Reisaanbod
Informatie Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een zeer populair vakantieland voor veel Nederlanders. Boek ook een vakantie Oostenrijk en geniet van de prachtige natuur en interessante steden zoals Wenen. Lees meer

6 busreizen & busvakanties in Oostenrijk

Bent u op zoek naar een busreis naar Oostenrijk? Maak dan een keuze uit onze busreizen of busrondreizen Oostenrijk en geniet van de natuur, cultuur en historie van Oostenrijk. 

3 all inclusive reizen in Oostenrijk

Genieten van een heerlijke all inclusive vakantie Oostenrijk? Bekijk het aanbod aan all inclusive reizen en boek een vakantie met all inclusive verzorging naar Oostenrijk. 

1 rondreis in Oostenrijk

Boek ook een rondreis Oostenrijk en geniet van de prachtige natuur en interessante steden. Tijdens een rondreis Oostenrijk ontdekt u echt de schoonheid van dit prachtige land.  

24 fietsvakanties in Oostenrijk

Zin in een actieve vakantie? Boek dan een fietsvakantie naar Oostenrijk. Het traject van o.a. Passau naar Wenen is wereldberoemd. Ontdek Oostenrijk met de fiets en boek nu! 

7 cruises in Oostenrijk

Genieten van een een mooie combinatiereis die u zowel fietsend en varend doorbrengt in een schitterende omgeving. 

23 autovakanties in Oostenrijk

Bent u op zoek naar een autovakantie naar Oostenrijk? Maak dan een keuze uit één van onze aantrekkelijke autovakanties en geniet van de Alpen en prachtige natuur.  

1 stedentrip in Oostenrijk

De hoofdstad Wenen is al jaren 'n geliefde stedentrip bestemming in Oostenrijk. Op zoek naar een leuk hotel of stedentrip naar Wenen of andere Oostenrijkse stad? Bekijk ons aanbod. 

8 bijzondere en leuke reizen in Oostenrijk

Oostenrijk is een populair vakantieland voor veel Nederlanders. Wilt u ook naar Oostenrijk op vakantie, maar wilt u eens iets anders dan anders? Bekijk dan onze bijzondere reizen! 

Vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een zeer populair vakantieland voor veel Nederlanders. En niet voor niets! Er is immers veel te zien en te beleven. De grote tegenstellingen, de afwisselende landschappen en de enorme culturele rijkdom zorgen ervoor dat een Oostenrijk vakantie zeer de moeite waard is.

Voor de natuurliefhebber zijn er in Oostenrijk de prachtige, ruige bergen. Wist u dat Oostenrijk zelfs meer dan 800 bergen telt die hoger zijn dan 3000 meter? En dat er bijna 1000 gletsjers zijn? De hoogste bergen liggen in Tirol, in de omgeving van Salzburg, in Vorarlberg en in Karinthië. Naast de machtige bergen zijn er de ook prachtige meren, onder andere in het Karintisch merengebied. Of wat dacht u van de Bodensee, dat de natuurlijke grens vormt met Duitsland en Zwitserland? Ook een fantastisch gebied!

Oostenrijk telt ook tal van interessante steden en plaatsen, zoals de hoofdstad Wenen, Salzburg, Kirchberg en o.a. Zell am See. Zowel 's zomers als 's winters is hier van alles te beleven! Plaatsen als Kirchberg en Zell am See organiseren ook jaarlijks grote evenementen, zoals de Musiklente, Musikherfst en de Almabtrieb. Boek een Oostenrijk vakantie! Maak een keuze uit ons gevarieerde aanbod!

Grensdocumenten

Voor Oostenrijk dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of een Europese identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk.

Autozaken

Voor de Oostenrijkse snelwegen en andere hoofdverkeerswegen dient u een tolvignet aan te schaffen. U kunt het vignet kopen bij de ANWB of in Oostenrijk bij de grote grensovergangen. U kunt kiezen uit diverse vignetten (jaarvignet, 2-maands vignet en het 10-daags vignet). Verder gelden doorgaans dezelfde regels als in Nederland. Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto.

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.