Menu

11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen

Vanaf
Prijs op basis van:


p.p.
Prijzen & boeken
 • Prachtige en veelzijdige rondreis!
 • Bezoek o.a. Oslo, Lillehammer, Roros en Trondheim
 • Geniet van de schoonheid langs de Atlantic Way richting Molde
 • Ontdek het bijzondere ruige landschap rondom de Geirangerfjord
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 1 overnachting in een binnenhut op basis van logies tijdens de overtocht Kiel – Göteborg
 • 8 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in een binnenhut op basis van logies tijdens de overtocht Oslo - Fredrikshavn
 • Overtochten met Stena Line voor 1 auto van max. 6 m lang en 2 m hoog
 • Uitgebreid informatiedocument met tips voor bezienswaardigheden
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele tolgelden en parkeerkosten bij de hotels in Noorwegen
 • Maaltijden tijdens de overtochten van Stena Line
Lees meer
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek de ruige natuur, spectaculaire uitzichten en bijzondere plaatsen tijdens deze prachtige autorondreis door het hart van Noorwegen. Bezoek de Noorse hoofdstad Oslo, Lillehammer waar ooit de Olympische winterspelen plaatsvonden en onder meer het UNESCO-stadje Røros waar u zich letterlijk terugwaant in de tijd. Ontdek het kleurrijke en levendige Trondheim, voordat u zich laat verrassen door de schoonheid van de Atlantic Way richting de rozenstad Molde en het ruige landschap rondom de Geirangerfjord. De reis eindigt in Oslo, van waaruit u via Fredrikshavn terug gaat naar Nederland.

Dagprogramma


Programma in het kort:
Dag 1: Nachtovertocht Kiel – Göteborg
Dag 2: Göteborg – Oslo
Dag 3: Oslo – Lillehammer
Dag 4: Lillehammer – Røros
Dag 5: Røros – Trondheim
Dag 6: Trondheim
Dag 7: Trondheim – Molde
Dag 8: Molde – Geiranger - Beitostølen
Dag 9: Beitostølen – Oslo
Dag 10: Nachtovertocht Oslo – Fredrikshavn
Dag 11: Terugreis naar Nederland

Dag 1: Overtocht Kiel – Göteborg
U reist op eigen gelegenheid naar Kiel in Duitsland waar u aan het einde van de middag aan boord gaat van de Stena Line ferry die u naar Göteborg brengt. Aan boord verblijft u in een binnenhut en kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten (deels tegen betaling).

Dag 2: Göteborg – Oslo, ca. 340 km
Vandaag is de eerste dag van deze autorondreis Scandinavië. ’s Morgens komt u aan in Göteborg (Zweden). Vanuit Göteborg reist u naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Oslo kent vele bezienswaardigheden en wij raden u aan om zeker een kijkje te nemen in het centrum, bij de Aker Brygge en/of het Vigeland park.

Dag 3: Oslo – Lillehammer, ca. 180 km
Ook vanochtend kunt u nog een kijkje nemen in het centrum van Oslo. Bezoek één van de interessante kunstmusea, ga langs bij het Koninklijk paleis of ga richting de Holmenkolmen skischans in het noorden van de stad. In de loop van de dag vervolgt u deze autorondreis en gaat u richting Lillehammer. Afhankelijk van de route passeert u onderweg de plaatsen Eidsvoll en Minnesund. In Eidsvoll is in het verleden de eerste Noorse grondwet aangenomen en Minnesund staat vooral bekend om de smaragdmijnen die hier te vinden zijn. Ook passeert u het Mjøsa-meer, het grootste meer van Noorwegen met een schitterende natuurrijke omgeving.

Lillehammer is de eindbestemming van vandaag. Deze stad is nauw verbonden met de sport. In 1994 was Lillehammer de thuisbasis van de Olympische Winterspelen. Aanrader is een bezoek aan het Olympisch museum, waar u vanaf de plek waar het schansspringen plaatsvond kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Dag 4: Lillehammer – Røros, ca. 270 km
Vanuit Lillehammer gaat de reis verder naar Røros, één van de oudste stadjes in Europa. Røros dankt haar bestaan aan de kopererts die voor het eerst in 1644 hier gevonden werd. Door de Jaren heen groeide Røros uit tot één van de belangrijkste mijnstadjes van Noorwegen. Veel van het oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven en veel houten gebouwen in het centrum zijn nog altijd hetzelfde als toen Røros gebouwd werd in de 17e eeuw. Het zal u dan ook niet verwonderen dat Røros vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek waard! Onderweg naar Røros komt u door Gudbrandsdalen, Rondane National Park en het fraaie Østerdalen Valley waar u de kans heeft om vossen en rendieren te zien.

Dag 5: Røros – Trondheim, ca. 160 km
De reis gaat verder noordwaarts richting Trondheim, de vroegere hoofdstad van Noorwegen. Trondheim is een hele levendige stad met een gezellig centrum, waar u desgewenst goed kunt gaan winkelen. De stad kent ook diverse bezienswaardigheden, waarvan de Nidaroskerk en de Stiftsgarden waarschijnlijk de bekendste zijn. De Nidaros-domkerk is een imposant bouwwerk en de belangrijkste kerk van Noorwegen. Bewonder ook de oude kleurrijke pakhuizen langs de Nidelva rivier en geniet van de talrijke restaurantjes en barretjes rondom Trøndelag.

Dag 6: Trondheim
Na een aantal reisdagen is het heerlijk om ook een een dag iets rustiger aan te doen. Een stad als Trondheim is daarvoor een uitstekende bestemming. Geniet van het gezellige stadscentrum, ga langs bij één van de interessante musea of maak een ritje met de meest noordelijke tram ter wereld, de Gråkallbanen naar Bymarka. Dit recreatiegebied is zeer geliefd onder de inwoners van Trondheim. U kunt er heerlijk wandelen en genieten van prachtige uitzichtpunten.

Dag 7: Trondheim – Molde, ca. 300 km
U verlaat Trondheim en rijdt via een prachtige weg richting de kust. Hoge bergen worden afgewisseld door uitgestrekte landschappen en - hoe meer u richting de kust komt – karakteristieke fjorden. Een korte ferry-overtocht brengt u van Halsa naar Kanestraum, vanwaar u naar het vissersstadje Kristiansund rijdt. Daar begint de spectaculaire Atlantic Road, één van de mooiste en meest populaire toeristische routes van Noorwegen! Geniet van het woeste landschap en een waanzinnig mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. En wie weet heeft u geluk en kunt u walvissen spotten! Het einddoel van vandaag is Molde, ook wel “de stad van de rozen” of “Rozenstad” genoemd; een naam die Molde dankt aan de vele rozentuinen die hier te vinden zijn. Molde is prachtig gelegen aan de Romsdalsfjord en biedt een uniek uitzicht op de meer dan 200 met sneeuw bedekte bergtoppen van de Romsdalfjell.

Dag 8: Molde – Geirangerfjord – Beitostølen, ca. 325 km
Via de beroemde Troll Road en Eagle Road rijdt u door een fraaie bergachtige omgeving richting de Geirangerfjord, één van mooiste fjorden van Noorwegen en UNESCO Werelderfgoed. De kleurenpracht van het diepblauwe water, de met sneeuw bedekte bergtoppen en het vele groen is werkelijk prachtig! Indien de tijd het toelaat raden wij u aan om een boottocht te maken over de Geirangerfjord, waarbij u een fraai uitzicht heeft op de waterval van de Zeven Zusters. Aanrader is ook een bezoek aan één van de vele uitzichtpunten, zoals bijvoorbeeld Dalsnibba, gelegen ten zuiden van Geiranger. Van daaruit rijdt u dan verder naar het eindpunt van vandaag: Beitostølen.

Dag 9: Beitostølen – Oslo, ca. 230 km
Beitostølen is in de winter een geliefd skidorp en in de zomer een ideale bestemming voor iedereen die graag actief bezig wil zijn in de natuur. Beitostølen is namelijk één van de beste locaties in Noorwegen voor het maken van unieke wandelingen. De plaats ligt vlakbij Jotunheimen Nationaal Park, waar u verzekerd bent van een spectaculair landschap! Geniet van prachtige vergezichten op de hoogvlaktes en uitzicht op eeuwenoude gletsjers. Vanuit Beitostølen gaat de autorondreis verder naar Oslo. Het is aan u of u vandaag eerst wil genieten van de omgeving van Beitostølen of dat u direct doorrijdt naar Oslo.

Dag 10: Oslo en nachtovertocht
Vandaag heeft u nog vrijwel de hele dag om Oslo te ontdekken. Bezoek het Munch Museet waar het imposante werk te zien is van de wereldberoemde kunstenaar Edvard Munch. Neem een kijkje bij het Nobel-Fredssenter, dat gewijd is aan de Nobelprijs van de Vrede. Duik in de geschiedenis van de 800 jaar oude Vesting Akershus of laat u verrassen door de vroegere arbeiderswijk Grünerløkka, die tegenwoordig bekend staat om de leuke, alternatieve winkels. In de avond komt er een einde aan deze prachtige autorondreis en scheept u in voor de overtocht van Oslo naar het Deense Fredrikshavn.

Dag 11: Terugreis naar Nederland
Rond 07.30 uur komt u aan in Fredrikshavn. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Overtochten
Bij deze reis zijn de overtochten naar de bestemming inbegrepen. Uw reis begint met de nachtovertocht van Kiel (Duitsland) naar Göteborg (Zweden). Op de terugreis vaart u van Oslo (Noorwegen) naar Fredrikshavn (Denemarken) en reist u vanuit daar terug naar huis. Beide overtochten vinden plaats met de schepen van Stena Line. Aan boord verblijft u in een binnenhut met bedden boven elkaar. Op verzoek kunnen we een buitenhut of een hut met bedden beneden voor u reserveren tegen de geldende toeslag (op aanvraag). De maaltijden aan boord zijn niet inbegrepen.

Dienstregeling 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen):
Vertrek uit Kiel van zondag t/m donderdag om 18.45 uur en vrijdag t/m zaterdag om 17.45 uur, aankomst in Göteborg alle dagen om 09.15 uur. Van zondag t/m donderdag kunt u inchecken tussen ca. 17.00 – 18.15 uur en van 20 juni t/m 18 augustus kunt u al vanaf ca. 15.00 uur inchecken. Op vrijdag en zaterdag kunt u inchecken tussen ca. 16.00 – 17.15 uur en van 20 juni t/m 18 augustus kunt u al vanaf ca. 14.00 uur inchecken.
Vertrek uit Oslo is om 19.30 uur met aankomst in Fredrikshavn om 07.30 uur. U kunt inchecken tussen ca. 18.30 – 19.00 uur. Van 1 april t/m 19 juni en 19 augustus t/m 31 december is er geen afvaart op maandag van Oslo naar Fredrikshaven.

Voor alle afvaarten geld dat de incheck 30 minuten voor vertrek sluit.

Excursie & Extra

 • Comfortabele nachtovertochten met de ferry’s van Stena Line
 • Uitgebreid informatiedocument met tips voor bezienswaardigheden
Noorwegen - Geirangerfjord - vrouw Oslo - terras aan Karl Johans Gate Noorwegen - Atlantic Road - nabij Molde Oslo - Vigelandpark - luchtfoto Noorwegen - Trollstigen pas Trondheim - huizen langs Nidelva rivier Noorwegen - Roros 2
11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen
Accommodatie

Algemeen

Tijdens uw rondreis in Noorwegen verblijft u in diverse goede middenklasse hotels. De hotels zijn goede 3 en 4-sterrenhotels met restaurant, bar en vaak ook andere faciliteiten. De kamers zijn keurig ingericht en beschikken over tv, telefoon en badkamer met douche en toilet.

U verblijft tijdens uw rondreis in de volgende hotels of vergelijkbare hotels:
Dag 1: Nachtovertocht Kiel – Göteborg
Dag 2: Thon Hotel Terminus in Oslo
Dag 3: Clarion Collection Hotel Hammer in Lillehammer
Dag 4: Røros Hotell in Røros
Dag 5: Quality Hotel Augustin in Trondheim
Dag 6: Quality Hotel Augustin in Trondheim
Dag 7: Quality Hotel Alexandra in Molde
Dag 8: Radisson Blu Mountain Resort in Beitostølen
Dag 9: Thon Hotel Terminus in Oslo
Dag 10: Nachtovertocht Oslo – Fredrikshavn

Het is niet mogelijk om vooraf parkeerplaatsen te reserveren bij de hotels en de eventuele kosten dienen te plaatse betaald te worden. In de Comfort, Quality en Clairon hotels kan er sinds maart 2018 niet meer met cash geld betaald worden, enkel met pinpas of credit card.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Tijdens de overtochten op dag 1 en dag 9 verblijft u aan boord van de ferry op basis van logies. In de meeste hotels kunt u ook terecht voor het diner. Mocht één van de hotels geen diner serveren dan zijn er in de directe omgeving restaurants of andere hotels aanwezig waar u kunt dineren.

11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen
Reisinformatie

Inclusief

 • 1 overnachting in een binnenhut op basis van logies tijdens de overtocht Kiel – Göteborg
 • 8 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in een binnenhut op basis van logies tijdens de overtocht Oslo - Fredrikshavn
 • Overtochten met Stena Line voor 1 auto van max. 6 m lang en 2 m hoog
 • Uitgebreid informatiedocument met tips voor bezienswaardigheden

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele tolgelden en parkeerkosten bij de hotels in Noorwegen
 • Maaltijden tijdens de overtochten van Stena Line

Bijzonderheden

 • De vermelde kilometerafstanden zijn een indicatie en kunnen afwijken afhankelijk van de overnachtinghotels waar u verblijft en welke bezienswaardigheden u onderweg wenst te bezoeken.
 • De prijzen voor een 1-persoonskamer en 3-persoonskamer zijn gebaseerd op een derde persoon die meereist met 2 andere personen in dezelfde auto. Mocht u alleen wensen te reizen of met 2 auto's reizen i.p.v. 1 auto dan is de prijs op aanvraag beschikbaar.
 • Kinderkortingen zijn nog niet in de prijzen verwerkt. Indien u op reis gaat met kinderen vraag dit dan gerust na bij onze reisinformatrices.
 • Tijdens de overtochten verblijft u in een binnenhut met bedden boven elkaar. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut reserveren of een hut met bedden beneden. De toeslagen zijn op aanvraag beschikbaar.
 • Belangrijk: Op deze reis zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen
Bestemming

Bestemming Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land, dat vooral bekend staat om de ongerepte natuur. Imposante fjorden, klaterende watervallen, uitgestrekte bossen, gletsjers, hoge bergtoppen die weerspiegelen in het glasheldere water van de enorme meren. Naast het vele natuurschoon vindt u in Noorwegen ook tal van steden en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de hoofdstad Oslo, het kleurrijke Bergen of de Olympische stad Lillehammer? Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Want ook de havenstad Stavanger met de karakteristieke witte huizen en onder meer Alesund, een stad met een centrum dat geheel in Jugendstil is gebouwd, is de moeite waard.

Wie verder naar het noorden gaat, kan ook een bezoek brengen aan Lapland. Een ontmoeting met de Samen (Lappen) is zeer bijzonder en is goed te combineren met een bezoek aan de Noordkaap. De Samen staan bekend om de kleurrijke, traditionele kleding en de vele rendierhouderijen. Al eeuwenlang leven zij van de rendierenteelt en houden ze unieke tradities in ere.

Maak kennis met het prachtige Noorwegen en boek vandaag nog uw vakantie!
11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
11 dagen Autorondreis door het hart van Noorwegen