zeer geliefd. En niet zonder reden! Het uitzicht op de heuvels met wijngaarden, de 'Donauschlinge' met de bekende haarspeldbocht, de steile rotswanden (die u alleen hoeft te bewonderen en niet hoeft te beklimmen!), bossen en afwisselende natuur laten u zonder twijfel genieten van het prachtige stroomgebied van de Donau.

Langs de Donau liggen ook tal van plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. We noemen u onderstaand de belangrijkste steden:

Passau
Passau is een prachtige oude stad, gelegen in het zuiden van Duitsland, in de regio die bij velen bekend is als Beieren. De stad telt tal van bezienswaardigheden en een wandeling door de fraaie Altstad is dan ook zeker de moeite waard. Bewonder de prachtige Dom, bekend vanwege de schilderingen en het grootste kerkorgel ter wereld! Geniet van de schilderachtige steegjes en mooie pleinen in het centrum en neem een kijkje bij de Höllgasse. Dit is het kunstenaarsdeel van de oude binnenstad met tal van ateliers, werkplaatsen en galeries, veelal gevestigd in fraaie oude panden. Maak zeker ook een wandeling over de Donau- en Inn-promenade om te genieten van het uitzicht op het water en de vele riviercruises die aan u voorbij trekken. Al wandelend komt u waarschijnlijk automatisch uit bij het punt waar de 3 rivieren samenstromen. Hier vindt u ook diverse terrassen. Een mooi punt om bij zonnig weer dus even neer te strijken en uzelf te verwennen!

Wenen
De hoofdstad van Oostenrijk behoort tot de wereldsteden die u eens in uw leven bezocht moet hebben. Wenen is de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst. U kunt er luxueus winkelen, heerlijk genieten in een van de vele stadsparken of u terug laten voeren naar de tijd van Sissi en Franz Josef. Ervaar, zoals de Oostenrijkers zelf zeggen, dat “Wien anders ist”. Wenen is een stad die haar bezoeker blijft verrassen en de geschiedenis heeft geleerd, dat zij haar bezoekers nooit teleurstelt. Velen keerden al meerdere malen terug om de vrolijke en nonchalante sfeer van de stad nogmaals te ondergaan. Laat u ook verrassen door de aparte sfeer en de prachtige bezienswaardigheden.

Budapest
Ook Boedapest – of Budapest zoals de stad ook vaak genoemd wordt - is een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. De stad is opgedeeld in twee stadsdelen: Buda en Pest. In Buda vindt u een groot aantal van de voornaamste monumenten, zoals de Burcht, de Mátyáskerk en het Vissersbastion. Stuk voor stuk zeer de moeite waard. En vanaf deze bezienswaardigheden heeft u een schitterend uitzicht over de rest van de stad, de “Schone Blaue Donau” en de prachtige Kettingbrug. Zeker ’s avonds, wanneer de stad en de brug verlicht is, een feeëriek beeld.

Aan de andere kant van de Donau, in Pest, domineert het imponerende Parlementsgebouw het stadsbeeld. Het enorme gebouw, dat geïnspireerd is door de Engelse Parlementsgebouwen, strekt zich 250 meter langs de Donau uit. Eveneens bezienswaardig in dit deel van de stad zijn onder meer het Heldenplein en de synagoge. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 724.000 Hongaarse Joden om in de Holocaust en herinneringen aan deze droeve tijd zijn eventueel te zien in museum naast de synagoge.

Overige plaatsen
Naast deze highlights zijn er natuurlijk nog tal van andere mooie steden en kleinere plaatsen die een tussenstop waard zijn tijdens een reis langs de Donau. Het beroemde klooster van Stift Melk mag eigenlijk niet aan uw reis ontbreken wanneer u hier in de buurt bent. En ook het Hongaarse Esztergom, gelegen op zo’n 50 km van Budapest, is meer dan de moeite waard. Het is één van de oudste steden van Hongarije en sinds 1715 de zetel van de hoogste Rooms-Katholieke kerkvorst. Daarmee is Esztergom een bisschoppelijke hoofdstad met de grootste domkerk van het land!

Donauradweg
Langs de hele route van de Donau loopt een fietsroute die internationale bekendheid geniet: de Donauradweg. Ongetwijfeld is dit ook de bekendste fietsroute van Europa. Het traject is vlak en daardoor voor iedereen uitstekend te doen. De verschillende routes van de Donauradweg lopen langs prachtige natuurrijke plekken en de vele gezellige en mooie plaatsjes. Zeer geliefd is de fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen. Wanneer u dit gedeelte fiets, kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige klooster bij Melk. Ook het eerste traject en de fietstocht van Wenen naar Budapest is echter zeer de moeite waard.

Het grootste gedeelte van de Donau fietsroute loopt over voormalige jaagpaden die inmiddels zijn verhard en uitsluitend voor fietsers zijn gereserveerd. Van verkeer heeft u hier geen last. En dat fietst wel zo relaxed. Slechts in een beperkt aantal gevallen zijn er geen fietspaden aanwezig (ca 20% van de totale route). U fietst dan over rustige landwegen. Deze uitstekende fietsomstandigheden en de fraaie bezienswaardigheden langs de Donau maken het fietsen langs de Donau tot een geslaagde en onvergetelijke vakantie!
8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant
Volpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Riviercruise Donau Rhapsody - HS Amadeus Brilliant
Volpension