Vakantie Burgenland

Burgenland is de meest oostelijke deelstaat van Oostenrijk, gelegen op korte rij-afstand ten zuidoosten van Wenen. Vanuit het Burgenland kunt u derhalve eenvoudig een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad brengen!

Lange tijd heeft het Burgenland tot Hongarije behoort en hierdoor woont er tot op de dag van vandaag een aanzienlijke Hongaarse minderheid in de regio. Mede om deze reden wordt het Burgenland door sommigen ook wel “een stukje Oostenrijk bij de Hongaarse grens” genoemd. De regio grenst direct aan het buurland Hongarije en de historische stad Sopron, welke in 1920 bij de herverdeling van het land niet aan Oostenrijk werd toegewezen, is dan ook een leuk uitstapje net over de grens. De stad wordt volledig ingesloten door het Burgenland, maar is Hongaars.

Het Burgenland is toeristisch gezien een minder bekende regio. De nabijheid van de grens en de hoofdstad Wenen, maken de regio echter zeker de moeite waard. Geniet van een landschap, dat duidelijk anders is als in het westen van Oostenrijk, waar de Alpen domineren. Het Burgenland is relatief vlak en slechts heuvelachtig. Kastelen, wijngaarden en onder meer de Neusiedlersee – na de Bodensee het grootste meer van Oostenrijk – bepalen hier het beeld. Bezoek de Neusiedlersee, de hoofdstad van Burgenland: Eisenstad en laat u verrassen door het indrukwekkende Slot Esterhazy.